Hal's store kærlighed (Shallow Hal)

Hals døende far råder ham til kun at gå ud med kvinder, der lever op til de strengeste idealer om fysisk skønhed. En dag møder Hal selvhjæpsguruen Tony Robbins, der fascineres af hans overfladiskhed og derfor hypnotiserer ham til at se kvinders indre skønhed. Hal bliver herefter forelsket i den ekstremt overvægtige Rosemary. Da Hals ven Mauricio ophæver hypnosen, må Hal se den ukendelige Rosemary i øjnene og tage en skæbnesvanger beslutning. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Medvirkende Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander, Jimmy Badstibner
Spilletid 114 min.
Biopremiere 04.01.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gwyneth Paltrow

Efter en række perifere roller fik Gwyneth Paltrow vind i sejlene med hovedroller i periodedramaerne 'Emma' (1996) og især 'Shakespeare in Love' (1998). Bag Paltrows porcelænsfine ydre gemmer sig et lysende nærvær, som ofte ikke er til at stå for, og hun indkasserede en ganske fortjent Oscar for sidstnævnte rolle. Siden har Paltrow etableret sig ...

Anmeldere

Politiken
"Men desværre bliver latteren ofte halvhjertet og uforløst. Pakket ind, som den er, i alle disse reelle hensigter og opbyggelige budskaber."

Berlingske
"...ikke decideret ondskabsfuldt, bare uopfindsomt og uden den anarkistiske galskab, som brødrene Farrelly tidligere har mobiliseret i deres bedste stunder. På sin vis er de blevet pænere og mere stuerene, men ikke bedre begavede."

Jyllands-Posten
"Det skal sikkert forestille en hyldest til diversiteten og den menneskelige forskellighed, men hvad nytter det, når filmen på én gang lægger op til solidaritet med og væmmelse over de mange kiksede typer og deres usexede skavanker?"

Weekendavisen
"Styrker i filmen er så, at den virkelig tager fat i vore fordomme og går meget længere i sit opgør med dem, end man venter i en mainstreamkomedie. Vist er det den slanke Gwyneth Paltrow, der pryder lanceringskampagnen, men filmen selv hylder mangfoldigheden."

Information
"Alligevel interesserer Hal's store kærlighed, fordi den rummer en god vilje til at fylde teenage-komediegenren med noget meningsfyldt."

Ekstra Bladet
"...resultatet er blevet en ufarlig mellemvare med forbløffende spagfærdige jokes, og en valen morale..."

B.T.
"Ind imellem forsøger Gwyneth Paltrow og JAck Black skiftevis at spille straight og at fjolle sig igennem, men de er prisgivet, ligesom biografgængere vil føle sig."

Brugere

21/02-06Hm ..
Jeg ved ikke rigtig med den her film... Den er da meget sjov og orginal, men den er altså lidt for "Klassisk". Den presser lidt for hårdt på for at være sjov, og det giver nogle akavede grin. Helt ærlig så kedede jeg mig faktisk.

18/02-05god morale
filmen er rigtig sjov og med en god morale. til tider er man flad af grin.

22/01-05God film
Anonym
En rigtig sjov og sød film. Den har en meget værdifuld morale - nemlig at det i kærlighed ikke kommer an på det ydre.

10/01-05Super underholdning!!!!!!!!
Hal's STORE kærlighed, er klart en af de sjoveste film, jeg nogensinde har set!! Den er bare here grinern!! ,,With one of my buddies are you takin' about!?" Den klart bedste replik i filmen!!

10/01-05Tam!
Glatpoleret og politisk korrekt komedie, der blot er trættende at overvære.

09/01-05Ganske fin lille film
En metervare af en romantisk komedie. Sød, sjov pga Jack Black og meget en god morale. Ikke en memorabel film, men en god søndag-aften-nu-skal-jeg-slappe-af-til-en-film film.

09/01-05Da vildt fed!
Anonym
Den er da vildt sød! Et rigtigt bevis på en ægte kærlighedsfilm.. Den har da et budskab, hva'?

05/01-05Ricki Lake konceptet på film?
Havde ærligt talt forventet mig mere af denne film, ikke fordi at jeg er den vildeste fan af farrelly brødrene, men havde hørt utroligt mange positive ting omkring filmen. Men den bliver for kliche-agtig for brødrenes film. Bare starten hvor man ser Hal som barn, er allerede blevet brugt i deres tidligere film som kingpin, vild med mary plus at der snart kommer en "dum & dummere 2", hvor hovedpersonerne, ER BØRN!! En ting der generalt også er set 1000 gange før: hovedpersonen er på resturant sammen med en pige, og så vader kæresten ind lige præcis på den samme resturant, på det samme tidspunkt, jeg brækker mig!! Havde intet imod at det skete, hvis filmen havde foregået i en forstads by et eller andet sted, men da den foregår i Dallas, bliver det for meget, OGSÅ hvis man tænker på at det ...

28/02-04ikke helt vellykket
Anonym
Sporadisk morsom komedie, hvor nogle blev skuffet, mens andre blev positiv overrasket, da denne film viser Farrelly-brødrene som mere modne instruktører. Efter film som Dum og Dummere skulle man tro, at der kunne komme en masse smagsløse vittigheder omkring overvægt, men som sagt holder Farrelly-brødrene barnlighederne i ro og giver os en sød film med en velment morale. Desværre er den ikke særlig morsom eller interessant, og den mister mange steder gnisten. Den reddes dog af en altid seværdig Jack Black (som er en talentfuld komiker) og en sød Gwyneth Paltrow. Jeg kunne godt lide brødrenes langsomme modenhed, selvom jeg også savnede de lidt stødende og sjove scener fra f.eks. Vild Med Mary.

19/10-02Gode grin med Jack Black
Anonym
Måske er det bare mig og min forkærlighed for platte amerikanske film, der gør at jeg bare synes at denne film er kanonsjov.
I virkeligheden er det en film man burde hade - eller i bedste fald være imponerende ligeglad med. Alt er forudsigeligt, og intellektuelt rykker den ikke prut ved noget som helst. Budskabet er bliver skåret ud i pap og slået fast med 117 syvtommersøm: Det er det indre der tæller - ikke det ydre.
Sådanne påklistrede overmoralske klicheer får ikke mig til at elske en film, men hvorfor giver jeg den så 5 stjerner? Jo, fordi denne film fik mig til at grine højt - og ikke en gang var jeg fristet til at trykke på fast forward. Så tag filmen for hvad den er: Et godt grin, og så bliver du ikke skuffet.Fakta

Medvirkende
Rosemary Shanahan Gwyneth Paltrow
Hal Jack Black
Mauricio Jason Alexander
Frat Boy Jimmy Badstibner
Kyle Gass
Tanya Sascha Knopf
Steve Shanahan Joe Viterelli
Deb Libby Langdon
Jill Susan Ward
Bag kameraet
Instruktion Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Produktion Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Marc S. Fischer, Bradley Thomas, Charles B. Wessler
Manuskript Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Sean Moynihan
Fotografi Russell Carpenter
Klip Christopher Greenbury
Scenografi Sydney J. Bartholomew Jr.
Musik Russell Carpenter
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Overvægt
Premieredatoer
Biograf 04.01.2002
Dvd 18.06.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 51.258
Selskab 20th Century Fox
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...