Time Machine (The Time Machine)

Forskeren Hartdegen prøver at opfinde en tidsmaskine - og det lykkes. Da han kæreste bliver dræbt rejser han tilbage i tiden for at ændre hændelserne omkring hendes død. Men lige meget hvad han gør, dør hun alligevel. Disillusioneret begynder Hartdegen at rejse frem i tiden i stedet. Ved er uheld kommer han 800.000 år ind i fremtiden og opdager, at menneskene lever i en primitiv civilisation af jægere og de jagede. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Simon Wells
Medvirkende Yancey Arias, Guy Pearce, Jeremy Irons, Philip Bosco
Spilletid 96 min.
Biopremiere 05.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...dér sidder man i biografsædets tidsmaskine og synes, at der såmænd hverken var mere eller mindre evighedssus i at stille uret og havemøblerne frem forleden dag."

Berlingske
"...selv om instruktøren Simon Wells - der er tip-tip-oldebarn til H.G. Wells - har lavet et pænt og propert stykke arbejde, er det svært at finde en påtrængende grund til at se hans høflige genfortælling af den gamle historie."

Jyllands-Posten
"En jævnt underholdende, men fersk udvanding af en roman, som måske ikke er noget mesterværk, men dog en interessant og original bog..."

Weekendavisen
"Der er dog ingen tvivl om, at hjertet er med, og at Wells har skabt, hvad man kalder en god dårlig film som vil holde."

Ekstra Bladet
"En fin Guy Pearce i hovedrollen og nogle af de science fiction-agtige figurer hæver sig over den forstenede fremtid."

B.T.
"Bedst som man tror, at vi får serveret en klassisk tidsrejsefilm med romantiske vinger, lægger Simon Wells et hysterisk gearskifte..."

Bogart
"Filmen har sine øjeblikke af den visuelle opfindsomhed, som præger de fleste film fra Dreamworks%u2019 produktioner, men stilforvirringen er total og den sødladne sentimentalitet er tyk som stivnet honning."

Cinemazone
"Efter sigende fik Simon Wells nervøst sammenbrud, da filmen manglede 18 dages optagelser, og filmen bærer i høj grad præg af at være et nervøst sammenklippet redningsforsøg fra klipperummet."

Brugere

03/12-07En positiv overraskelse
"Time Machine er faktisk en positivt overraskende og underholdende film, der hæver sig over en masse tvivlsomme science-fiction film... Guy Pearce er glimrende i filmens hovedrolle..."

12/06-04tjaa..
Anonym
Guy Pearse er simpelthen irriterende at se på i den film..

10/06-04God
Anonym
En god film om hvor galt det kan og vil gå når man rejser i tiden. Eneste minus er den lykkelige slutning der ikke passer til temaet.

14/04-04God film
Anonym
Denne genre er altid spændende og filmen må betegnes som god, men heller ikke mere. Umiddelbart har man den fornemmelse at de kunne have fået meget mere ud af en ellers lovende titel.

27/01-04flot og stressende
Anonym
Fint produceret og stærkt ventet tidsrejsefilm, der ikke gør andet end skuffer. Tidsrejsefilosofien er hentet fra ugebladene, og det hele virker for løst konstrueret og rodet. Man føler ikke at Simon Wells (eller Gore Verbinski, der har overtaget de sidste 18 dages optagelser) har fået nok ud af et spændende udgangspunkt, og filmen kan ikke bestemme sig til, hvad den vil være. I starten er det en kærlighedsfilm, senere sci-fi og tidsrejsefilm, og til sidst rent eventyr a´ la Indy Jones. Det holder ikke, og som publikum gider man ikke følge med.

10/02-03Med frygt for
Anonym
At blive stemplet som total IQ død omkring filmkigning og tolkning i forskellige planer, vil jeg give denne fim et klart "fuld hus". Jeg har læst diverse tolkninger og kritikker af samme, men deler bestemt ikke disse samhøringer. Filmen må være enhver antropologs lækreste drømme om tankespind verdenens etiske drømme måtte forløbe - altså rent filmisk. Tør jeg i denne seriøse debat tilføje, at filmen rummer et klart stref af forståelse for hvad livets svage budskab handler om: "lev i nuet". Og forstå hvad der med dette menes.

04/01-03Planet of the apes 2?
Anonym
Dette ligner mest af alt en nyindspilning af Tim Burtons "Abernes planet" fra 2000, det er næsten helt skræmmende så meget disse to film læner sig op af hinanden.

Abernes Planet var dog bedre...

15/10-02De leger med tanken.......
Anonym
Filmen starter ganske fint, men udvikler sig til at være latterligt. Man kunne have ønsket sig lidt mere konkret historie, eller et klart budskab. Han prøver at redde sin kone via hans maskine, der sender ham tilbage i tiden. Det er sådan set budskabet/hensigten. Men da filmen skrider ufatteligt langsomt frem, bliver det egentlig glemt, og instruktøren forholder sig ikke til det, han egentlig prøver at hentyde/vise med filmen. Men det er blot, hvordan jeg opfatter filmen.

Ideen er god nok, men der mangler måske en instruktør som Steven Spielberg til at sætte tingene ordentlig på plads.

For mig var det en kedeligt affære, med skuespillet der minder om teater. Replikkerne er underlige, og alt for tyndt og sløst skuespil.

I skal se Minority Report. Det er et fremtids mesterværk....

12/09-02tynd men godt lavet
Anonym
kun en ting at sige den får 3 stjerner pga effekter...

25/07-02Film for eventyr & scifinørder
Anonym
Denne film bære specielt præg af fede og flotte scener nogen vil måske bedømme rollerne som dårlige men jeg syntes at filmen har en fed historie og kanon handling og lige igen fede scener og ok slutningFakta

Medvirkende
Toren Yancey Arias
Alexander Hartdegen Guy Pearce
Uber Morlock Jeremy Irons
Philip Bosco
Phyllida Law
Dr. Philby Mark Addy
Emma Sienna Guillory
Vox Orlando Jones
Kalen Omero Mumba
Mara Samantha Mumba
J.P. Fitzroy Josh Stamberg
Bag kameraet
Instruktion Simon Wells
Produktion Walter F. Parkes, David Valdes
Manuskript John Logan
Fotografi Donald McAlpine
Klip Wayne Wahrman
Scenografi Oliver Scholl
Musik Klaus Badelt
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 05.04.2002
Dvd 08.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 36.246
Selskab Warner Bros., DreamWorks
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...