Hotel Mumbai

Anmeldere

Politiken
"At ofrene forfremmes fra tal i en statistik til individer forekommer ekstra vigtigt i dette tilfælde. For vi ved jo godt, hvordan det som regel er på film, hvor de vigtige ofre næsten altid er amerikanere, mens man hurtigt springer hen over resten."

Berlingske
"...er skånselsløs i sin skildring af henrettelserne og er derfor svær at se på. Man kan ikke helt afvise den kritik, der har været af filmen for spekulation, men jeg synes, at den rammer balancen hår-fint og uden at gribe til alt for kunstneriske greb. Det er også en form for respekt."

Jyllands-Posten
"Det føles et langt stykke hen ad vejen spændende, indtil man opdager, at det ikke er filmisk spænding, man er forført af, men klægt sensationalistisk katastrofemelodrama. Det føles i den grad som et slag under bæltet, at Maras ikke har kunnet finde på bedre måder at fortælle sin historie på."

Information
"...bliver således også et monument - en skamstøtte - over en tragisk hændelse i en del af verden, vi ikke altid interesserer os så meget for. Spørgsmålet er dog stadig, om den samtidig tilbyder den forløsning, som vel må siges at udgøre en væsentlig del af genrens eksistensberettigelse."

B.T.
"...er meget barsk, meget blodig og til tider meget svær at se - men den er også medrivende og elementært menneskelig, fordi den ikke kun fokuserer på det tragiske terrorangreb..."

Ekko
"Man bliver underholdt af filmen og fascineres af den skræk, som den viser. Men alligevel sidder man tilbage og spørger sig selv: Hvorfor skulle jeg se det?"

Soundvenue
"Anthony Maras har tydeligvis haft gode intentioner om at vise menneskers vilje til at hjælpe hinanden, men han har ikke overbevist mig om, at ’Hotel Mumbai’ burde være lavet."

Fakta

Se også...