Thir13en Ghosts (Thir13en Ghosts)

Den fattige Shalhouh og hans datter flytter sammen ind i et hus, som han arver efter sin onkel Dr Zorba. Huset er besat af magtfulde levende ånder, der ikke tøver med at udslette enhver, der kommer på tværs af deres planer. Familien får snart besøg af en spøgelsesjæger, der er fast besluttet på at befri de indespærrede spøgelser. I deres kamp for at redde sig selv finder beboerne ud af, at huset er en stor gåde. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Steve Beck
Medvirkende Tony Shalhoub, Matthew Lillard, Rah Digga, Embeth Davidtz
Spilletid 97 min.
Biopremiere 27.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...minder om et eller andet uheldigt møde mellem en motorsav, en bunke døde dyr og en musikvideo."

Berlingske
"...ganske blottet for ægte gru og til gengæld en grotesk opvisning i, hvor galt det kan gå, når afdelingerne for make-up og specialeffekter får lov til at gå fuldstændig amok."

Ekstra Bladet
"Dialogen er skrækkelig, og skuespillet er fælt. Men i det mindste er der kulør på gespensterne og fuld skrue på fantasien."

B.T.
"...rimelig respektløs over for sit publikum, da den i dén grad prøver at springe over, hvor gærdet er lavest, og slet ikke besidder den professionelle stolthed, der ellers kendetegner Silver og Zemeckis."

Kino
"...der er ikke meget gyser over Thir13en Ghosts, selvom den er peppet op med en masse nymodens effekter."

Bogart
"Det er forfærdeligt, skrigende og anstrengende. Hvad den skal i danske biografer fatter jeg ikke."

Cinemazone
"...lidt digitale gys og en triviel film."

Brugere

16/04-06Morsom gyser uden rigtig gys
Plottet og handlingen er meget meget meget lille i denne film. Gys er der også meget lidt af. Men alligevel byder den efter mit behov på en god omgang underholdning og uendelig morsomme scener!

21/11-04Nej, nej, nej, nej!
Anonym
Ad, ad, ad. Den er da en ulækker og grænseløst dårligt lavet film.
Læste i et interview at Matthew Lillard vil være verdens bedste skuespiller - det bliver man ikke ligefrem med en film som denne her på ens CV.

28/08-04gott
Anonym
fatte ikke du gide skrive på scope om film når du bare skrive efter andre. ingen gider læse dig mere.

24/08-04Tidsspilde!
Anonym
En ægte hjernedød, trashy zombiefilm, som kritikkerne elsker at kritisere. Her er et godt eksempel på, når computereffekterne tager overhånd. En gyser der kunne have været langt bedre, hvis man ikke belastede filmen med hjernedøde specialeffects. Filmen er simpelthen noget sjuskværk, som burde laves direkte til tv. Pinligt at folk skal betale for denne slags. ALT, og jeg mener alt blandes sammen i den samme gryde, og gud, hvor smager det af lort.

Castet består af udelukkende b-skuespillere, og selve skuespillet i filmen er håbløst ringe. Mildest talt. Personerne er så flade og overfladiske, og ligeså snart man lærer dem lidt at kende, så dør de sgu. Det er åbenbart en dødssynd at lære personerne at kende i ”13 ghosts”.

Gys er det i hvert fald ikke. Filmen burde jo ikke engang sk...

04/11-03man betegnes som dum
Anonym
Pinlig dålig gyserfilm, uden chokeffekter, men fyldt med effekter. Huset er flot lavet, de computerlavede effekter er også udemærkede, mens make-up fortjener en stor ros.

Rædselsfuldt skuespil og en historie, der behandler publikum som dumme. Der er faktisk ikke meget at komme efter i denne film, og man skulle have sat Ghost Ship (af samme instruktør/producenter) op i bio istedet. Ghost Ship er nok den mest habile film fra Silver/Zemeckis' produktionsselskab.

04/04-03Hvem Kan Blive Bange Her?
Anonym
Familie arver meget specielt hus, som viser sig at være hjemsted for spøgelser.

Teknisk overlæsset, hovedpinefremkaldende og handlingsmæssig fattig effekt gyser, hvor hovedpersonerne opfører sig så ekstremt tåbeligt og ulogisk, at man må ryste på hovedet af dem, mens man krummer tæer over de mange dårlige replikker.

Stilistisk er filmens pænt imponerende, med et formidabelt design af spøgelseshuset, men den tynde historie er skruet så dårligt sammen, at det ofte er nærmest umuligt at finde ud af, hvor i det ejendommelige hus man lige befinder sig, og det bidrager ikke lige til at højne kvaliteten af denne tvivlsomme gyser, som kun burde kunne skræmme små børn og folk med mere end dårlige nerver.

Filmen er en genindspilning af 1960 gyseren “13 Ghosts”.

23/01-03Hvad!!!
Anonym
Den burde mindst få 4 stjerner.. Den er sku sej.. Det eneste der mangler er lidt historie. Men det kan man altså godt leve med når der er sådan nogle fede scener i.

30/11-02Flot lavet, men......
Anonym
En dårlig gyser må jeg sige med det samme. Dårlid dialog, historien er ligegyldig og kun Matthew Lillard kan accepteres for sin skuespils præstation. Derimod er filmen utrolig flot lavet, med diverse vilde effekter, og helt suveræn make-up. Spøgelserne glemmer man ikke lige med det samme. Men filmen i sig selv er et makværk. Spild af tid faktisk.

Fakta

Medvirkende
Arthur Tony Shalhoub
Rafkin Matthew Lillard
Maggie Rah Digga
Kalina Embeth Davidtz
Kathy Shannon Elizabeth
Ben Moss JR Bourne
Cyrus F. Murray Abraham
Bobby Alec Roberts
Jean Kathryn Anderson
Bag kameraet
Instruktion Steve Beck
Produktion Gilbert Adler, Dan Cracchiolo
Manuskript Todd Alcott, Richard D'Ovidio, James Gunn, Neal Stevens
Fotografi Gale Tattersall
Klip M. Scott Smith
Scenografi Sean Hargreaves
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 27.03.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Dark Castle Entertainment, 13 Ghosts Productions Canada Inc.
Biodistributør Nordisk Film

Se også...