Terminator: Dark Fate

For godt to årtier siden omskrev Sarah Connor menneskehedens fremtid, da hun forhindrede Dommedag. Men maskinernes fremmarch blev ikke helt forpurret, for i Mexico City dukker nu to dræbere fra fremtiden op: En ny terminator ude på at slå pigen Dani ihjel og maskine-menneske-hybriden Grace, som skal beskytte Dani. Sammen med Dani og Grace må Sarah opsøge en gammel bekendt for at beskytte Dani. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Tim Miller
Medvirkende Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Edward Furlong, Linda Hamilton
Spilletid 128 min.
Biopremiere 31.10.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kom til USA i forbindelse med sin karriere som bodybuilder. Allerede som 22-årig var han millionær efter at have investeret i ejendomme og postordresalg af fitnessudstyr. Han debuterede som Arnold Strong i low budget-komedien "Hercules in New York" (1970). Da hans accent var tykkere end hans overarme, blev hans replikker eft...

Anmeldere

Politiken
"...udvikler sig til et digitalt poleret actionbrag af ensartede kampsekvenser."

Berlingske
"...fortsætter handlingen fra toeren, »Terminator 2, Judgment Day«, men kommer til at efterabe så mange nøgleelementer fra denne film, at man selv føler sig på en tidsrejse tilbage til James Camerons ikoniske dommedagsbrag fra 1991."

Jyllands-Posten
"Det fungerer sine steder dejligt, men er andre steder som et lidt ligegyldigt ekko fra en svunden tid."

Information
"...er bedst, når den holder sig på jorden og på én gang er medrivende karakterdrama og tempofyldt, intens spændingsfilm om mennesker på flugt med hele verdens skæbne på deres skuldre."

Ekstra Bladet
"Der er på ingen måde tale om banebrydende filmkunst, men underholdningsværdien fejler absolut intet, og det er muligt, at ' Terminator: Dark Fate' blot er den tredjebedste i serien, men det siger altså mere om de to første end dette aktuelle kapitel."

B.T.
"Der er masser af nostalgisk glæde over at se Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger i deres glansroller igen, flere af actionscenerne er hæsblæsende på den helt rigtige måde, og der er fine små doser af humor midt i al balladen."

Brugere

22/04 11:07Terminering af Terminators 5
Cameron ønskede at sende franchisen tilbage på hans spor, efter T2 - og uden at inddrage de øvrige fortsættleser i serien.

Første problem; Det kan man bare ikke - det er umuligt at glemme de øvrige 3 film, med et knips med fingrene.

Andet problem; Frem for at finde på noget helt nyt - som man gjorde i T2, så føles det hele bare som dårligt genbrug.

Tredje problem; Da T2's Terminator, allerede er genbrugt et par gange - så opfinder man da bare endnu en udgave - med et dårligt motiv - bare for at få Arnolds karakter med igen.

Selve plottet er set bedre i mange enkeltafsnit af streaming/tv-serier - og det er slet ikke godt nok, når missionen var at videreføre en af de bedste filmserier, i et helt nyt spor.

Et hyggeligt gensyn med Sarah Connor/Linda Hammilton er ikke nok til a...

25/02 10:07Dummynator 2
Jeg havde på forhånd ikke store forventninger til endnu en film i Terminator universet og har egentlig aldrig haft det.

Konceptet det er bygget på, er nemlig så smalt, at jeg ikke mener man kan bygge mere på, uden at det hurtigt kan komme til at virke overlæsset, fortænkt og måske direkte dumt.

Enten det, eller så bliver det jo så bare endnu en gentagelse af den første (og bedste) Terminator film, som allerede blev lidt genbrugt i ”Terminator 2”, der dog var så vellykket, at den kunne leve op til den første.

Men det blev slået stort op at seriens skaber, James Cameron atter var med ombord, nu blot som producerer, men alligevel. Ind som instruktør hev man så Tim Miller, der havde haft succes med den mere anarkistiske superheltefilm, ”Deadpool”.

Denne gang skulle det lykkes...

10/02 21:38Var det den sidste søm i kisten?
De første to kapitler er nært forbundet med barndommen og jeg har derfor altid haft naive forhåbninger til et nyt kapitel i Terminator serien. Det har kun ledt til skuffelser men et eller andet sagde mig, at DENNE gang skulle det være lykkens gang. Men ak. Sådan skulle det ikke gå - heller ikke denne gang. Tim Miller i sit lange interview med Cameron inden premieren lovede ellers guld og grønne skove om at tage serien i en ny og spændende retning. Cameron var tilbage om bord og jeg tænkte "yes, nu ligner det noget". Men den bærer sgu for meget præg af at være gammel vin på nye flasker. Miller koger suppe på et for længst udtørret ben. Den spændende retning han talte om var blot ønsketænkning. Filmens tilbagevenden til R-ratingen kunne altså heller ikke kompensere for svaghederne. Den er ...

16/11 22:05He is back!
Vi har det amerikanske flag og et dejligt gensyn med sværvægtere og veteraner som Linda Hamilton og Arnold og gode gamle Terminator. Det er god underholdning, som nok ikke er så meget andet dog.

I forhold til de gode gamle terminator-film, man sidder ikke med frygten for at vores helte ikke klarer skæren på noget som helst tidspunkt. Der er ikke lige så meget på spil. Selv efter 20. gensyn kan man se Judgement Day og tænke "Åh nej, når de det nu?"

Historien er fin, den tager tråden op fra Judement Day og træder på speederen. Der er meget flotte effekter, men det er ikke en rørende film, hvilket nogen nok vil være uenig med mig i.

Fakta

Medvirkende
Terminator Arnold Schwarzenegger
Grace Mackenzie Davis
John Connor Edward Furlong
Sarah Connor Linda Hamilton
Hadrell Tom Hopper
Dani Ramos Natalia Reyes
Terminator Gabriel Luna
Bag kameraet
Instruktion Tim Miller
Produktion James Cameron, David Ellison
Manuskript David S. Goyer, Justin Rhodes, Billy Ray, James Cameron
Fotografi Ken Seng
Klip Julian Clarke
Scenografi Sonja Klaus
Musik Junkie XL
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Fremtidsfilm, Road movie
Nøgleord Cyborg, Dommedag, Tidsrejse
Premieredatoer
Biograf 31.10.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 128 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Lightstorm Entertainment
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...