Hart's War

William McNamera befinder sig i en tysk krigsfangelejr under anden verdenskrig, og han kæmper for at holde gejsten oppe hos sine medfanger. Da en af fangerne bliver myrdet, anklages en afro-amerikansk soldat. Tyskerne tillader en krigsret, og McNamara bruger denne distraktion til at lave en kompliceret flugtplan, der kræver en heroisk indsats fra obersten selv og hans mænd. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Gregory Hoblit
Medvirkende Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Dashon Howard, Cole Hauser
Spilletid 125 min.
Biopremiere 21.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 13.12.2019
    TV 2 kl. 02:15

Gregory Hoblit

(INSTRUKTØR)
Gregory Hoblit trådte sine barnesko som instruktør på talrige afsnit af politiserierne "Distrikt Hill Street" (1981-87), "Advokaterne" (1986-94) og "New York Blues" (1993-), inden han debuterede på det store lærred med retssalsdramaet ”Primal Fear” (1996), der stadig regnes for hans bedste film. Hoblit har været nomineret til ni E...

Anmeldere

Berlingske
"Hvis man var sluppet for den bombastisk rungende slutning, kunne man have været éntydigt begejstret for »Hart%u2019s War«. Nu må man nøjes med at konstatere, at den er en effektivt fortalt film med glimrende skuespillere, intens atmosfære og en uforudsigelig handling, men det er jo heller ikke så ringe."

Jyllands-Posten
"En spændende thriller, der handler lidt om 2. verdenskrig og meget om amerikansk racisme, ære og magtkampe mand og mand imellem."

Weekendavisen
"Sammenfattende kan man konstatere at Hart%u2019s War vil ganske meget, men kun når lidt. Den er ganske enkelt for rodet, for klichepræget og for pæn."

B.T.
"Næsten hele vejen er der tale om en spændende historie med langt flere lag end de fleste film i genren."

Kino
"Hart's War er en film med fængsels- og retssagsdrama, og den har mange gode elementer. Desværre skæmmes den kraftigt af en hæslig patetisk slutning."

Bogart
"Willis har tyngde og de rigtige furer i underansigtet. Han er en moderne amerikansk helt, og det har jeg det fint med."

Cinemazone
"Hart's War vinder meget på sine fine skuespillerpræstationer, og det er til dens ære, at den får skildret sine personer så nuanceret midt i bombardementet af mere højtragende begreber."

Brugere

12/03-07Ligegyldig
Her på det sidste har jeg set mange gode film, nogle har dog været knap så imponerende.
Hart's war var én af de film, som brød stimen af herlige oplvevelser.
Jeg havde absolut ingen anelse om hvad der var at forvente fra denne films side, udover en for det meste velspillende Colin Farrel, og en altid god Bruce Willis, var med.
Og det skulle vise sig, at der ikke var noget at forvente.
Colin Farrel mindede mig bare om hans forfærdelige præstation i Alexander, dog knap så voldsomt dårligt.
Bruce Willis lignede mest af alt, én der bare ikke kunne vente til at komme ned i banken, for at hente sin check.

Selve handlingen og plottet halter en smule, det var bare ikke særlig interessant eller troværdigt, det virkede bare ret ligegyldigt.
Filmens omfang, er ikke særlig stort, historien ...

05/01-06Ok Film
Filmen hamlede ikke op til mine forventninger, men den er ok.

12/03-05Amerikansk, men underholdende!
Bruce Willis og Colin Farrell i glimrende og overraskende spændende og intenst retssalsdrama, der udspiller sig uvante rammer: nemlig i en fangelejr under 2. verdenskrig! Blændende skuespil og et interessant og stemningsmættet plot fortalt i flotte billeder og troværdige omgivelser, dog hæmmet af en typisk og lovlig selvsmagende slutning, en i perioder temmelig rodet og en anelse forhastet handling og en tand for megen patriotisk prædiken forekommer beklageligvis også flere steder!

Colin Farrell har på fin facon påtaget sig rollen som Thomas Hart, der under 2. verdenskrig syntes sikret fra de grufulde oplevelser størstedelen af krigens deltagere måtte igennem da hans far har skaffet ham en plads langt fra fronten! En dag bliver han dog uheldigvis overmandet af tyske soldater og ender ...

11/01-05Hej Emil
Hvis du vil have dine sidste to anmeldelser tilføjet til din profil, så skal du huske at logge på amigo. ;o)

Det lyder mærkerligt. Har lige prøvet med denne kommentar og den bliver stadig tilføjet. Strange.

11/01-05Force
Anonym
Jep, det havde jeg skam også, men af en eller anden grund registrerer den dem ikke. I første omgang ja, men når jeg retter i dem, så bliver de profilløse igen (?) Har skrevet en mail til Scope vedr. problemet, men har fortsat intet svar fået.

11/01-05- Hvor er intensiteten? -
Sikkert instrueret men også ret tamt krigsdrama, der måske godt kan være sin udmærkede historie bekendt, men som desværre ikke formår at være synderligt medrivende.

