The Score

Den dygtige internationale forbryder Nick Wells er parat til at trække sig tilbage med sin kæreste Diane og koncentrere sig om sin jazz klub. Han partner Max har dog andre planer og overtaler Nick til at bryde to af sine principper – han arbejder altid alene, og aldrig i samme by som han bor i. Nick skal arbejde samme med den unge talentfulde tyv Jackie om et kup mod toldbygningen i Montreal. Alle tre mænd bliver hurtigt besat om tanken af det store kup og vil gennemføre det for enhver pris. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Krimi
Instruktør Frank Oz
Medvirkende Robert De Niro, Edward Norton, Marlon Brando, Angela Bassett
Spilletid 124 min.
Biopremiere 16.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Edward Norton

Edward James Norton Jr. fik sin opsigtsvækkende filmdebut i retssalsthrilleren "Primal Fear" (1996), fordi han under castingen med overbevisende accent påstod, at han var født i samme del af Kentuky som den figur, han skulle portrættere. Herefter forsvarede han Woody Harrelsons uartige bladkonge i Formans "Folket mod Larry Flynt" (1996) og sang s...

Anmeldere

Politiken
"Her er en film, der minder om sin hovedperson: cool og med en udstråling af grundighed og soliditet."

Berlingske
"Uden at være egentlig overraskende, fornyende eller uforudsigelig er 'The Score' en kompetent, spændende og professionel genrefilm - med en bonus i sin imponerende rolleliste..."

Jyllands-Posten
"Som titlen antyder, er "The Score" en kupfilm, men modsat de fleste film i denne undergenre, hvor action er en hovedingrediens, så vil 'The Score' gerne være noget mere, og med hovedroller besat med skuespillere (ikke kun store navne!), er der på forhånd lagt op til, at filmen er noget usædvanligt."

Information
"Der er ingen dynamik eller farlighed i filmen og dens karakterer - kun Norton, der har noget at bevise over for sine erfarne og blaserte kolleger, vågner en gang imellem op og giver den en bredside."

Ekstra Bladet
"Man fornemmer tilbagelænnet og kræsen kvalitet næsten overalt. I musikken på Nicks klub, i billederne og klipperytmen, og i særdeleshed i spillet mellem Norton og De Niro, der på én gang bliver partnere og rivaler."

B.T.
"Havde 'The Score' ikke haft Nortons maniske drive, ville den middelmådige og forudsigelige film helt mangle den nødvendige energi og fremdrift, som hverken De Niro eller Brando bidrager med."

Bogart
"De spiller til den store guldmedalje, og derfor bliver denne ret ordinære film anderledes og bestemt seværdig."

Brugere

04/05-05- Øv! -
På grund af rollelisten er der automatisk høje forventninger til “The Score”, men desværre er skuespillerne tæt på at være den eneste attraktion ved filmen.

Det er nemlig en ganske ordinær og glat kupfilm, vi her er vidne til. Udmærket håndværk måske men også en meget stemningsforladt og anonym affære.

Største minus er, at der ganske enkelt ikke sker nok i fortællingen. Det er ikke kedeligt, bare uinteressant, og filmen kunne snildt have været en halv time kortere, når plottet er så lineært som det er her.

Og så ærgrer man sig gevaldigt over, at det ikke er blevet til mere end dette, når man nu har samlet tre generationers ypperste skuespillere. Selvom der er arbejdet mere med karaktererne, end der i de fleste røverfilm, så er det på ingen måde en skuespillerfilm, og det medføre...

11/02-04skuffelsen breder sig
Anonym
Total forfejlet spændingsfilm, hvor mine tårnhøje forventninger måske ikke kunne andet end at skuffe, men alligevel er denne film for tynd og dårlig. Der er en savlfremkaldende casting på denne film: Marlon Brando har været stor (er det stadig, bare ikke på den samme måde), Robert De Niro er desværre ved at ødelægge sit omdømme med mange dårlige film og roller, mens Edward Norton for mig at se altid er genial. Disse tre skuespillere har vist stor talent igennem tre generationer, og det var derfor en spændende ide at sætte dem sammen i en og samme film. Det udnyttes dog langtfra optimalt, og resultatet er en kemi-fri film, hvor kun Norton gør det tilfredsstillende.

