Jeg er Dina (I am Dina)

Som barn var Dina ved et uheld medvirkende årsag til sin mors død. Uden kærlighed og omsorg i sin opvækst udvikler Dina sin helt egen måde, hvorpå hun forholder sig til omverdenen. I sit ægteskab med Jacob kaster hun sig hensynsløst ud i alle livets glæder, men hun i dystre stunder trøster sig ved sin moders spøgelse og i sin fascination af døden. Da Jacob fjerner sig fra Dina og hun selv møder russeren Leo skal hun træffe et afgørende valg. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Ole Bornedal
Medvirkende Maria Bonnevie, Gérard Depardieu, Christopher Eccleston, Pernilla August
Spilletid 124 min.
Biopremiere 15.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gérard Depardieu

Monsieur Depardieu er en sand kæmpe indenfor fransk film. Han var selvskrevet til rollen som Obelix, da historien om Asterix og hans gæve gallere blev bragt til det hvide lærred i 'Asterix og Obelix i kamp mod Cesar' (1999). Depardieu begyndte at optræde som skuespiller efter først at have forsøgt sig som ungdomsforbryder. Han etablerede sig ...

Anmeldere

Politiken
"'Jeg er Dina' har sine fejl og mangler. Men også et strømførende lag, hvor filmen og figuren bliver vedkommende. Ole Bornedal har insisteret, og han og Maria Bonnevie har i fællesskab fået Dinas mørke frem i lyset."

Berlingske
"Dens smag er diskutabel, dens virkemidler er undertiden overgearede, og dens engelsksprogede dialog er en irriterende distraktion. Men ingen kan beskylde Ole Bornedal for at gå i små sko, og man skal være en knastør puritaner for at benægte, at hans hæmningsløse film er stærkt underholdende."

Jyllands-Posten
"Bedst af alle er dog Marie Bonnevie som den voksne Dina. I hendes øjne, i hendes mimik, og i hendes spinkle krop rummes det overskud, der gør personen helt igennem nærværende for tilskueren."

Weekendavisen
"...med Amanda Jean Kvakland som pigen og Maria Bonnevie som kvinden har Bornedal skabt en fuldkommen Dina, som sætter sig ud over alle værdier."

Information
"...et stuurt melodrama-nummer af en talentfuld instruktør, der i forsøget på at overgå sig selv i stedet er gået fra sans og samling."

Ekstra Bladet
"Maria Bonnevie lægger hele sin unge, lidenskabelige krop i historien om Dina og kunne ikke være valgt bedre til at vise, hvor ufattelig meget kærlighed en kvinde kan miste og alligevel overleve. Det er en markant præstation, der 'elevaterer' hende op i international stjernehøjde."

B.T.
"Efter alle dogme-filmenes lalleglade billedsprog er det en stor, stor fornøjelse at hengive sig til denne films vellystige, gennemtænkte og luksuriøse billedkompositioner."

Kino
"Vi fik storhed, en fængslende og karismatisk Dina - og en lidt for skuffende følelse indeni, da filmen bevægede sig mod slutningen."

Bogart
"Dina er som heltinde større end livet, og det har jeg det godt med, manipuleret, underholdt og fortryllet af Ole Bornedal."

Cinemazone
"Selvom man måtte småkede sig over Dinas historie, er det alligevel svært ikke at få en god oplevelse af filmen. Blandt filmens udpræget positive karakteristika er fotograferingen og klipningen."

Brugere

03/09-06Fantastisk!
Maria Bonnevie er sublim i rollen som Dina. En kvinde med fortid som piner hendes inderste og definerer hendes sjæl. Gerard Depardieu er heller ikke til at overse i rollen som Jacob. Han mindede mig lidt om hans hysterisk morsomme rolle som Porthos i "The man in the Iron mask!
Og så naturen...
Intet mindre end fantastisk!

06/08-06.....
Lang men god og den er værd at se,...

27/04-06Meget god og meget dårlig 2
Til hvisse grænser, kan man faktisk klade dette for et mesterværk. Men på den anden side er det en forkælet lortefilm!

