Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer
Det tog lidt tid for Michelle Pfeiffer at få gang i karrieren. Efter en række tv-roller fik hun sin første hovedrolle på film i 'Grease 2' (1982). Men det var først i slutningen af 80'erne, at den lyshårede skuespillerinde for alvor gjorde sig gældende med film som 'Heksene fra Eastwick' (1987), 'Farlige forbindelser' (1988) og 'De fabelagtige Baker Boys' (1989), hvor hendes sprøde sangstemme og sensuelle smygen sig hen over flygelet skabte moderne filmhistorie.

Pfeiffer spiller ofte sarte, skrøbelige kvinder med neuroser i bagagen, men mestrer også udadvendte roller. Hun var for eksempel dejlig i den farverige 'Gift med mafiaen' (1988) og som Catwoman i 'Batman vender tilbage' (1992), uforglemmelig i kropsnær sort læder og lak. Siden Oscar-nomineringen for 'Uskyldens år' (1993) har det været småt med interessante film fra Pfeiffer, som til gengæld synes at blive yndigere for hvert år, hun lægger til sin alder.

I 1978 vandt Pfeiffer skønhedskonkurrencen Miss Orange County. Hun er uddannet retsstenograf. Blandt hendes tidligere romantiske partnere er Michael Keaton, Peter Horton og Fisher Stevens.
Født
29/04-1958 Santa Ana, Californien, USA
< 1 >