Yesterday

27-årige Jack Malik arbejder som skolelærer i en lille engelsk kystby og drømmer om at slå igennem som musiker. Efter endnu et håbløst koncertjob er han ude for et trafikuheld og vågner op i en ny virkelighed, hvor ingen omkring nogensinde har hørt om The Beatles og Jack øjner en fantastisk chance for at gøre et gennembrud ved at præsentere verden for en sangskat, som kun han kender til. © Scope

Genre Fantasy, Komedie
Instruktør Danny Boyle
Medvirkende Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino, Ellise Chappell
Spilletid 116 min.
Biopremiere 27.06.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Danny Boyle

(INSTRUKTØR)
Den engelske Danny Boyle begyndte sin karriere i teaterverdenen. Efter et par tv-produktioner, blandt andet med afsnit af krimiserien 'Inspector Morse', debuterede Boyle som spillefilmsinstruktør med den sorte thriller-komedie 'Mord mellem venner' (1994), der blev et kæmpe kult-hit. Det var dog ingenting sammenlignet med 'Trainspotting' (1996...

Anmeldere

Politiken
"Selv om ’Yesterday’ har en overfladisk charme, er og bliver den et klichéagtigt plot svøbt omkring en absurd idé med glimtvis pinlig bifigurtegning."

Berlingske
"...selv om filmen udfolder sig som forventet, så er den lange og snoede vej bestemt værd at rejse. Så her er fire funklende stjerner til John, Paul, George og Ringo og en lidt mindre, men fin én, til charmerende og velspillende Himesh Patel, den femte, falske Beatle."

Jyllands-Posten
"...man går ikke bare rørt og nynnende ud af biografen - Danny Boyle og manusforfatteren, Richard Curtis, har podet filmen med så meget humor, at en permanent morskabsgrimasse er tæt på at sætte sig i ansigtet."

Weekendavisen
"Der er gode indfald, men Yesterday bliver aldrig for alvor skarp eller sjov. Produktionen har investeret i 20 Beatles-numre, så man får faktisk mere end rigeligt. Alle, som hører de klassiske sange, overgiver sig efter få strofer. Men flere af dem virkede kun, fordi de blev sunget af netop de stemmer i netop den tid."

Information
"...kunne godt have været lidt mere original og uforudsigelig. Men det er nu en sød, sjov og charmerende film om kærlighed og Beatles-sange."

Ekstra Bladet
"Sjældent - hvis nogensinde - har så mange gode sange været taget som sagesløse gidsler i så ringe en film."

B.T.
"Men altså: tør, britisk charme og Beatles-musik i to timer. Det kunne være meget værre."

Ekko
"Den utroværdige musikfilm og utilfredsstillende romantiske komedie toppes således med et gammeldags kvindesyn og hyggeracisme."

Soundvenue
"...hvis sange naturligvis simpelthen ikke kan slides op, heller ikke i en middelmådig og forudsigelig film. Men idéen bag ‘Yesterday’ er bedre end selve produktet."

Brugere

13/06 12:17Don't Let Me Down 10
Det er en blandet landhandel instruktør Danny Boyle har bag sig. Men som instruktør er han dog heldigvis sjældent direkte uinteressant eller kedelig.

Her med hans seneste, en musical, er han dog ualmindelig tæt på begge dele også selv om det ikke nødvendigvis er hans svageste film.

Her er tale om en sød historie. En historie om musik og kærlighed med en sjov ide, hvor en ung musiker uden den store succes, efter en uforklarlig hændelse, vågner op og opdager at verden har glemt verdens største popgruppe, The Beatles og deres mange mange fremragende sange.

Ja, det er nok til at gætte hvad der så sker. Det er udfaldet af handlingen så også, for desværre vælger Boyle sammen med hans manuskriptforfatter Richard (Love Actually) Curtis at træde ned ad den mest forudsigelige, klichefy...

Fakta

Medvirkende
Jack Malik Himesh Patel
Ellie Appleton Lily James
Carol Sophia Di Martino
Lucy Ellise Chappell
Sheila Malik Meera Syal
Nick Harry Michell
Brian Vincent Franklin
Rocky Joel Fry
Michael Kiwanuka Michael Kiwanuka
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle
Produktion Richard Curtis, Tim Bevan, Danny Boyle, Richard Curtis, Eric Fellner, Matthew James Wilkinson
Manuskript Jack Barth, Richard Curtis
Fotografi Christopher Ross
Klip Jon Harris
Scenografi Patrick Rolfe
Musik Daniel Pemberton
Genrer og relationer
Genre Fantasy, Komedie
Undergenre Musikfilm, Romance
Nøgleord Alternativ virkelighed, Beatles, Musiker
Premieredatoer
Biograf 27.06.2019
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår
Spilletid 116 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Working Title Films, Etalon film
Biodistributør United International Pictures

Se også...