Et alt for opmærksomhedskrævende retssalsdrama suger spændingen ud af denne ellers fint iscenesatte film, og den omfattende rettergang i filmen er ganske enkelt ikke udført spændende nok til, at man for alvor fænges. Anonymt skuespil fra både Farrell og Willis hjælper ligeledes ikke på det. Sidstnævnte er decideret fejlcastet, da han tilfører filmen en patriotisme, den absolut ikke behøver.

Instruktør Gregory Hoblit har udelukkende succeser på CV'et, så denne må desværre siges at være hans mindst vellykkede film til dato. Helt skidt er det dog ikke, og er man mere til krigsdramaer end egentlige krigsfilm og foretrækker mor...

05/10-03anderledes
Anonym
En til dels overflødig film, der ikke rigtig vil noget. Gode skuespillerpræstationer fra Colin Farrel og Bruce Willis ophæver ikke en lidt kedelig historie, der dog er anderledes. Man tror man skal beskue en krigsfilm, men får i stedet halvvejs inde i filmen en retssalsdrama. Dette virker måske ikke så underligt da instruktøren Gregory Hoblit (den fremragende og oversete Fallen) tidligere har lavet Primal Fear. Overgangen lykkes næsten, men man savner en rød tråd hele filmen igennem. Det er godt håndværk og udmærket produceret, men man kommer ikke op at køre, selvom historien tager nogle (u)forventede drejninger.

06/05-03Velspillet og vellykket
Anonym
Hverken den mest ophidsende eller mest interessante krigsfilm jeg har set. Men alligevel kunne jeg ikke lade værer med at følge med i historien. Den bygger stille og roligt op, og bliver mere og mere spændende til sidst. Også en dejlig ting er at den er uforudsigelig. Det er svært at regne ud hvad det hele skal ende med til sidst, og så dukker der en masse mystik og historie drejninger undervejs.

Skuespillet er generelt godt. Bruce Willis er rigtig god, og han får godt modspil af en fortræffelig Colin Farrell. Bedst er dog Marcel Iures som den tyske officer, der styre kz-lejren. Vi ved at han er på tyskernes side, og dermed et dumt svin. Men alligevel flere steder ser vi et menneske som efterhånden også er træt af krigen, og som er nervøs over,hvordan det hele skal ende. Kan han leve ...

30/01-03Okay film
Anonym
Selvom filmen er rimelig forudsigelig, synes jeg den er helt okay... Bruce Willis spiller måske ikke op til sit bedste, men det er heller ikke lige rollen til ham (mon han har fået indskrevet i sine konkrater at han skal dø - sjette sans, armageddon, hart's war og åbenbart også die hard 4). Colin farrell er jeg altså blevet ret tosset med. Ham kommer vi til at høre meget mere til - The Recruit ser totalt fed ud - check traileren. Og glem heller ikke Phone Booth - hvis den da nogensinde udkommer.
Anyway.. filem forløber som man kunne forudsige, med en slutning der er lidt for åben synes jeg. Kan dog godt anbefales...

30/01-03Kan Anbefales
Anonym
Ung officer (Farrell) fanges og sættes i tysk fangelejr under den anden verdenskrig. Her får han til opgave at forsvare en sort officer, der er anklaget for at have myrdet en hvid medfange.

Jeg må sige at dette her krigsdrama overraskede mig positivt, efter at jeg var blevet lidt skeptisk på grund af hvad jeg havde læst om den. Historien starter rigtigt godt, og bliver hurtigt meget spændende og vedkommende, og selv om filmen er bedst i første halvdel, så bliver den aldrig ligegyldig.

Jeg indrømmer, at jeg ved ikke om en sådan retssag som vi ser i filmen, og som er dens hovedtema, kunne være forekommet, men den forekommer mig ikke sandsynlig, i hvert fald ikke måden den bliver afviklet på, og slet ikke da den tyske øverstbefalende skal vidne, og det trækker selvfølgelig ned på in...Fakta

Medvirkende
Oberst William A. McNamara Bruce Willis
Thomas W. Hart Colin Farrell
Løjtnant Lincoln A. Scott Terrence Dashon Howard
Sergent Vic W. Bedford Cole Hauser
Oberst Werner Visser Marcel Iures
Kaptajn Peter A. Ross Linus Roache
Lamar T. Archer Vicellous Reon Shannon
Dennis A. Gerber Maury Sterling
Kaptajn R. G. Sisk Sam Jaeger
Joe S. Cromin Scott Michael Campbell
Bag kameraet
Instruktion Gregory Hoblit
Produktion Arnold Rifkin, David Ladd, Gregory Hoblit, David Foster
Manuskript Billy Ray, Terry George
Forlæg John Katzenbach
Fotografi Alar Kivilo
Klip David Rosenbloom
Scenografi Lilly Kilvert
Musik Rachel Portman
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Premieredatoer
Biograf 21.06.2002
Dvd 17.12.2002
Tv-aktuel 13.12.2019
TV 2 kl. 02:15
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 4.085
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer)
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...