Robert De Niro

Robert De Niro
Robert De Niro voksede op i New Yorks Little Italy og debuterede i en alder af 10 år som løven i en opsætning af "Troldmanden fra Oz". Efter at have kæmpet med småroller siden midten af tresserne fik han et mindre gennembrud i Martin Scorseses "Gaden uden nåde" (1973). Året efter fulgte "The Godfather II", og resten er historie, som man siger.

Blandt højdepunkterne er hans samarbejde med Scorsese, for eksempel ”Taxi Driver” (1976), ”Raging Bull” (1980) og den isnende ”King of Comedy” (1983). Han anses for at være sin generations førende filmskuespiller og har 2 Oscars stående som bevismateriale.

Igennem 1990’erne har han ofte syntes tilfreds med blot at gentage sig selv, men man husker da titanernes møde i ”Heat” (1995), hvor han og Al Pacino for første gang delte lærred. Han er også begyndt at tage sig selv mindre alvorligt og vandt et nyt publikum med komedieroller i ”Familie terapi” (1999) og ”Meet the Parents” (2000).

Tribeca er navnet på De Niros produktionsselskab, der søger at hjælpe nye talenter, men det er også navnet på en af de restauranter belligende i bydelen, som han er ejer af. De Niro debuterede i 1993 som instruktør med "A Bronx Tale - gangsterens lærling".
Født
17/08-1943 New York, USA
< 1 2 >