Daniel Craig

Daniel Craig
Brittiske Daniel Craig er den sjette skuespiller, der får licens til at dræbe i den sejlivede serie om den eventyrlystne agent 007. Samtidig er han den første blonde James Bond.

Vejen til en af de ultimative helteroller har været lang og slidsom for Craig. Langsomt, men stødt har den ambitiøse skuespiller arbejdet sig frem gennem utallige meget alsidige roller på teater, tv og film.

Danske tv-seere husker måske den yngre Daniel Wroughton Craig fra serien 'Our Friends in the North' (1996), mens man i få udvalgte danske biografer har haft mulighed for at se ham i en tidlig rolle som maleren Francis Bacons elsker i 'Love is the Devil' (1998). Rollen gav ham international anerkendelse i kritikerkredse.

Blandt film med bredere appel har det britiske talent kunnet opleves som Agelina Jolies tidligere elsker i 'Tomb Raider' (2001) og som en af de israelske agenter i Spielbergs OL-thriller 'München' (2005).

I biografi-filmen 'Sylvia' (2003) har han rollen som Gwyneth Paltrows mand, forfatteren Ted Hughes.

Daniel Craig er født i Chester, men er opvokset i Liverpool. Han er uddannet ved Guildhall School of Music and Drama. Sammen med sin fraskilte kone og kollega Fiona Loudon fik han i 1992 datterern Ella.

Han har udtalt at han elsker de danske Dogme-film, især 'Festen' (1998) synes han er 'fantastisk'.
Født
02/03-1968 Chester, Cheshire, England, Storbritanien
< 1 >