The Contender

Da den amerikanske vicepræsident pludselig dør, skal præsidenten finde en erstatning. Til manges overraskelse vælger han en kvinde, senator Laine Hanson, frem for den mere oplagte Jack Hathaway. Det magtfulde kongresmedlem Shelly Runyon begynder at grave i Laines fortid og finder, tilsyneladende, beviser for at hun har deltaget i et sexorgie i sin studietid. Laine finder anklagerne uanstændige og nægter at forsvare sig. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Rod Lurie
Medvirkende Gary Oldman, Joan Allen, Jeff Bridges, Christian Slater
Spilletid 127 min.
Biopremiere 25.12.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gary Oldman

Leonard Gary Oldman er uddannet på Londons fornemme skuespillerskole Royal Academy of Dramatic Art, hvor han i 1978 opnåede en bachelorgrad. Han turnerede kloden rundt med The Glasgow Citizen's Theater og havde allerede i 1981 sin filmdebut på tv med Mike Leighs "Meantime". Der skulle gå fem år, før han brød igennem med spillefilmen "Sid og N...

Anmeldere

Politiken
"...både Allen, Bridges og Oldham spiller nemlig med en flertydighed, som hele tiden gør deres personer levende og uberegnelige."

Jyllands-Posten
"Oldmans portræt af denne hadefulde hykler, der ikke skyer nogen midler, uanset hvem han kommer til at trampe i skidtet, er konstant varieret, mangesidet og fascinerende, og især for hans skyld får filmen sin fjerde stjerne."

Weekendavisen
"...forfriskende med en politisk film, hvor kynismen ikk er helt massiv. Jeff Bridges, Gary Oldman og Især Joan Allen er fremragende."

Ekstra Bladet
"'The Contender' er en historie om politiske karaktermord, men den er intens, som var det den ægte bloddryppende vare."

B.T.
"Med sin langsomme og meget ordrige stil gives der i 'The Contender' god plads til skuespillerne, hvor Bridges og Oldman står i centrum."

Cinemazone
"Det fungerer ganske enkelt ikke %u2013 javist kan man mærke tårerne trille ned over kinderne, og hjertet svulme i brystet %u2013 men det er en manipuleret reaktion, som hurtigt føles hul, når man gennem halvanden time har været i intellektuel krydsild."

Brugere

23/06-05Rigtig god politisk drama
Se den!

For ikke andet;
så for det intelligente manuskript og de yderst velspillende stjerner i denne film: Jeff Bridges, Joan Allen, Christian Slater og Gary Oldman.

Læg mærke til den lidt ferske type, men gllimrende skuespiller Joan Allen i en central rolle!
God fornøjelse.

18/01-05Dialog i topklasse
Filmen skal formentlig ses som en protest mod dén politiske udvikling i retning af puritanistisk moralsk uangribelighed, som især Lewinsky-sagen i slutningen af 90erne er et billede på. Hovedpersonen har således (i modsætning til Clinton) mod til at sige helt fra overfor snageriet i hendes privatliv.

Filmens ubestridelige mestertræk er, at den skildrer benhård toppolitik alene på en fremragende dialog og helt uden forklaringer af det magtspil, der driver handlingen fremad. Der er i høj grad ting, man kan lære noget af (f.eks. den faktiske værdi af at "give kandidaten ret til at forsvare sig"!)
Såvel Jeff Bridges som Gary Oldman (i en velcamoufleret rolle) er mindeværdige i denne film, mens alle andre gør det godt.

Desværre ER der jo tale om etn POLITISK Hollywood-drama. Slutningen...

01/12-03halvfed
Anonym
Politisk korrekt spændingsfilm med gode skuespiller over hele linien. Især Jeff Brigdes og den for lidt sete Gary Oldman stikker ud med rutinerede og velspillede roller. Joan Allen har fået meget ros for sin rolle, og selvom hun spiller godt virker hun lidt for tilbagelænet til min smag. Men det kræver rollen måske.

Instruktøren Rod Lurie har et godt tag om virkemidlerne, og spændingen i den første halvdel er ret intens. Desværre fiser luften af ballonen i den sidste halvdel og det spændende bliver erstattet med forudsigelige plottwist og ufrivillig komisk sentimentale scener. Filmen har en obligatorisk happy end, hvor de gode for deres præmie og de onde deres fortjeneste. Ikke særlig nuanceret.

Det er herreflot filmet, men lettere dårlig klippet sammen, og musikken er så oppustet ...

