Kate & Leopold

Kate er en ambitiøs markedsanalytiker for et firma i New York og har ikke meget romantik i sit liv. En dag finder hendes ex-kæreste Stuart en portal til fortiden, og som følge af et eksperiment transporterer han sin tipoldefar fra 1867 frem til nutiden. Grev Leopold er en charmerende ungkarl, og Stuart beder Kate om at tage ham på sightseeing i det 21. århundrede. Imens vil han selv prøve at finde ud af, hvordan han sender sin forfader tilbage. Men Kate og Leopold bliver selvfølgelige hurtigt rigtig gode venner… © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør James Mangold
Medvirkende Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber, Breckin Meyer
Spilletid 119 min.
Biopremiere 25.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Meg Ryan

Det var 'Da Harry Mødte Sally' (1989) og ikke mindst scenen, hvor hun simulerer en orgasme foran Billy Crystal i en restaurant ved højlys dag, der satte gang i Meg Ryans karriere og gav hende en idé om, hvad hun skulle bruge fremtiden på. Ikke nødvendigvis at simulere orgasmer, men at være den kønne, lidt skøre kvinde i en række romantiske komedi...

Anmeldere

Politiken
"En elegant of morsom opdatering af de gamle Hollywood i sit mest letbenede hjørne."

Berlingske
"...Meg er jo for den romantiske komedie, hvad Den Lille Havfrue er for Langelinie, men et par forhindringer skal selvfølgelig alligevel overvindes, før det går, som vi med usvigelig sikkerhed ved, at det vil gå."

Ekstra Bladet
"Der er en meget charmerernde grund til at romantiske piger og damer i alle aldre vil nyde en ligegylding kærlighedskomedie som 'Kate og Leopold'. Han hedder Hugh Jackman..."

B.T.
"Når filmen varer to timer, er det for en gangs skyld ikke fordi, tiden trækkes unødigt i ørerne, men fordi der gives tid til relationerne mellem personerne og tid til at tale ud."

Cinemazone
"...hvis man er til den helt særlige, undergenre til den romantiske komedie, der går under navnet Meg Ryan-film, så er Kate & Leopold en af de mere charmerende."

Brugere

01/03-06En lille fejl???
Anonym
DEN HER SKAL IKKE LÆSES, HVIS MAN IKKE ALLEREDE HAR SET FILMEN, DA JEG RØBER NOGET SLUTNINGEN!!!!I slutningen af filmen kan vi se Kate på et billede, Stuart har taget til trods for at han tager billedet 20 min. før hun ankommer dertil.
Onklen: "Om 20 min. vil min nevø annoncere sin brud" eller noger i den retning. Det er først efter de 20 min. hun kommer og efter Stuart er gået.

25/02-06fed film!
Anonym
sjov og sød film, den ville jeg gerne se igen!!!

09/10-03Nu må hun da lige...
Anonym
Det ER altså hverken sexy, sødt eller funny længere når Meg spiller lille forvirret og frejdig blondine. Hun er ikke teenager at se på - og så virker det klamt når hun opfører sig som en!!
Gennemskuelig og vammel tidsspilde!!
Der er kun en god grund til ikke at slukke for lortet: Liev Schreiber

21/07-02Genialt?
Anonym
Nej filmen er ikke genial, men den er OK.
Det er sådan en film man kan se hvis begge de landsdækkende Tv-stationer sender konge-bryllup....
Meg Ryan spiller som altid godt.

21/07-02Ren underholdning intet andet.
Anonym
Dette er ikke en film man skal forvente det store af, men heller ikke en skod film. Den er sjov har en del humor og så er der ikke mere og sige om den.

25/06-02plat sødsuppe
Anonym
Gabende kedelig og dybt urealistisk sødsuppefilm. Den er der ingen der kan lide, er jeg sikker på.

10/06-02Det er genialt det der!!!
Anonym
Meg Ryan i endnu en genial film, hun er usædvanlig skarp i Kate & Leopold, hvor man flere gange siddder og beundres over hendes skarpe driplinger mens man tænker: "nu må hun da afslutte... nej hun venter og der er en kassesucces!!!, der er genial det der..."

18/05-02undskyld, Er De Meg Ryan?
Anonym
Typisk Ryan'sk kærlighedskomedie, her med en lille drejning, manden kommer jo fra fortiden. Sjov i første halvdel, hvor vores "tidsrejsende" undres over alle disse såkaldte moderne bekvemmeligheder, men i filmens sidste halvdel ender den som typisk kedelig Hollywood'sk sødsuppe. Jeg havde også gerne været foruden Ryan, hvor er jeg dog træt af hende (i disse roller). Ellers en fin produktion.

30/04-02Udmærket film
Anonym
Kate & Leopold er en sød og sjov film. Den er hverken plat eller nedtalende til sit publikum. Meg Ryan spiller en rolle hun har spillet før, hvorimod Hugh Jackmans spil er originalt og forfærende. Dejligt at se at han også kan andet end det med klør.

23/04-02Herlig lille film
Anonym
Denne film er en lille boble af fantastisk filmkunst. Især Meg Ryan trækker tænder ud og viser med sædvanlig charme, selvtillid og lækkert hår at filmkunst skam sagtens kan være let.

Fakta

Medvirkende
Kate McKay Meg Ryan
Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountba Hugh Jackman
Stuart Besser Liev Schreiber
Charly McKay Breckin Meyer
Darci Natasha Lyonne
J.J. Bradley Whitford
Uncle Millard Paxton Whitehead
Dr. Geisler Spalding Gray
Bob Josh Stamberg
Phil Matthew Sussman
Patrice Charlotte Ayanna
Otis Philip Bosco
Bag kameraet
Instruktion James Mangold
Produktion Kathy Konrad
Manuskript James Mangold, Steven Rogers
Fotografi Stuart Dryburgh
Klip David Brenner
Scenografi Mark Friedberg
Musik Rolfe Kent
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 25.04.2002
Dvd 21.08.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 19.815
Selskab Miramax Films, Konrad Pictures
Biodistributør Constantin Film

Se også...