Just Mercy

Den nyuddannede forsvarsadvokat Bryan Stevenson tager, adskillige tilbud om lukrative stillinger til trods, til Alabama for at forsvare uskyldigt dømte fanger. Her finder han sagen om Walter McMillan, en sort mand dømt for at have dræbt en 18-årig hvid kvinde i 1987, trods talrige beviser om hans uskyld, og hurtigt støder Stevenson på politiske forhindringer og racisme indbygget i retssystemet. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør Destin Daniel Cretton
Medvirkende Brie Larson, Jamie Foxx, Michael B. Jordan, Tim Blake Nelson
Spilletid 132 min.
Biopremiere 23.01.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Da også skuespillerne virker noget tynget af ansvaret, er travet indimellem tungt. Men når dramaet spidser til, er det ikke svært at blive optændt af retfærdig harme."

Jyllands-Posten
"Cretton folder historien loyalt ud, men den lange spilletid gør den en smule langtrukken, og mod slutningen tager den sentimentalitet, der har ligget latent i skildringen, overhånd."

Information
"Der er ikke en finger at sætte på dette retssalsdramas dramaturgiske opbygning. Til gengæld glider historien så glat gennem Hollywood-modellen, at dens direkte forbindelse til virkeligheden er noget, man må minde sig selv om undervejs."

B.T.
"Destin Daniel Cretton, der både har instrueret og skrevet manuskript, er tydeligvis en mand med en mission, men man føler ikke at den løftede pegefinger overdøver det hele, og ' Just Mercy' er rørende uden at være sentimental og alvorlig uden på nogen måde at være kedelig."

Ekko
"Michael B. Jordan (Creed, Fruitvale Station) er formidabel i hovedrollen som Stevenson, men filmen er fyldt med skuespiltalenter, der ikke lader sig nøje med endimensionelle helte- eller skurkeskikkelser."

Soundvenue
"...er trods sin sociale indignation grundlæggende en optimistisk film, der ender med at bekende sig til en tro på, at vi alle genkender sandheden og retfærdigheden, når vi møder dem. Det er bestemt ikke en overbevisning, jeg er ude på at punktere, men lige præcis i dette tilfælde slipper jeg dog aldrig mistanken om at være vidne til en virkelighed, der nok mest af alt eksisterer på film."

Fakta

Medvirkende
Eva Ansley Brie Larson
Walter McMillian Jamie Foxx
Bryan Stevenson Michael B. Jordan
Ralph Myers Tim Blake Nelson
Tommy Champan Rafe Spall
Anthony Ray Hinton O'Shea Jackson Jr.
Bag kameraet
Instruktion Destin Daniel Cretton
Produktion Asher Goldstein, Gil Netter
Manuskript Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham
Forlæg Bryan Stevenson
Fotografi Brett Pawlak
Klip Nat Sanders
Scenografi Sharon Seymour
Musik Joel P. West
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Politisk drama, Retsalsdrama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Racisme, Uskyldig dømt
Premieredatoer
Biograf 23.01.2020
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 132 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Endeavor Content
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...