The Others

Isle of Jersley, slutningen af anden verdenskrig. Grace bor sammen med sine to børn i en victoriansk villa på en fjern ø. Tre nye tjenestefolk ankommer og mærkelige ting og sager begynder at ske. Graces datter fortæller, at hun har set og talt med en uforklarlig skabning, der bevæger sig rundt i alle husets værelser. Først tror Grace ikke på historien, men efterhånden tvinges hun til at konfrontere uhyggen i det knirkende hus. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Gyser, Thriller
Instruktør Alejandro Amenábar
Medvirkende Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston, Alakina Mann
Spilletid 105 min.
Biopremiere 31.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alejandro Amenábar

(INSTRUKTØR)
Spanske Alejandro Amenábar fik sit gennembrud med thrilleren 'Abre los Ojos' (1997), der bærer den engelske titel 'Open Your Eyes' og havde Penélope Cruz en en af hovedrollerne. Den blev genindspillet med Tom Cruise i hovedrollen som 'Vanilla Sky' (2001). Amenábars filminstruerede herefter Tom Cruise eks-kone Nicole Kidman i sin første amerika...

Anmeldere

Politiken
"...scorer ganske højt på sin respektfulde og vemodige plejen omgang med det gotiske arsenals atmosfære."

Berlingske
"Filmen er fuld af stemning og flot fotograferet, men uhyggen bygges så langsomt op, at man snarere bliver søvnig end skræmt undervejs."

Jyllands-Posten
"De enkelte scener fungerer tilfredsstillende i en velberegnet rytme, der svinger mellem daglig trivialitet og mystifikationer, som får Grace og børnene til at isne af skræk. Meningen er, at det skal tilskueren også, men virkningen forfejles stort set, fordi en plausibel forklaring udebliver."

Weekendavisen
"Med sin velgennemførte og alvorsfulde indramning af det overnaturlige er The Others en lille sort perle af en gyser."

Information
"Den lever først og fremmest på sin gennemtrængende, isnende uhyggeatmosfære - og på meget stærkt spil i alle roller."

Ekstra Bladet
"Slutningen er en ny chokerende overraskelse efter halvanden times gysende spænding, hvor gotisk horror elegant mixes med god gammeldags Hitchcock-suspense og krones med krones med Nicole Kidmans formidable karakterspil."

B.T.
"Den er stilsikker, overbevisende og noget så sjældent som en gyser, der ikke får tilskueren til bagefter at føle sig som et fjols."

Kino
"Det er ikke mere end godt 7 måneder siden de danske biografer blev oversvømmet af den erotiske og fascinerende udstråling fra diva%u2019en Nicole Kidman, der sanseligt snoede sig som kurtisanen Satine i Moulin Rouge. Nu er hun her igen. Men i gyserfilmen The Others er hun Satines diametrale modsætning. Tilknappet, sippet, ensom og meget meget bange. Men stadig lige overbevisende, og det er med til at få The Others til at krybe ind under huden på tilskueren."

Bogart
"Der er intet blod og ingen blafrende spøgelser, men The Others er klam hele vejen igennem - på den gode måde, og der spilles så mine knogler isner."

Cinemazone
"Det er effektivt som hos Hitchcock og intelligent som bare Poe."

Brugere

13/06-09The others.
Noget af det bedste jeg har set af psykologiske thrillere... ganske enkelt genial...

23/10-07Spooky
Scary, loved it, definately worth watching.

09/03-07En sand gyser!
Effektiv psykologisk thriller der skræmmer en fra vid og sans, og det gør den endda med sin enkelthed. Den er godt skruet sammen med en interessant handling (men led ikke for meget efter logik), som man gider følge med i, også selvom den kører i et roligt tempo og foregår over ganske få locations. En film der lever meget på mystikken, stemningen og overraskende drejninger, og er man til mysterier og overnaturlige handlinger, så er The Others et kvalificeret bud. Tydeligvis inspireret af The Sixth Sense, men ikke ligeså god.

