Call of the Wild

Hunden Buck lever i starten af 1900-tallet trygt og rart i Santa Clara i Californien, indtil den en dag bliver kidnappet, ender i Yukon i Canada og møder den ældre mand John Thornton, som gør Buck til sin slædehund for at rejse ud i ødemarken. Selv om Buck aldrig har oplevet sne før, bliver den hurtigt Johns førerhund, og sammen tager de to ud for at finde deres plads i den vilde natur. © Scope

Produktionsår 2020
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Instruktør Chris Sanders
Medvirkende Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan
Spilletid 99 min.
Biopremiere 20.02.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Harrison Ford

Harrison Ford mestrer både de menneskelige dybder og de patriarkalske actionhelte - en hård blød mand, og er måske derfor en af Amerikas mest afholdte filmstjerner. Han er mildt sagt ikke en alsidig skuespiller, men har gennem årtier formået at leve højt på en gammeldags maskulin udstråling. Han slog igennem som rumpiloten Han Solo i en film v...

Anmeldere

Politiken
"...Londons lærestykker i (social-)darwinistisk civilisationskritik svinger mellem Marx’ harme og Spenglers kulturpessimisme, men de fleste 7-årige og opefter vil nok bare lade sig rive med, når elskelige Buck trækker hele læsset som de storladne snemarkers Lassie..."

Berlingske
"Filmsnobber vil ikke kunne fordrage »The Call of the Wild«, men tag roligt børnene med til en dosis filmkitsch, for under den glitrende overflade sitrer noget af fortællingens nerve forsat."

Jyllands-Posten
"Idéen om at lave en børnefilm med en morale bygget på menneskets iboende voldelighed, fritaget for tidens berøringsangst over for alt smerteligt, er god og relevant i et børnefilmsunivers præget af indforståethed og skingrende støj, men modet har ikke rakt til helt at skære den animerede larm fra."

Information
"Den er både rørende og morsom og sine steder vældig flot - skøn natur tager sig også skøn ud på film - men den ser ofte kunstig ud. Det er især i måden, Buck bevæger sig på, at man kan se, at han ikke er en rigtig hund, selv om det er meget tæt på, at man ikke kan se forskel."

B.T.
"...det er simpelthen svært rigtigt at leve sig ind i Bucks historie, uanset hvor meget man i øvrigt måtte holde af dyr. Dels fordi Buck er en... ja, hund, dels fordi intet af det er særligt interessant eller overraskende, og ikke mindst fordi det på intet tidspunkt er muligt at abstrahere fra, at Buck er computeranimeret."

Ekko
"Historien fungerer imidlertid bare bedst, når fokus er på John Thornton og Buck. Alt andet virker som fyld, og figurerne får aldrig en chance for at komme ud over det endimensionelle perspektiv."

Soundvenue
"...er en underholdende vildmarksfortælling for alle aldre om hunden Buck, der i bevægelsen væk fra civilisationen finder sig selv og sit sande hjem."

Brugere

02/08 11:58Når Computeren Kalder 3
Jeg har kun læst “Ulvehunden/White Fang” af Jack London’s berømmede vildnisromaner. Så hvor tæt denne her lægger sig op ad bogen, ”Når Naturen Kalder” tør jeg ikke sige.

Men med en gennemført rædderlig cgi hund, udstyret med så mange menneskelig egenskaber at den kunne optræde i et Anders And blad, i centrum af fortællingen, så fungerer den absolut ikke for mig uanset.

Jeg må selvfølgelig respektere at dette er udgangspunktet, at man vælger at bevæge sig så langt væk fra grænsen af det realistiske, at filmen føles alt andet end naturlig (så meget for titlens ”The Wild”), hvis det er det man har ønsket.

Men når en slidt Harrison Ford i et stille moment sidder og vil drukne sine sorger i sprut, hvor hunden Buck så vælter glasset, tager flasken, åbner døren og gemmer flasken ude...

Fakta

Medvirkende
John Thornton Harrison Ford
Hal Dan Stevens
Perrault Omar Sy
Mercedes Karen Gillan
Miller Bradley Whitford
Charles Colin Woodell
Bag kameraet
Instruktion Chris Sanders
Produktion Erwin Stoff
Manuskript Michael Green
Forlæg Jack London
Fotografi Janusz Kaminski
Klip David Heinz, William Hoy
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Undergenre Buddyfilm, Naturfilm
Nøgleord Hund, Natur, Venskab
Premieredatoer
Biograf 20.02.2020
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2020
Spilletid 99 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Twentieth Century Fox
Biodistributør 20th Century Fox

Se også...