Nattens Engel

Dansk vampyrfilm om Rebecca (Maria Karlsen), der har vampyrblod i årerne. Hun arver et gods og sammen med kæresten Mads (Tomas Villum Jensen) og veninden Charlotte (Mette Louise Holland) drager de tre tilbage i tiden til dengang, at Richard, Rebeccas tip-tip oldefar blev vampyr. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Gyser
Instruktør Shaky Gonzáles
Medvirkende Maria Karlsen, Mette Louise Holland, Tomas Villum Jensen, Ulrich Thomsen
Spilletid 83 min.
Biopremiere 04.12.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tomas Villum Jensen

Tomas Villum Jensens drengede entusiasme huskes fra blandt andet 'Drengene fra Sankt Petri' (1993) og Peter Schrøders vellykkede Scherfig-filmatisering 'Det forsømte forår' (1993), hvor Villum Jensen spillede den unge Edvard Ellerstrøm. Han var hårdt prøvet kokkeelev i 'I Kina spiser de hunde' (1999) og opfølgeren 'Gamle mænd i nye biler' (20...

Anmeldere

Scope
En ligegyldig film

"Nattens engel" er en af de tomme film, som er glemt, inden lyset tændes i biografen.

Handlingen er meget enkel. Den unge Rebecca (Maria Karlsen) arver sin bedstemors gods og sammen med kæresten Mads (Tomas Villum Jensen) og veninden Charlotte (Mette Louise Holland) tager de tre op for at feste. Det viser sig, at lille uskyldige Rebecca har vampyrblod i årerne. Og da Rebecca er en generøs person, vælger hun at dele sin familiehistorie med Mads og Charlotte.
Rebecca bringer de tre tilbage i tiden til dengang tip-tip oldefar Richard var en ung præst, som skulle fordrive djævlen, forklædt som vampyr. Desværre for Richard bliver han bidt af monsteret og må ty til de evige kister som vampyren Rico.

Gaaaaaaaaaaab

At handligen i sig selv er forudsigelig og enormt kedelig er en ting. En anden ting er, at skuespillerne virker trætte, uoplagte og mildest talt patetiske. Specielt Maria Karlsen som spiller Rebecca. Hun kan absolut ikke tilføre sin karakter personlighed eller substans, men fremstår som en hamrende naiv pige, der absolut SKAL bringe sin tip-tip oldefar til live igen.

Bedre går det absolut ikke for Mette Louise Holland (Charlotte), der ikke ejer et gram talent. Hendes replikker lyder kunstige, og mimikken passer ikke sammen med karakteren Charlottes. At Charlotte skal forestille den udspekulerede veninde, der snupper kæresten og konstant tænker på sex, efterlader filmen ingen tvivl om. En rolle som burde være til til at gå til. Mette Louise Holland formår det bare ikke. Istedet for at fremstå som den selvopslugte veninde, virker Charlotte nærmere som en tegneseriefigur med en IQ under stuetemperatur.

Da filmen gik i selvsving

Hele filmen er bygget op om de tre unge, der via bogen "Nattens engel" bringes tilbage i tiden, hvor der fortælles om Ricos affærer og desperate forsøg på at få slukket sin blodtørst.

Filmen virker som et desperat forsøg på at være en dansk udgave af "From Dusk Till Dawn" (1996). Blod, store pistoler, action og en masse smukke kvinder, som forvandles til vampyrer.
Men hver scene falder til jorden med et brag. Et eksempel er, da den sydamerikanske præst Garcia (Hector Vega Mauricio) og Maries kæresten Alex (Ulrich Thomsen) skal redde Marie (Karin Rørbech) fra Rico og hans håndlangere. Hele scenen ender i tjubang og blod i litervis. Smarte replikker og John Woo-action. Selv kameraføringen er som taget ud af "From Dusk Till Dawn", og det dramatiske kommer ufrivilligt til at virke komisk og malplaceret. Specielt når Ulrich Thomsen skal give den som actionhelt. Han virker klodset og for smart og kommer ikke i nærheden af begrebet "rigtig actionhelt".

"Nattens Engel" gentager sig selv konstant og skærer alt ud i pap. Det er synd, fordi der virkeligt er potentiale og hitmateriale i den - især med så gode skuespillere som Thomas Bo Larsen, Thomas Eje og Mads Mikkelsen. Men gode skuespillere alene kan ikke holde en film kørende, og det er "Nattens engel" et eksempel på.
Instruktøren Shaky Gonzalés vil for meget. Man kan som bekendt ikke både blæse og have mel i munden. "Nattens engel" er en time for lang og luller sig selv i søvn, inden den når sin slutning.

