I am Sam

De sociale myndigheder i Santa Barbra vil fjerne den 8-årige Lucy fra hendes retarderede far Sam. Sam mener, at kærlighed er vigtigere end iq, når det gælder opdragelse. Han hyrer den stressede, men dygtige advokat Rita, der selv har problemer med sin oprørske søn. Den livsglade Sam får snart en positiv indflydelse på Rita, der begynder at tænke over, hvad der er de vigtigste egenskaber hos forældre. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Jessie Nelson
Medvirkende Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Laura Dern, Dakota Fanning
Spilletid 132 min.
Biopremiere 10.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Laura Dern

Laura Elizabeth Dern blev udødeliggjort som den søde pige i 'Blue Velvet' (1986) og den knap så søde pige i 'Vilde hjerter' (1990), begge instrueret af hendes daværende krammedyr, David Lynch. Før da kunne man se en 7-årig Laura spise en is i Scorseses 'Alice bor her ikke mere' (1974). Hendes største kommercielle succes var 'Jurassic Park' (1...

Anmeldere

Politiken
"...både - takket være Sean Penn - gedigent rørende og sentimental, så det klodser. Mænd, kvinder, børn, hunde, tosser og advokater - de våde øjnes vagtparade marcherer hen over lærredet. "

Berlingske
"...fra en lovende begyndelse degenererer til en sirupssød tåreperser, der af al magt masserer publikums følelser for at fremkalde bevægede tårer."

Jyllands-Posten
"Fuld knald på følelserne, der får lov at svømme hen i den allermest rørende sentimentalitet. Og samtidig en historie, som det er umuligt ikke at engagere sig i."

Weekendavisen
"I am Sam har mange kvaliteter, men tangerer det følelsespornografiske."

B.T.
"...den er lang, forudsigelig, sukkersød og malker skamløst alle sine gode hensigter - der er så mange af dem, at det er kvalmende."

Bogart
"...noget nær højdepunktet af utidig sentimentalitet, men hvad værre er så er instruktionen også så manipulerende helt ned til den måde kameraet bevæger sig på, at man sovses ind i dunkende medfølelse..."

Cinemazone
"...filmen ender med at fremstå hul og desperat i forsøget på at manipulere med vores sympati."

Brugere

01/08-06Første film der bringer tårer i øjnene på mig
Som overskriften siger, er denne film den første jeg kunne få en tåre ved. Før det var jeg en græd-af-film-virgin men denne film var så fantastisk. Jeg følte at Sam var min egen far (eller at jeg var hham/ ved det ikke) og det bankede i hjertet på mig når han græd... Og så græd jeg. Hvor er den god! Han spiller så fantastisk og det samme gør det unge talent af en pige! Nu forstår jeg bedre hvordan det føles at være anderledes end andre og få fjernet det man elsker højest på grund af det.

Den eneste grund til at filmen ikke kommer helt op på seks stjerner er at slutningen er på en måde lidt underlig og slutter så drastisk.

11/07-05Jeg ELSKER den !!!
Anonym
Denne film må man bare ikke gå glip af !
Det er helt klart en af mine yndlings..
Hvorfor?
Fordi den er så rørende og ægte!
Jeg syns også bare at Penn spiller UTROLIGT godt i den.. Man sidder og syns han er så sød.
Efter jeg så den gik jeg rundt med en dejlig følelse af glæde :)

SE DEN !

09/05-05- Den var værd at se -
Særdeles rørende og lunt drama.

Man kan måske godt føle, at man har set det hele før, da Hollywood jo har for vane at lave disse feel good-dramaer, hvor ”tossen” altid sejrer (for nu at lyde lidt ond). Men denne skildring skiller sig alligevel ud, da den på intet tidspunkt virker oversentimental men i stedet ægte og meget rørende sine steder. Det er i hvert fald svært ikke at knibe en tåre over denne søde historie.

Sean Penn spiller den retarderede Sam og leverer en fabelagtig præstation. Selvom Dustin Hoffman tydeligvis har dannet forbillede, så formår Penn at skabe sin egen karakter og spiller den forbløffende godt.

Enkelte situationer kan måske forekomme en smule urealistiske, og visse ting er da også sat lidt endimensionalt op, men ellers er det en rigtig god historie, der e...

08/05-05Er den værd at se? 1
Anonym
Er filmen som kommer iaften på tv2 værd at se?

17/04-04sød film..
Anonym
sean penn spiller bare så godt i rollen som den retaderede sam... virkelig flot...
det er en rigtig sød film, og man kan jo ikk lade vær med få tåre i øjnene af den..
virkelig dejlig sød film....

12/02-02Mere end bare Rain Man II
Anonym
Sean Penn spiller fremragende som den retarderede far til en 7-årig pige, der fjernes fra hjemmet. Michelle Pfeiffer er hans advokat, der lærer om at være forældre og de følelser, man ikke kan beskrive.
Alt i alt - en rigtig tåreperser med en smule mere indhold end man kunne forvente af den 'store' Hollywoodproduktion.
Eneste minus: Sean Penn ligner og spiller som Dustin Hoffmann í Rain Man i flere sekvenser. Ikke fordi han gør det dårligt - det sender bare tankerne andensteds hen end lige filmen.

Fakta

Medvirkende
Sam Dawson Sean Penn
Rita Harrison Michelle Pfeiffer
Randy Carpenter Laura Dern
Lucy Diamond Dawson Dakota Fanning
Annie Dianne Wiest
Joe Joseph Rosenberg
Brad Brad Silverman
Turner Richard Schiff
Robert Stanley DeSantis
Margaret Calgrove Loretta Devine
Ifty Doug Hutchison
Bag kameraet
Instruktion Jessie Nelson
Produktion Jessie Nelson, Marshall Herskovitz, Richard Solomon, Edward Zwick
Manuskript Kristine Johnson, Jessie Nelson
Fotografi Elliot Davis
Klip Richard Chew
Scenografi Aaron Osborne
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 10.05.2002
Dvd 05.11.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 10.643
Selskab Bedford Falls, New Line Cinema, Red Fish Blue Fish Films, Avery Pix

Se også...