29/11-03fy da!!!
Anonym
denne film er det arveste lort! Jeg kan vist bare nøjes med at sige at alt, lige bortset fra Gary Oldman der er en af mine favorit skuespillere, er så utrolig dårligt og plat-patriotisk at det gør helt ondt! Joan Allen er noget af det mest øretæveindbydende jeg nogensinde har været med til! hun ikke slem i face/off men dette her er altså ude i ekstremerne! Jeffs tale tilsidst er også ovenud tåbelig at den ikke hjælper på noget som helt og den sukkersøde slutning er virkelig kvalmende og som jeff selv siger: " de gode vandt over de onde!" og så er alt jo som det skal være.... BAAAAAAAAAH!
Jeg havde for lidt siden skrevet et velargumenterende indlæg for hvorfor filmen er så ringe, men så begyndte computeren og lagge lige som jeg skulle til at slutte af så derfor bliver det måske lidt du...

29/09-02Politisk mesterværk
Anonym
Denne er i to ord et politisk mesterværk, som jeg nød fra start til slut. vi ser de gode og dårlige sider hos begge politiske sider, hvilket er sjældent hos de fleste politske film. Joan Allen giver en hendes livs præstation, hun og Gary Oldman fylder skærmen... I denne kloge politiske thriller bliver vi suget ind i et spil af dialoger og løgne i et velskrevet manus... Filmen er fyldt med talentfulde skuespillerne som alle har noget vigtigt at sige...

04/08-02Politisk Velment
Anonym
Ærligt og da også spændende drama med gode skuespillere og en handling der er proppet med alle de rigtige meninger, og det kan jo være godt nok, men også lidt forudsigeligt og kedeligt. Men er man til amerikansk politik udstillet på film, så er den måske ikke helt tosset. Jeg havde dog hurtigt glemt den igen.

04/02-02Helt i orden
Anonym
Filmen er - fra start til slut - helt i orden; jeg ved ikke, hvad andre havde ventet, men den sluttede i hvert fald på en for mig (som tilskuer) tilfredsstillende måde.

Det eneste, der undrer mig, er, at Sam Elliot ikke står på listen over hovedrolleindehavere; han leverer en pragtpræstation som en af præsidentens rådgivere og binder faktisk filmen og historien sammen.

Men se den! Se den for historien, se den for skuespillet, se den for intensiteten og for manglen på blod. Det er hermed bevist, at det sagtens kan lade sig gøre, at lave en spændende film uden action og uden blodsprøjt - det finder jeg fornyende og HELT I ORDEN.

11/01-02Av, for en slutning!
Anonym
Filmen har fået rimeligt gode anmeldelser, men er det faktisk ikke værd. Tager en interessant og vel egentlig også ny problemstilling op (der skal vælges en kvindelig vicepræsident) på en ikke særlig original måde - en del af de mindre temaer, der bringes på banen i løbet af filmen er simpelthen debateret til hudløshed i andre især amerikanske film. Derved hæver den sig ikke ret meget over gennemsnittet. Endelig mister den mindst 2 stjerner for en nærmest pinlig (amerikansk) slutning!

05/01-02Smør
Anonym
Rigtig god!!!, men desværre en smør slutning

19/12-01Det tog sin tid
Anonym
Man har kunne få filmen på DVD i et lille år, hvilket vil sige at den har været 1½ år om at komme op i de danske biografer, hvad sker der for det her land.

Fakta

Medvirkende
Sheldon 'Shelly' Runyon Gary Oldman
Senator Laine Hanson Joan Allen
President Jackson Evans Jeff Bridges
Reginald Webster Christian Slater
Kermit Newman Sam Elliott
Guvernør Jack Hathaway William L. Petersen
Jerry Tolliver Saul Rubinek
Oscar Billings Philip Baker Hall
Lewis Hollis Mike Binder
William Hanson Robin Thomas
Cynthia Charlton Lee Mariel Hemingway
Bag kameraet
Instruktion Rod Lurie
Produktion Marc Frydman, Willi Bär, James Spies, Douglas Urbanski
Manuskript Rod Lurie
Fotografi Denis Maloney
Klip Michael Jablow
Scenografi Alec Hammond
Musik Larry Groupé
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 25.12.2001
Dvd 03.06.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 3.891
Selskab SE8 Group, Battleground Productions, Cinerenta, Cinecontender
Biodistributør Angel Films

Se også...