Le Mans '66 (Ford v Ferrari)

Da den italienske bilfabrikant Ferrari afviser at lade sig opkøbe af amerikanske Ford Motors og tilmed tilsviner ejeren Henry Ford II, sværger denne at slå Ferrari ved at bygge en bedre racerbil og vinde Le Mans-løbet. Han indhenter bildesigneren Carroll Shelby til projektet, men problemerne opstår, da Shelby insisterer på at bruge den uregerlige, men også uforlignelige Ken Miles som Fords kører. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Drama
Instruktør James Mangold
Medvirkende Matt Damon, Christian Bale, Caitriona Balfe, Jon Bernthal
Spilletid 152 min.
Biopremiere 14.11.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

James Mangold

(INSTRUKTØR)
Amerikanske James Mangold debuterede i fin stil med det romantiske outsiderdrama 'Heavy' (1995). Den indbragte ham juryen pris i kategorien bedste instruktør ved årets Sun Dance Festival. Den stjernespækkede 'Copland' (1997) tog sit udgangspunkt i omfattende korruption hos et lille indspist samfund af politifolk i New Jersey. Sylvester Stal...

Anmeldere

Politiken
"Det er i høj grad en film med fokus på motordele, omdrejningstæller, aerodynamik, bremsetemperaturer og den slags. Men det er ikke en film kun for mekanikere, for James Mangold gør mekanikken til et bærende, naturligt element i en dramatisk menneskefortælling..."

Berlingske
"Ideen bag den påklistrede romantik og de ligegyldige familiære relationer har tydeligvis været et forsøg på at ramme et bredere publikum end bare bilnørder, men desværre er resultatet af dette kreative vægelsind, at filmen punkterer, er for lang, og aldrig kommer over målstregen."

Jyllands-Posten
"Dynamikken mellem Bale og Damon er forrygende, og de mange flankerende biroller supplerer dem glimrende, og "Le Mans ' 66" står som en vellykket, anakronistisk hyldest til motorsport og old school-Hollywood."

B.T.
"...en meget fornøjelig, meget mandig film ud af - fyldt med fart, men til gengæld ikke så meget spænding."

Brugere

04/06 08:39Med Sømmet I Bund
Instruktør James Mangold har med vanlig tæft for det fantastisk filmhåndværk, iscenesat en film der er virkelig lækker at se (og høre) på, veldesignet i samtlige visuelle detaljer og teknisk perfekt udført.

Racerscenerne er fremragende, forstærket af en lydside der sparker røv og filmens tempo er godt afstemt, så man føler sig konstant underholdt.

Filmen er tillige fyldt med skuespillere, der alene med deres persona kan løfte en film. Alt dette gør jo ”Le Mans '66” til en rigtig god oplevelse, man nyder at overvære.

Det kniber dog så mere på indholdssiden. Handlingen er forudsigelig som smagen fra en pakke discounttoast fra Aldi. Så den glider ned som et stykke ristet med ost. Men man overraskes ikke og får ikke det store med sig.

Desuden er persongalleriet firkantet, ens...

31/03 10:34Wroom....wroom! 26
En helt enestående rekonstruktion af fjendskabet mellem Ford og Ferrari. Med James Mangold bag roret, så ved man hvad man får. Nemlig helt traditionelle dyder i håndværket, der trækker på klassisk Hollywood. Når det er bedst. Med en spændvidde fra snævre dramaer til stor blockbuster, laver han vellykkede film med et ben i begge lejre. Han er blandt de få, der kan. Det er en fremragende sammensat ensemble af gamle koryfæer, hvor man er i godt selskab gennem hele spilletiden. Bale er hamrende sjovt bekendtskab i filmen. Smukt koreograferet ræs, der emmer af autencitet. Det kan være det er ved at vende lidt i Hollywood med stigende fokus på kvalitets blockbusters. Jeg morede mig kostelig.

19/11 12:26En film som man gerne vil bo i. 2
James Mangold peaker og instruerer sin hidtil bedste film.

Forestil dig at du virkelig bliver forkælet; Sæt dig til rette i den mest behagelige stol. Omgivet af perfekt temperatur, behagelig musik - en pude i ryggen, måske et hyggeligt tæppe... Din ynglingsdrink i hånden, og alle dine favoritsnacks i passende mængder.

Virkelig en feel-good film, i den bedste betydning af begrebet.

Det skal nævnes at jeg så den i 2D IMAX, som i den grad understøttede de perfekte rammer - med den fedeste lyd og vidunderlige billeder på øjeblikkets ultimative skærm.

På mange måder er det ikke filmens forløb, som har hovedrollen. Den er bare rammen om en række fede skuespillere, som under og overspiller - på de helt rigtige tidspunkter. Samtidig er man tilstede, midt af de ikoniske 60'ere - uden ...

Fakta

Medvirkende
Carroll Shelby Matt Damon
Ken Miles Christian Bale
Mollie Miles Caitriona Balfe
Lee Iacocca Jon Bernthal
Henry Ford II Tracy Letts
Leo Beebe Josh Lucas
Bag kameraet
Instruktion James Mangold
Produktion Peter Chernin, James Mangold, Jenno Topping
Manuskript Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Jason Keller
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Dirk Westervelt
Musik Marco Beltrami, Buck Sanders
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Periodefilm, Racerfilm
Nøgleord 1960'erne, Racerkører, Racerløb
Premieredatoer
Biograf 14.11.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 152 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...