Kidman er blændende i hovedrollen og passer perfekt ind i den type film, men bakkes også godt op af gode præstationer i birollerne. Så ingen falder igennem, og tak for det. Stemningen er filmens store styrke. Vi befinder os det meste af tiden i et kæmpestort hus, ...

23/04-06Mildt sagt overraskende!
Meget overraskende og god. Aldrig kedelig. Dog er den ikke helt fri for iriterrende scener... - Ellers er den faktisk mildt sagt genial!

02/01-06For spooky
Anonym
Jeg synes filmen er er vildt god. Ved de rigtig undelige og lidt uhyggelige scener får man gåsehud over hele kroppen. Det er en af de bedste film jeg har set og jeg kan kun anbefale den til andre.

13/12-05Spænding til sidste øjeblik.
Nicole Kidman er tilbage og spiller fremragende i denne film. Hun har rollen som mor til 2 børn, som ikke tåler sollys. Dette får hende til at fremstå som lidt af en hystade, men det giver også masser af liv i filmen.

Plottet til filmen er brilliant, jeg vil ikke fortælle for meget om filmen, da det kan afslører for meget af handlingen.

Jeg kan kun anbefale at se The Others. Den er brilliant skruet sammen.

01/02-05MEGET overbevisende!
The Others er en meget god film. Den er fyldt med spænding, der er godt skuespil og så er det en god historie.

01/02-05fed gyser
så den samme med min bedsteven, her for en måned siden. jeg synes ikke filmen er ''uhyggelig'', men den har nogle steder hvor man tænker ''okay, det her er for mærkeligt''.
den er anderledes end de andre amerikanske gyserfilm, hvor der bare er blod over alt.
jeg kan kun anbefale den!

15/01-05Godt fundet på, men træls..!
En ret så godt fundet på, og anderledes film. desværre har den også et eller andet over sig, der gør den virkelig virkleig iriterrende..! Overraskende handling, men også plat på den dårlige måde. Jeg ved sbart ikke hvad jeg syndes om den... ret så middel!

05/01-05Klicheefyldt og kedsommelig!
Nicole Kidman lægger i front i en af de mindst uhyggelige gysere jeg nogensinde har set og med hendes irriterende skuespil er det mest uhyggelige ved filmen, at de blot 105 min. filmen varer kan føles som mange, lange timer!

"The Others" handler om Kidman der bor i et stort hus "in the middle of nowhere" og her foregår hele filmen, næsten! Der er lige et par scener ude på den tågede, engelske "countryside" og det er så det! For at underbygge uhyggen har Kidmans børn en mystisk sygdom der betyder at der skal være konstant mørke i huset ellers vil de, som vi siger på Odder gym., "cease up and die"! Kidman hyrer et par tjenestefolk til at hjælpe hende, men disse har tilsyneladende ikke helt rent mel i posen og der ligger tilsyneladende også mere under overfladen end deres umiddelbart for...Fakta

Medvirkende
Grace Nicole Kidman
Mrs. Mills Fionnula Flanagan
Charles Christopher Eccleston
Anne Alakina Mann
Nicholas James Bentley
Mr. Tuttle Eric Sykes
Lydia Elaine Cassidy
Gammel dame Renée Asherson
Assistent Gordon Reid
Mr. Marlish Keith Allen
Mrs. Marlish Michelle Fairley
Victor Alexander Vince
Bag kameraet
Instruktion Alejandro Amenábar
Produktion Park Sunmin, José Luis Cuerda, Fernando Bovaira
Manuskript Alejandro Amenábar
Fotografi Javier Aguirresarobe
Klip Nacho Ruiz Capillas
Scenografi Benjamín Fernández
Musik Alejandro Amenábar
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 31.05.2002
Dvd 18.11.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Spanien, USA
Produktionsår 2001
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 56.557
Selskab Miramax Films, Le Studio Canal+, Lucky Red, Cruise-Wagner Productions, Sociedad General de Cine (Sogecine) S.A., Las Producciones del Escorpión, Canal+ España
Biodistributør Angel Films

Se også...


Hannibal Rising
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mit indre hav
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Snuff
1996
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Agora
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Det Onde
1990
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk