Produktionsselskab: 20th Century Fox

20th Century Fox blev skabt, da Fox (etableret af William Fox i 1913) og Twentieth Century Pictures (etableret af Daryll Zanuck i 1933 efter han forlod Warner Bros.) fusionerede i 1935 under ledelse af Zanuck. Selskabet blev hurtigt et af de mest kendte Hollywood-studier med en række klassiske Hollywood-film på samvittigheden.

En række af de allerstørste Hollywood-stjerner har haft deres gang i studierne på Pico Boulevard, blandt andet Henry Fonda, Marilyn Monroe, Richard Burton, Julie Andrews og sågar Elvis Presley. Selskabet har også produceret en række af Alfred Hitchcocks tidlige film. I 1950 satte filmen ’All About Eve’ rekord med 14 Oscar-nomineringer (den vandt dog ’kun’ seks).

Ti år senere stod selskabet bag tidens dyreste film, ’Cleopatra’ med Elizabeth Taylor. Filmen gav et kæmpe underskud, og generelt har der været en del underskudsgivende film på plakaten.

I 1977 fik 20th Century Fox uventet store succes for ’Star Wars’ (der stadig er en af tidernes mest indbringede film) - og med ’Titanic’, der endte med at blive historiens dyreste film, men alligevel fik indtjent et solidt overskud til mediemagnaten Rupert Murdoch, der købte firmaet i 1985.

Foruden film producerer 20th Century Fox også tv, blandt andet serierne ‘Ally’, ‘X-files’ og ‘Et umage par’.
< 1 2 3 >