Knives Out - Var det mord? (Knives Out)

Da den velhavende krimiforfatter Harlan Thrombey findes med halsen skåret over på sin 85-års fødselsdag, er alle medlemmerne i hans familie under mistanke, og den excentriske detektiv Benoit Blanc tilkaldes anonymt for at undersøge mysteriet. Hurtigt begynder alle skeletterne at vælte ud af skabene, og Blanc mistænker, at mysteriet stikker dybere end blot skærmydsler i en dysfunktionel familie. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Komedie, Krimi
Instruktør Rian Johnson
Medvirkende Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis
Spilletid 130 min.
Biopremiere 05.12.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Daniel Craig

Brittiske Daniel Craig er den sjette skuespiller, der får licens til at dræbe i den sejlivede serie om den eventyrlystne agent 007. Samtidig er han den første blonde James Bond. Vejen til en af de ultimative helteroller har været lang og slidsom for Craig. Langsomt, men stødt har den ambitiøse skuespiller arbejdet sig frem gennem utallige meg...

Anmeldere

Politiken
"Krimigåden skal være charmerende gammeldags med et ironisk tvist, men virker mest anstrengt. Primært fordi Daniel ’007’ Craig er et frygteligt valg som Hercule Poirot-skikkelsen Benoit Blanc."

Jyllands-Posten
"...en usædvanlig veloplagt whodunnit-pastiche, der flirter med alle genrens koder og spinder dem sammen med et frydefuldt humoristisk metatwist."

Weekendavisen
"Jeg fulgte med og morede mig."

Information
"Rian Johnsons krimikomedie tager lige akkurat den perfekte mængde pis på den klassiske puslespilskrimi - og viser med sit udspekulerede plot og sit skarpe persongalleri, hvad der gør den genre så herlig."

B.T.
"Det er til tider en kende langt i spyttet, men også langt hen ad vejen både sjovt og opfindsomt, og trods skønhedsfejl fungerer ' Knives Out' som en fin modernisering af klassiske krimier a la Hercule Poirot og Miss Marple."

Ekko
"Filmen forringer sig over midten i retning af de ordinære krimier på tv, som danske kanaler i weekenden byder os som tilbehør til enten fredagsbajeren, lørdagskyllingen eller søndagskaffen."

Soundvenue
"Måden, hvorpå Johnson skiftevis giver publikum nok ledetråde til at gætte med og samtidig holder os hen i mørket, er ganske veldrejet. Og hans øje for detaljer, hvor intet er tilfældigt, og alt går op i en højere enhed, er knivskarpt."

Brugere

19/06 13:34Underfundig Genreleg 17
Underholdende, sine steder elegant og ganske underfundig ”who done it” krimipastiche af og hyldest til en genre, hvor forfatterinden Agatha Christie er den ukronede Dronning.

Man skal nok have et minimum af kendskab og måske også lidt kærlighed til sådanne mordmysterier, for helt at værdsætte og måske også fange undertonerne af ironi og den leg med genren, som instruktør Rian Johnson har gang i.

I hovedrollen er Daniel Craig forceret udi en karikeret version af den selvfede detektiv, der med påtaget falsk accent skal opklare et mord på en excentrisk families fader.

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg synes han er god og hvor meget det er ganske bevidst, at han spiller rollen som han gør. Men uanset, så er han nærmest manisk fascinerende, i en film der i øvrigt er ret godt besat ...

14/02 09:10Groggy som en bokser 4
Jeg ved ikke om Rian stadig er groggy efter The Last Jedi (hvem vil ikke være?) men det lykkedes ham at lave en film, hvor der ikke var noget jeg faldt for. Jeg synes den er noget tyndbenet og den såkaldte samfundskritiske vinkel som fik de amerikanske anmeldere til at falde på halen over, forstår jeg ikke. En ‘mystery’ film, der i tredje akt begår synden over dem alle ved at give alle svarene væk og tage unødigt hensyn til publikum. Oscar nomineret for bedste manus. Jeg synes den er tættere på en razzie. Craig var ren karikatur. Har jeg misset noget her?

Fakta

Medvirkende
Benoit Blanc Daniel Craig
Ransom Drysdale-Thrombey Chris Evans
Marta Cabrera Ana de Armas
Linda Drysdale-Thrombey Jamie Lee Curtis
Walter "Walt" Thrombey Michael Shannon
Richard Drysdale-Thrombey Don Johnson
Harlan Thrombey Christopher Plummer
Bag kameraet
Instruktion Rian Johnson
Produktion Rian Johnson, Ram Bergman
Manuskript Rian Johnson
Fotografi Steve Yedlin
Klip Bob Ducsay
Scenografi David Crank
Musik Nathan Johnson
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Krimi
Undergenre Ensemblefilm, Familiedrama
Nøgleord Familiehemmelighed, Mord, Mysterium
Premieredatoer
Biograf 05.12.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 130 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Media Rights Capital, T-Street
Biodistributør Nordisk Film

Se også...