Brugere

05/11-07der findes ikke danske vampyre
- sætter man sig til at se nattens engel skal man ikke regne med at blive voldsomt imponeret, for filmen er ikke særlig god, plottet er ikke i top og på trods af skuespillerlisten med navne som bla.: mads mikkelsen, ulrich thomsen og thomas bo larsen, er skuespillet er heller ikke vildt godt præsteret.
dog er filmen underholdende, og det kræver ikke den dybeste koncentration for at følge med.

20/08-07Hva' så fætter morgenhår?
Hold kæft hvor er det bare en af de ringeste danske film jeg nogensinde har set. Den er totalt komisk af en gyser at være. Ringe historie og latterligt (nemlig) forsøg på at skræmme.

Især Ulrich Thomsen, der skal til at føre sig frem som actionstjerne med sit uendelige "Hva så baby?" gør en så røvsyg fremtræden at man skulle tro det var komedie. Den er så syret, at man skulle tro at det var meningen at man skulle skraldgrine og det er også hvad jeg gjorde, men så sidder man bare med en følelse at det slet ikke er nogen kvalitet i dette skrækfilms tilfælde.
Du kan se den, men vær beredt på at danskere ikke kan lave ordentlige gysere, på nær "Nattevagten" og lidt "Vikaren" (Bornedahl styrer!), ellers må man trækkes med sådan noget pis som "Den Sidste Time" og dette makværk.

27/08-05Det er sgu ikke det bedste
Anonym
Den danske filmproduktion har til alle tider været præget af uheldige svipsere. "Nattens Engel" må siges at være en af disse. Den er en håbløs "fordanskning" af "From Dusk till Dawn," hvilket i min bog man skal holde sig langt væk fra. Her er masser af blod, dårlige one-liners, ufrivilligt komiske optrin og papagtige personskildringer.

Selvom filmen mildest talt er stjernespækket har den ikke meget at byde på, og det eneste positive er, at man kan mærke, hvor lidt den tager sig selv seriøst.
Vi er ikke helt nede ved "Reptilicus" og "Stjerner uden hjerner," men tæt på.

22/02-04Så længe Mads er med...
Anonym
vil det jo altid være en god film, så selvom handlingen stinker, og manuskriptet er til rotterne, er den helt i top!! hehe... c",)

25/08-03kandidat til DK´s værste film
Anonym
Der spildes så meget talent i denne fatale bundskraber, der er så hamrende uoriginal og plat at selv "stjerner uden hjerner" hæver sig over den. Quentin Tarantino & Robert Rodriguez burde sagsøge wise guy productions for direkte tyveri.

05/03-03Dårligste danske ?
Anonym
Midt i danske films opblussen synes enkelte makværker at være glemt.

Denne film er så usandsynlig ringe, at den kan få nogle af Regnar Grastens film til at ligne intellektuelle Bergman-film.

Ufrivillig komik byder filmen dog på i store mængder, som når Thomas Villum Jensen "voldtages", men sagtens kan nyde en smøg under akten - Her står jeg af og anbefaler andre at gøre det samme.

24/08-02Sex, Vold og Vampyrer
Anonym
Ultrabillig dansk vampyrfilm, der en et rodsammen af flere stilarter og genrer. Der er hugget fra karate, action og splatterfilm og vampyrmyten er så tilsat elementer af cool filmnoir og rå vold/sex, men altid med et glimt i øjet. Hurtigt glemt og ikke altid lige gennemført, men stadig fantasifuldt og underholdende. Mest for unge med hang til cheaplooking movies og vampyrisme. Filmen har tydeligvis hentet sin inspiration fra film a la "From Dust Till Dawn" og andre i denne stil.

29/06-02OKAY
Anonym
Har godt nok ikke set filmen...
Meeeen når Mads Mikkelsen er med KAN det ikke gå helt galt (",)

Fakta

Medvirkende
Rebecca Maria Karlsen
Charlotte Mette Louise Holland
Mads Tomas Villum Jensen
Alex Ulrich Thomsen
Marie Karin Rørbech
Rico Erik Holmey
Rikard Christian Grønvall
Esiah Hector Vega Mauricio
Gary Thomas Bo Larsen
Ronnie Mads Mikkelsen
Frankie Nikolaj Coster-Waldau
Boomer Thomas Eje
Rikards kone Beate Bille
Bag kameraet
Instruktion Shaky Gonzáles
Produktion Thomas Stegler
Manuskript Shaky Gonzáles, Larz C. Detlefsen, Stefano Gonzáles
Fotografi Jacob Kusk
Klip Miriam Nørgaard
Musik Søren Hyldgaard
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Vampyrfilm
Nøgleord Gods
Premieredatoer
Biograf 04.12.1998
Dvd 25.07.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 1998
Spilletid 83 min.
Solgte billetter 20.103
Selskab Wise Guy Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...