Håndlangerne (Reservoir Dogs)

Seks professionelle, barske forbrydere hyres til et diamant kup i den større kaliber. Planlægning og koldt overblik er afgørende, og ikke alle gruppens medlemmer er lige gode til at beherske sig. Det lykkes politiet at få placeret en agent i gruppen, men da planerne for røveriet holdes hemmeligt, kan de først rykke ud i sidste øjeblik. Det må ende galt. Tarantinos debutfilm. © Scope

Produktionsår 1992
Genre Action
Instruktør Quentin Tarantino
Medvirkende Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn
Spilletid 99 min.
Biopremiere 21.05.1993
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Roth

Engelske Tim Roth er nærmest en slags lillebror-udgave af Gary Oldman og fik for alvor gang i karrieren, da han i begyndelsen af halvfemserne tog til USA, hvor han fik rollen som Hr. Appelsin i Tarantinos 'Håndlangerne' (1992). Andre sjove navne fra Roths cv er Gyldenstjerne i 'Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde' (1990), Græskar i 'Pulp Fiction'...

Brugere

23/09-07Hårde hunde på slap line 6
Quentin Tarantino fik op gennem 90'erne skabt sig et navn som en af filmverdenens mest eftertragtede og hyldede skikkelser. Hans umiskendelige dialoger, ørehængende musikbrug og flersidige fortællestruktur afstammer reelt alle fra debutbraget "Reservoir Dogs" - og det er her mere end tydeligt hvorfor Tarantino fra det ene øjeblik til det andet tilvandt sig et enestående initial i ordet "filmhistorie".

Fra første fløjt er "Reservoir Dogs" nemlig en ualmindelig cool, veldisponeret og visuelt fremragende forestilling, og blot sekunder inde i filmen er man indvillet i præmissen og med på Quentin Tarantinos frydefulder noder. Her krydsklipper et flydende kamera sig gennem et gangsterslæng iført sorte jakkesæt og kølige ansigtsfacader. Det atypiske er blot, at snakken går på Madonnas legend...

03/09-07Mr. Reservoir Dog
"And I Dont Know Why I Came Here Tonight, I Got The Feeling That Something Aint Right, Im Too Scared In Case Of Fall Of My Chair, And I Wonder How To Get Down The Stairs, Clowns To The Left Of Me, Jokers To The Right, Here I Am, Stuck In The Middle Of You" (K-Billys Supersound of the 70s)... Den berømte scene hvor Mr. Blonde (Michael Madsen) skærer øret af strisseren, Marvin Nash.

Reservoir Dogs er Quentin Tarantinos Debut, og det er ikke så lidt af en debut-film. Efter dette saftige gang jakkesæt kup, lavede han mesterværket Pulp Fiction der vandt "De Gyldne Palmer, Cannes".

Nogen vil mene Reservoir Dogs er bedre en Pulp Fiction. Mig selv, jeg er af den mening at de simpelthen begge er Geniale. Du må ikke snyde dig selv for denne lille "forfriskning".

27/06-07... 2

22/06-07Flad Historie
Historien for flad og for langsom. Kikkede hele tiden på uret er den ikke snart færdig?

11/06-07Hhuhuhu
Fremragende intet mindre. Den fanger end helt fra starten, og giver ikke først slip da filmen slutter. I skal se den her. Quentin Tarantinos bedste mesterværk. Man kan ikke andet end at elske den mand. Og selvom det for nogen har været ledt at gætte hvem der var morderen, vil jeg sige at jeg ikke gættede det før man fik det af vide. I snyder jer selv for et mesterværk hvis i går glip af den. Samtidig føles den aldrig langtrukken da den kun varer en 1 time og 30 minutter.

04/03-07Nice
Det er dog pisse irreterende at man ikke får set mr. Blonde i aktion under røveriet, og i det hele taget hele røveriet. når der nu i forvejen er så mange flashbacks, kunne man godt have fået det hele med, og så havde set lidt mindre til ham mr. orange... Men mega fed film..

29/10-06Krydret debut
Anonym
Hold kæft hvor er det bare befriende at se Reservoir Dogs. Der bliver endda lagt ud med filmhistoriens bedste dialog, og hvis der er noget Quentin Tarantino kan, så er det at skrive dialoger. Han er et filmgeni, der absolut fortjener den opmærksomhed han har. Og hvis der er noget han gør, så er det at kæle for sin film, det må da være et af grundene til at han har så lidt film på cv’et. Og når en mand som ham, samler hver eneste øre han fandt på Reservoir Dogs, må man nok give respekt for det. Han sælger to manuskripter, han får Harvey Keitel til at betale alle flyture og han optager sin film i et gammelt varehus. Det må den strideste filmmager give en del respekt for. Alt bare for at opfylde en drengedrøm.

Ud fra hjertet af Texas, en videobutiksejende splejset fyr. I dag et af verden...

25/01-06Why do I have to be mister pink? 1
Because you're a faggot alright!

En af film historien sjoveste replikker.

En voldsom og meget god film, men lige en anelse for langtrukket nogle steder.

20/12-05Regler på Scope
Anonym
Ved godt at debatten er gammel, men ville nu lige fortælle jer noget!

Når I skriver et indlæg sætter I et flueben i feltet "Accepter betingelser". Hvis I ikke allerede har læst dem vil jeg lige ridse reglerne omkring spoilers op:

-Indlæg må ikke indeholde 'spoilers' (afsløring af centrale dele af handlingen) med mindre der bliver advaret om dette i overskriften eller i begyndelsen af indlægget.

Så skulle det være på plads

Filmen er i øvrigt fantastisk

06/11-05Fantastisk!!! 2
Dette er et mesterværk! Den ryger direkte ind på Quentin Tarantions succes-hylde, Hvor den står sammen med Kill Bill, Sin city, Jackie Brown og sidst men ikke mindst Pulp Fiction.

PS: Quentin Tarantion kommer i øvrigt snart med en ny gyserfilm ved navn Hostel....Fakta

Medvirkende
Mr. White Harvey Keitel
Mr. Orange Tim Roth
Mr. Blonde Michael Madsen
Nice Guy Eddie Chris Penn
Mr. Pink Steve Buscemi
Joe Cabot Lawrence Tierney
Holdaway Randy Brooks
Marvin Nash Kirk Baltz
Mr. Blue Edward Bunker
Mr. Brown Quentin Tarantino
Bag kameraet
Instruktion Quentin Tarantino
Produktion Lawrence Bender
Manuskript Quentin Tarantino
Fotografi Andrzej Sekula
Klip Sally Menke
Scenografi David Wasco
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Gangsterfilm, Kultfilm, Kupfilm
Nøgleord Gidseltagning, Ikke-lineær fortælling, Tortur, Undercover
Premieredatoer
Biograf 21.05.1993
Dvd 21.03.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1992
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 22.147
Selskab Live Entertainment, Dog Eat Dog Productions

Se også...