American Outlaws

Brødrene fra familierne Younger og James vender hjem fra borgerkrigen til deres hjemby i midtvesten. Da de erfarer, at den korrupte jernbanebaron Thaddius har svindlet sig til indbyggernes jordlodder, beslutter de sig for at give deres mening til kende med krudt og kugler. Det gør dem til genstand for en kæmpe menneskejagt. I løbet af disse begivenheder opnår de stor berømmelse, og siden legende status, ikke mindste lederen Jesse James. © Scope

Produktionsår 2001
Instruktør Les Mayfield
Medvirkende Colin Farrell, Scott Caan, Ali Larter, Timothy Dalton
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

03/02-05skyldig i fornøjelse
Mine forventninger til American Outlaws nærmede sig minusskalaen, da instruktøren Les Mayfield kun har bevist svag kompetence indenfor komediegenren med den lalleglade Flubber og kedelige Blue Streak med en umorsom Martin Lawrence. Derfor forbavsede det mig, at han med denne film faktisk formår at levere god, gammeldags underholdning af den herlig uforpligtende slags. Man kan naturligvis finde talrige kritikpunkter i American Outlaws, den besidder alle westernklicheer (og er dermed bundforudsigelig) og misser ingen chance for sentimentalitet og pinlig patos, men den er simpelthen også så uprætentiøs og tempofyldt, at man ikke kan undgå at fornøjes.

Colin Farrell er i hovedrollen som Jesse James en smule usikker og utilpas, og viser i hvert fald ikke anelsen af den intensitet, som hans...

21/01-04Don igen!
Anonym
Jamen jeg er faktisk ikke helt uenig med dig angående Colin, at han har det rette udseende og en udstråling, som pigerne sikkert vil falde for. Så der er meget fokus på ham som person, ingen tvivl om det. Men han er en vidunderlig skuespiller synes jeg, udseende eller ej. Som du siger, så er det en smagssag. Edward Norton var også et godt bud.

21/01-04Gott
Anonym
Jeg er ikke enig i dig, når du siger at han er øjeblikkets bedste skuespiller i Hollywood. Den ære mener jeg tilfalder Edward Norton, men det er jo en smagssag. Jeg synes Farrell er en god skuespiller, men der er desværre for meget fokus på ham som person i stedet for hans evner. Han gav nogle energiske og flotte præstationer i Tigerland og Phone Booth, men kører den lidt for meget hjem på udseendet og udstråling i The Recruit og Daredevil. Men det er jo bare min mening. Det er ikke umuligt, at en Oscar ser lyset for Farrell i fremtiden. Hans rolle i Oliver Stone's Alexander giver ham sikkert albuerum til igen at vise sit talent.

(Tak for kommentaren til Pearl Harbor. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde dig på min side, men det var alligevel dejligt at høre.)

21/01-04Don!
Anonym
Jeg næver, at Colin siden hen er blevet bedre i sit spil. Især i film som The Recruit og Phone Booth som kom efter American outlaws. Jeg synes hans præstation i Phone Booth er oscarværdigt. Jeg skriver ikke, at han er genial i denne her film, men at han gør det fornuftigt. Og jeg er ikke i tvivl, at han snart belønnes, jeg synes virkelig at han er, ja, hvis ikke den bedste skuespiller i Hollywood lige pt, så tæt på da.

Jeg er meget enig, at Tigerland er en god film og han spiller fremragende i den. Så enig.

21/01-04til Das Gott
Anonym
For hvilken rolle mener du han fortjener en Oscar? For rollen i denne film, eller i nogle af hans andre? Hvor talentfuld han end er medvirker han jo ikke ligefrem i Oscarvindende film, men mere glatte Hollywood-produktioner. Men hvis du mener han skulle have været belønnet for hans præstation i den oversete Tigerland vil jeg give dig fuldstændig ret.

20/01-04It takes one to kill more!
Anonym
De vender tilbage fra borgerkrigen, men hurtigt erfarer de benhårde drenge, at de er ikke kommet hjem for at holde ferie, men for at afslutte krigen.

Ukompliceret og helt igennem underholdende affære, men desværre står filmen svagest på historiesiden. Historien undskyldes med de sædvanlige argumenter, og det er at instruktøren blot iværksætter endnu mere kaos ud over alle grænser for at skjule den tynde historie. Kuglerne flyver om ørerne og indbyggertallet falder drastisk, og det er tegn på, at der er nogle benhårde drenge der skal nedkæmpes og de kæmper til sidste fløjt.

Hævnen er sød. Colin Farrell (Jesse James) får sig hurtigt rodet i en masse skuddueller og en romantisk skovtur med en ung kvinde, og handlingen er som så ofte fuldstændig ligegyldig. De bruger krudt på at snakke...

29/09-03Set Før og Bedre
Anonym
Efter den amerikanske borgerkrig vender Frank (Macth) og Jesse (Farrell) James hjem, blot for at komme i slagsmål med jernbanen. De danner sammen med Younger brødrene en bande og bliver hurtigt berygtede outlaws.

Der er lavet et utal af westerns om Jesse James igennem tiderne og denne her hører absolut til i den mindre seriøse ende. Filmens formål er klart ren underholdning og den fungerer efter parolen, skyd og vær glad, men tænk ikke over det bagefter.

Som sådan virker den okay inden for de rammer, uden at imponere. Den har gode actionscener med massere af løst krudt, men når aldrig at blive en western man husker som noget særligt.

Den er fint lavet i en traditionel stil, men meget mere er der heller ikke at sige om den side.

Farrell som ofte gør det godt i de mange film...

Fakta

Medvirkende
Jesse James Colin Farrell
Cole Younger Scott Caan
Zee Mimms Ali Larter
Alan Pinkerton Timothy Dalton
Gabriel Macht Frank James
Bob Younger Will McCormack
Jim Younger Gregory Smith
Ma James Kathy Bates
Comanche Tom Nathaniel Arcand
Clell Miller Ty O'Neal
Bag kameraet
Instruktion Les Mayfield
Produktion James G. Robinson, Bill Gerber
Manuskript Roderick Taylor, John Rogers
Fotografi Russell Boyd
Klip Michael Tronick
Scenografi Cary White
Musik Trevor Rabin
Genrer og relationer
Premieredatoer
Dvd 11.04.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Morgan Creek Productions
Biodistributør Constantin Film

Se også...