Lunefulde lykke (Serendipity)

Jonathan og Sara mødtes, da de gik på universitet og tilbragte en mindeværdig nat sammen, men gik efterfølgende i hver sin retning. Nu er der 10 år, to forlovelser og 5000 kilometer imellem dem, og Jonathan og Sara er klar til at finde ud af om det var ægte kærlighed. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Peter Chelsom
Medvirkende John Cusack, Kate Beckinsale, Bridget Moynahan, Eugene Levy
Spilletid 91 min.
Biopremiere 04.01.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Beckinsale

Britiske Kate Beckinsale debuterede, før hun var fyldt 20 i tv-filmen 'One Against the Wind' (1991). Snart efter debuterede hun på det store lærred i Branaghs 'Stor ståhej for ingenting' (1993), hvor hun med sit kønne, glatte ansigt lignede Englands svar på Jennifer Connelly. I 1994 besøgte hun vore breddegrader for at medvirke i Gabriel Axel...

Anmeldere

Politiken
"...fornemmelsen af novelle tyndet op til romanomfang undgås ikke, selv om Cusack og Beckinsale i deres farveløse, diskret selvfede ynde er som født til at inkarnere charmen hos den amerikanske middelklasse..."

Berlingske
"Sandt at sige er 'Lunefulde Lykke' ikke særlig behændigt konstrueret, og dens lange række af indbyggede forhindringer for de forelskedes genforening er så konstrueret, at man ville have taget sig til hovedet, hvis ikke man havde haft travlt med at gnide sig i øjnene..."

Jyllands-Posten
"Man kan godt afvise sådan en romantisk letvægtskomedie, der hører til i kategorien `Søvnløs i Seattle´, men når jeg selv hænger på til vejs ende, skyldes det især de to skuespillere."

Ekstra Bladet
"Kynikere og realister bør holde sig langt væk, men har man en romantisk åre, holder man af snefnug på tungen, og kan man nøjes med lidt, er det filmen at lune sig på en kold januar aften."

B.T.
"Når en gennemsnitsvare som 'Lunefulde lykke' får tommelfingeren til at dreje en anelse op og ikke ned, så er det fordi den engelske instruktør Peter Chelsom har gjort sig umage med sit håndværk."

Brugere

04/02-07Evne til at gøre fund
God film, gode skuespillere. Er man lidt open minded, drages man hurtigt ind i historien og får en fantastisk oplevelse.

03/03-06Advarsel :0)
Se ikke denne film hvis du har lidt kæreste problemer..

Så den selv efter et skænderi, var tosset og zappede rundt på tv.. måske derfor filmen gjorde lidt for mig..

Filmen bliver aldrig for rørstrømsk, og kan anbefales som lidt varme her i disse kolde tider.. Gode skuespillere gør en overdrevet skæbnefilm troværdig..

05/12-04sukkersød, men seværdig
Anonym
Tyndbenet og lettere naiv, men alligevel velment og ret underholdende romantisk komedie. To mennesker mødes tilfældigt, sød musik opstår, men begge har kæreste. Kvinden (spillet af den smukke Kate Beckinsale) tror på skæbnen, og at denne vil lede dem sammen, hvis de er ’skabt for hinanden’. Uden at afsløre for meget, så ender filmen lykkeligt og forløst. Om man kan købe filmens romantiserede idealisme er op til den individuelle. Personligt finder jeg skæbnefremstillingen som noget nær en allegori for søgt, men som kristen tror jeg utvivlsomt også på, at der findes en plan for alle mennesker. Men dette er ikke det rette sted, at komme ind på tro.

John Cusack spiller som han plejer, og han gør det tilfredsstillende. Cusack er en virkelig begavet komiker og endda dramatiker, men han svi...

03/12-04score film
Anonym
invitere en pige over til hygge med en let anretning,god vin,smæk så videoen på...og den
er hjemme!!! Den er sikker HVER GANG!!
I'll dine you, i'll wine you and then 69 you...!!!

04/01-03Sød film....!
Anonym
Det er da en meget sød kærlighedsfilm, den er ok nok, men mangler det uforusigelige. Men hvis den nu endte med at de ikke fik hinanden ville man blive skuffet. Den havde ikke mere at byde på end det, og det er også fint nok en gang i mellem hvis man bare har brug for at slappe af, smile lidt og ikke tænke for meget.

03/07-02Ok Jesper
Anonym
Om denne her film er god eller ej, har intet med om "man er med på spøjen" eller ej at gøre. Hvordan kan du dog skrive at den ikke er sukkersød? Det er sku' da noget af det mest sukkersøde der er at finde, ellers er der da ingen film der kan kaldes for sukkersøde. Om man så kan lide det eller ej, er en anden sag. Normalt har jeg intet mod en sukkersød film, men denne her er altså for lam.

03/07-02Lundfuld film
Anonym
Er man med på spøjen er Lunefuld Lykke en rørende sjov film, med et godt drive hvor man aldrig keder sig. Ja, den er måske lidt forudsigelig, men det bliver aldrig sukkersødt, da spændingen består i HVORDAN de endelig finder hinanden og ikke OM de finder hinanden. En af de bedste siden "When Harry met Sally"!

02/07-02Søgt som ind i helvede
Anonym
Yderst tyndbenet og søgt kærlighedsfilm, som udelukkende lever en smule på grund de to sympatiske (og kendte) skuespillere i hovedrollerne. Det er teknisk fint lavet og der er da enkelte scener der underholder, men handlingen er så uopfindsom, spinkel og kedelig, at filmen mister sin sjæl og varme.

17/01-02Typisk Amerikansk!!
Anonym
Hvis man er til blød Kærligheds romance, er det lige en film for dig!.Det er en typisk Amerikansk og vi har set det alt for mange gange før! Nu gider vi snart ikke se flere af de film, medmindre man gør dem anderledes. F.eks. Hvis man lavede en kærligheds film, hvor man skulle bruge hjernen bare lidt mer. Den er en underholdning film, der nok er blevet lavet for at for tjent lidt penge ind i kassen...

11/01-02Udemærket film!!!
Anonym
Absolut en sjov film, som heldigvis aldrig når at blive OVERsød
... den kan helt klart anbefales!!!

Og at Kate Beckinsale er med er helt klart et STORT plus :-)

Fakta

Medvirkende
Jonathan Trager John Cusack
Sara Thomas Kate Beckinsale
Hally Buchanan Bridget Moynahan
Macall Polay Eugene Levy
Dean Jeremy Piven
Eve Molly Shannon
John Corbett
Courtney Kate Blumberg
Caroline Mitchell Lucy Gordon
Leo Fitzpatrick
Tony Kaan
Colleen Williams
Bag kameraet
Instruktion Peter Chelsom
Produktion Peter Abrams, Simon Fields, Robert L. Levy
Manuskript Marc Klein
Fotografi John de Borman
Klip Christopher Greenbury
Scenografi Caroline Hanania
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 04.01.2002
Dvd 02.07.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 14.911
Selskab Miramax Films, Buena Vista International, Highlight, RCV Film Distribution
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...