14/01-06Fantastisk.
Anonym
Det er en virkelig fantastisk film.
Maria Bonnevie har nogle helt særlige og fantastiske evner som skuspillerinde.
Jeg er meget imponeret.
Filmen den rører mig meget.
Det er en helt særlig film.
Herfra kan kun lyde rosene ord.

18/06-05Kim Bodnia med?
Anonym
Kim Bodnia var da ikke med?

23/03-05Tinke Som Størere
Uhyre dårlig. Det kvindemenneske hele filmen handler om er dog et af de mest sindsyge iriterrende mennesker der har værert i filmhistorien. Det kvindemenneske er lige præcis ligesom pigen i filmen "Ulvepigen tinke", bare i størrer form - Men det gør det BESTEMT ikke ringere. Det er godt nok lang tid siden jeg har set en så ringe film som denne...

04/02-05dina er fantastisk
anderledes og spændende. maria bonnevie er fantastisk og spiller dina overbevisende. mads mikkelsen kunne til gengæld godt gøre det bedre. historien er god og den bliver hele tiden udviklet.
den er vildt flot visult og jeg er vild med de locations som de har fundet. jeg kan ikke sige andet end, at denne film skal ses! Både til historie-elskere og film-elskere

21/01-05Tjaaaa...
Jeg har allerede anmeldt Jeg er Dina én gang. Men det var med mit rigtige navn. Men nu har jeg så set den for anden gang. Og jeg må indrømme, at den var MEGET bedre denne gang!!! Jeg mener stadig at Maria Bonnevie gør det fantastisk!!! Men jeg mener også stadig at Mads Mikkelsen er vildt irriterende!!!

05/01-05- Hvem er Dina? -
Pompøst og ambitiøst projekt fra danske Bornedal.

”I Am Dina” foregår i 1860’ernes Norge og fortæller den tungsindige historie om pigen, kvinden og moderen Dina. Vi føres igennem hendes liv fra barnsben, hvor Dina ved et uheld er skyld i sin mors død. Hun har nu mistet sin mor såvel som sin fars kærlighed, og en barsk livshistorie kan således begynde.

Bornedal har været længe undervejs med sin seneste film, og man fornemmer også tydeligt den store energi, der utvivlsomt er lagt i den. Filmen er grandiost og flot instrueret, og Bornedal viser international klasse med et fornemt talent for det scenografiske og visuelle.

Men hvad selve historien angår, er ”I Am Dina” desværre en lidt tam fortælling uden den store dramatik, som filmen ellers indbyder til. Man savner udsving og udvik...

02/04-04TRÆTTENDE I LÆNGDEN!
Anonym
"Jeg er Dina" er en fantastisk film. Maria Bonnevie er oplagt som Dina men filmen er meget kedelig hen mod slutningen! Man må også sige at Mads Mikkelsen i denne film virkelig ikke er spor god!! Han er direkte syg og irriternde!
"Jeg er Dina" kan godt anbefales til en lørdag aften hvor man gerne lige vil bruge sin aften på at kede sig!!!!!Fakta

Medvirkende
Dina Maria Bonnevie
Jacob Gérard Depardieu
Leo Zukowski Christopher Eccleston
Hjertrud Pernilla August
Kim Bodnia
Mikael Persbrandt
Dinas far Bjørn Floberg
Niels Mads Mikkelsen
Mor Karen Wenche Foss
Lorch Søren Sætter-Lassen
Olina Bodil Udsen
Tomas Hans Matheson
Dagny Anette Hoff
Stine Kate Hardie
Bag kameraet
Instruktion Ole Bornedal
Produktion Jonas Cornell, Axel Helgeland, Per Holst, Paulo Branco
Manuskript Ole Bornedal
Forlæg Herbjørg Wassmo
Fotografi Dan Laustsen
Scenografi Steffen Aarfing
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 15.03.2002
Dvd 13.11.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 260.897
Selskab Nordisk Film, Northern Lights Entertainment, ApolloMedia, Felicia Film, Gemini Filmproduktions GmbH [de]
Biodistributør Nordisk Film

Se også...