Instruktøren Frank Oz (velsagtens mest kendt som Yodas stemme) er mest set i komediekredse, og han burde være blevet der. ...

20/05-03Skrue Forventningerne Ned
Anonym
Aldrende indbrudstyv (Niro) går imod sine egne principper, og lader sig overtale til et (i øvrigt sidste) kup i sin hjemby.

En film hvor man har samlet tre generationers bedste mandlige skuespillere, får naturligvis forventninger højt op og også alt for højt. Særligt set i lyset af, at “The Score” ikke er andet og mere end en fermt lavet og veldrejet thriller og svindlerfilm, uden de helt store ambitioner (men heller ikke små) og med en handling der desværre ikke er dybt overraskende, og det kan hurtigt gøre mange skuffet.

Når det er sagt, så er “The Score” lækkert og gennemarbejdet fillmhåndværk, med nogle af branchens største personligheder i fint skuespil, og det alene er nok til at gøre filmen til en behagelig og underholdende affære.

Så skrue forve...

06/05-03De Niro og Norton er gode
Anonym
Denne film lever i kraft af fremragende skuespillere som Edward Norton og Robert De Niro. Filmens historie er ikke ny. Den er set ofte før, men hvis det er godt lavet gør det ikke så meget.

Desværre kedede jeg mig en del undervejs i filmen. Jeg følte faktisk at jeg så på en film, som var under opbygning, indtil den store finale. Finalen kommer dog først 5 minutter før filmen slutter, og slutningen er lavet hurtigt, simpelt og kedeligt. En skam, for skuespillerne er der, men historien i sig selv er ikke god nok.

Filmen kan ses, men faktisk er der andre og bedre film lavet derude. Det er også kun en film man ser 1 gang.

01/11-020-100 i timevis........
Anonym
En udmærket spændings thriller......og dog har den triste momenter. Alt for langtrukken og kedeligt en gang imellem. Der skal gå langt over halvdelen af filmen, før vi ser, at der sker ting og sager i filmen.

Ellers meget godt spillet af Norton. Han passer fint i rollen.

09/02-02Så er den heller ikke værre
Anonym
Jeg så filmen på en 5" skærm i et Air France fly og må indrømme at jeg var fanget. Ganske enkelt af at det er en ret godt tænkt historie. Skuespillerpræstationerne er noget ordinære og spændingskurven kunne være mere eksplosiv. Og twistet i slutningen havde man forudsæt - men det som gør filmen seværdig er efter min mening selv grundtwistet - Nortons karakter er godt tænkt og plotmæssigt interessant. Som historie betragtet er det simpelthen en god ide ...

26/12-01Meget forudsigelig historie
Anonym
...kun et lille twist i slutningen giver een fornemmelsen af at denne film ikke er HELT forudsigelig fra der er gået 10min. Og så kan R. de Niro ikke helt løfte denne film alene på sin karakter, når man bare sidder og venter på historien. Ærgelig fornemmelse bagefter....

14/12-01Skuffende
Anonym
En lige ud af landevejen ordinær film.En smule tynd på action og dialog siden......
Mine forventninger var høje ,men jeg forlod desværre salen med en tap oplevelse....

Fakta

Medvirkende
Nick Robert De Niro
Jack/Brian Edward Norton
Max Marlon Brando
Diane Angela Bassett
Burt Gary Farmer
Steven Jamie Harrold
Danny Paul Soles
Laurent Serge Houde
Andre Jean-René Ouellet
Jean Claude Martin Drainville
Bag kameraet
Instruktion Frank Oz
Produktion Lee Rich, Gary Foster
Manuskript Kario Salem, Lem Dobbs
Fotografi Robert Hahn
Klip Richard Pearson
Scenografi Jackson De Govia
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Krimi
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Falsk identitet, Svindler
Premieredatoer
Biograf 16.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 20.830
Selskab Paramount Pictures, Mandalay Pictures, Eagle Point Production, Horseshoe Bay Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...