Quills

I tiden efter den franske revolution er det lykkedes forfatteren Marquis de Sade at undslippe henrettelse. Istedet er han anbragt på en galeanstalt, hvor den ideologiske præst Coulmier prøver at få ham på mindre erotiske tanker. Hvad præsten ikke ved er, at vaskekonens datter Madelaine hjælper De Sade med at få udgivet de erotiske skrifter, som han skriver i sin celle. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Philip Kaufman
Medvirkende Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Michael Caine
Spilletid 123 min.
Biopremiere 09.03.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet er en kødelig ung englænder med store fødder og en endnu større udstråling. Hun begyndte at studere drama allerede som 11-årig og medvirkede siden i et par tv-serier inden sin bemærkelsesværdige spillefilmsdebut 'Engel, min engel' (1993). Kønne Winslet har primært gjort sig gældende i periodefilm baseret på litterære sv...

Anmeldere

Politiken
"Det hele [er] fejende flot realiseret i en form for kulisse, hvor tidsbilledet er ødselt og præcist, stemningerne til at tage at føle på, og de enekelte billeder komponeret så omhyggeligt, at stil og sanselighed bliver to sider af samme sag."

Jyllands-Posten
"Som de Sade spiller Geoffrey Rush imponerende. Det er en energifyldt, voldsomt opgearet, meget teatralsk præstation, som nok mest af alt hører hjemme på en teaterscene, men som slet ikke i harmoni med filmens øvrige skuespillerpræstationer, der oftest er præget af dygtig filmnaturalisme."

Information
"Quills er en både vittig og bevægende film, der skarpt tegner ikke bare de Sade, men også de mennesker, der skiftevis tiltrækkes og frastødes af hans vulgære geni og hvis liv ikke lades uberørt af hans tilstedeværelse."

Ekstra Bladet
"Marquiens lyst til sexsadisme er her kogt ned til det stuerene, hvilket gør figuren lidt for helgen-agtig og ensporet. Men som talerør for enhver modig og ægte kunstner ... vinder Rush med sin lidenskab og smerte."

B.T.
""Quills" mange lag er flot orkestreret af instruktøren Philip Kaufman, som endnu ikke har skuffet med sine ofte filosofiske film."

Aktuelt
"Man kan godt gøre grin med den aristokratiske moral under den franske revolution og Napoleon, uden at personificere alle pointer, men på den anden side er der ikke et sekunds spildtid i "Quills", der slutter som det rigtige inferno."

Bogart
"Filmen som sådan er hele vejen igennem ekstrem, provokerende, blodig og beskidt på en dekadent måde. Der, hvor jeg står af i forhold til udskejelserne, er, hvor de bliver for massive og nærmest vrængende udpenslede."

FilmReactor
"Man fristes til at sige, at manuskripter - ganske som diverse legemsdele syd for Ækvator - fungerer bedst velsmurte, og for fanden, hvor er Doug Wrights manuskript velsmurt."

Brugere

17/09-06Ordets magt
En lovprisning af ordets magt over såvel de menneskelige følelser såvel som politik i en fri gendigtning af den parisiske greve Marquis de Sade (1740-1814) - én af litteraturhistoriens mest succésfulde provokatører - under hans livs sidste 14 års indespærring på sindssygehospitalet Charenton under ledelse af den moderne pædagogisk indstillede abbed Colmier (Joaquin Phoenix).

Mindre pædagogisk indstillet var dog kejser Napoleon, som forarges over, at den flittigt skrivende marquis (en sublimt spillende Geoffrey Rush) åbenbart fortsat får smuglet sine pornografiske og sadistiske (begrebet naturligvis opkaldt efter de Sade) værker ud af hospitalet, hvorefter de publiceres i hemmelighed med stor fortjeneste.

De Sade må stoppes for enhver pris. Derfor sættes den kyniske læge, Royer-Coll...

29/08-06Blandede følelser
Med en blanding af væmmelse og fascination så jeg Quills - nogle gange måtte lyden af, en gang i mellem måtte jeg vende hovedet væk. Den er pervers, den er væmmelig, skræmmende, grænseoverskridende - og den er god!

Skuespillerne er brilliante! Geoffrey Rush gør det muligt at føle med den syge Marquis De Sade, Joaquin Phoenix gør at man indlevende kan se hvordan præsten Coulmier strides med sig selv og sine omgivelser... resten af castet er godt - selv birollerne.

Forandringerne der sker med alle filmens skuespillere er skildret utrolig godt!

Nogle gange er den næsten for klam og ofte (især første halvdel) sidder man lidt og glor og tænker hvad den mon handler om - men lidt efter lidt kommer den godt nok i gang. Kedelig bliver den aldrig.

Den giver desuden stof til eftertank...

04/10-02en sexuel og brutal film
Anonym
quills er en sexual, men dramatisk og brutal og løst fortalt historien om Marquies de Sade. Dele af filmen er vulgær, og andre dele har scener der går over i nogle af de bedste scener i film historie. Instruktøren Philip Kaufman (The Right Stuff, Rising Sun) har bragt nogle af de mest talentfulde skuespillere sammen. Michael Caine er kold og ond som Dr. Royce Collard, han er et must for at se denne film og er det bedste ved den. Den første halvdel vil jeg kalde stille og pervers, som så langsomt bygger op til den anden halvdel som er voldsom og ubehagelig

Fakta

Medvirkende
The Marquis de Sade Geoffrey Rush
Madeleine Kate Winslet
Abbe Coulmier Joaquin Phoenix
Dr. Royer-Collard Michael Caine
Madame LeClerc Billie Whitelaw
Delbene Patrick Malahide
Simone Amelia Warner
Renee Pelagie Jane Menelaus
Prouix Stephen Moyer
Valcour Tony Pritchard
Bag kameraet
Instruktion Philip Kaufman
Produktion Julia Chasman, Peter Kaufman, Nick Wechsler
Manuskript Doug Wright
Fotografi Rogier Stoffers
Klip Peter Boyle
Scenografi Martin Childs, Stephen Warbeck
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Forfatter, Sindssygehospital
Premieredatoer
Biograf 09.03.2001
Dvd 28.02.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 10.765
Selskab Fox Searchlight Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...