Hard Rain

Byen Huntingburg trues af en oversvømmelse. Sheriffen evakuerer befolkningen samtidig med at en havareret pengetransport bliver overfaldet af en røverbande. Men transportens chauffør, Tom, stikker af med pengene, forfulgt af banden og politiet, der ikke er så retskafne som de burde være. Undervejs får Tom uventet hjælp af Karen, der prøver at holde vandmasserne ude fra den kirke, hun er ved at restaurere. Men langsomt strammes nettet om de to unge... © Scope

Produktionsår 1998
Genre Adventure
Instruktør Mikael Salomon
Medvirkende Morgan Freeman, Christian Slater, Randy Quaid, Minnie Driver
Spilletid 98 min.
Biopremiere 29.05.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
Buksevand til slemme drenge

Mikael Salomons anden spillefilm vil bare underholde. Og det gør den så udmærket

Mikael Salomon er en af de personer, som danskere med kulturelle mindreværdskomplekser elsker at hylde. Ikke så meget for det han laver, men mere for det han er. Nemlig kendt i udlandet. Bevares, han er da en endog meget dygtig og original fotograf med film som "Peter von Scholten", "Flammehav", "Araknofobi" og "Dybet" på scoringslisten. Men hans instruktørambitioner blev bestemt ikke indfriet med den første spillefilm, "A Far Off Place". Så i bedste fald er han altså kendt i Hollywood, ligesom de andre store danskere, bodybuilderen Sven-Ole Thorsen, der først og fremmest er kendt som Schwarzeneggers ven og Viggo Mortensen, der vist i virkeligheden slet ikke er så kendt i Hollywood.

Blandingsgenre

Og nu har Salomon så lavet sin anden spillefilm, "Hard Rain". Vi har at gøre med en lidt usædvanlig genre, nemlig en katastrofefilm som mest er en thriller. I mange tilfælde har katastrofefilm jo ellers en tyndbenet handling, som lige reddes hjem af katastrofens omfang og visuelle styrke. Den lille by Huntingburg, Indiana er ved at blive oversvømmet. For at forhindre dæmningen i at bryde sammen, bliver man nødt til at lukke mere og mere vand ud gennem sluserne. Byens indbyggere er ved at blive evakueret da filmen begynder. Og det er på denne baggrund at handlingen udspiller sig.

Randy Quaid er byens sheriff. Han skal sørge for at beboerne kommer ud inden dæmningen bryder sammen. Christian Slater er filmens helt. Han kører en pengetransport med tre millioner dollars, som desværre går i stå midt i byen. Morgan Freeman spiller skurken Jim, der bare gerne vil have fat i pengene så han kan nyde sit otium. Men alt går galt, og på temmelig spidsfindig vis skifter sympatien flere gange i løbet af handlingen. Jeg mindes ikke at have set en film hvor helt/skurk-aksen bliver overskredet så mange gange siden "Den Gode, Den Onde og Den Grusomme". Det giver et par gode pift til en handling som ellers er ved at gå lidt i stå undervejs, til trods for de fantastisk flotte visuelle effekter, spektakulære skuddueller og vandscooterjagter.

Stram fortælling

"Hard Rain" kan minde lidt om "Speed" i sit meget stringente plot. Vi er hele tiden fokuseret på pengene, og det er kun få og irrelevante sidehistorier som kort berøres. Og ligesom "Speed" har filmen en nydelig, men ret uinteressant skuespiller i helterollen, selvom jeg nu mener at Christian Slater har en del mere at byde på end Keeanu Reeves. Til gengæld er Minnie Driver et godt valg som byens lækre pige, der nægter at forlade den kirke, hvis mosaikker hun er ved at restaurere. Hun er en rigtig god skuespiller og med sit besynderlige ansigt ligger hun langt fra de sædvanlige kønne, men blodfattige skuespillerinder vi ser i mange katastrofefilm. Morgan Freeman er svær at sluge som skurk, vi kender ham bedst som den humanistiske betjent i "Seven", den rare chauffør i "Driving Miss Daisy" og den flinke medfange i "En verden udenfor". Men han er selvfølgelig heller ikke så slem når alt kommer til alt.

For mørk til video

Filmen giver smæk for skillingen. Og jeg synes absolut godt at Mikael Salomon kan være den bekendt, selvom den bruger nogle af amerikansk films værste klicheer: Folk fra landet i USA er dumme og seksuelt afvigende, som det demonstreres i scenen hvor vicesheriffen Wayne lænker Minnie Driver fast for at voldtage hende. Eller da dæmningens skidt begavede bestyrer Hank sidder på toilettet og læser et magasin om håndvåben, da vandet begynder at rende ind under døren. Billederne er mørke, tætte og effektive, uden at være særligt nyskabende. Musikken er grim som bare pokker og klipningen upåklagelig. Alt i alt er "Hard Rain" en actionfilm i den bedre ende, den kan anbefales - men se den i biffen og ikke på video. Den er ganske enkelt så mørk at den må være umulig at følge med i. Og endnu en ting: Husk at tisse af inden du går i biffen, alt det vand gør sin virkning.

Brugere

24/06-07Morgan Freeman I Topform
God Amerikansk underholdning med en Morgan Freeman i topform filmen fortæller virkelig en god historie og er spændende fra start til slut.

11/06-07I vand til knæene 3
En lastbil med en ”tung” bagage i form af 3 millioner dollars, drager ud i de altoverskyggende vandmasser, der plager området, for netop at transportere den bemærkelsesværdige last. Dog kører de to mænd, der forgæves forsøger at manøvrere det heftige transportmiddel uden om vandmassernes overlegne styrker, i grøften, hvor de hjælpeløst sidder fast. De ringer af den grund efter en fornøden assistance, der leveres kvikt. Dog viser de – ved første øjekast – behjælpelige skikkelser (bl.a. Morgan Freeman) sig knap så bistående som først antaget, hvorfor den ene af de transportører, Tom (Christian Slater), drives ud på en vanviddets flugt i forsøget på at skjule stakaterne for de temmelig grønne storforbrydere.

Man kan hverken beskylde filmfotografen Mikael Salomons ramasjangfilm ”Hard Rai...

15/03-05god vand-thriller
Anonym
filmen er instrueret af den danske erfarne instruktør mikael salamon.
filmen er rigtig godt filmet, og underholder helt!!!
hver eneste gang at den bliver lidt kedelig kommer der en rigtig god skudduel, der opløser det kedelige, selvom at filmen aldrig helt går i stå.
den er ikke speciel på mange måder, men den vil bare undeholde og det gør den!!!
både christian slater og morgan freeman gør et godt arbejde, men jeg ville nu godt have byttet rollerne om. morgan freeman er bedre til politi roller end skurkeroller som han egenligt ikke har lavet reyt mange af.
filmen er kort og hvis at den havde været trukket længere ud ville den også rykke en karakter ned, fordi at den ikke holder den samme intense spænding, som hard rain gør, med sit hurtige tempo.

alt i alt er hard rain en rigtig ...

03/10-03Spændende!
Anonym
Det er en rigtig god film at se når det rigtig rusker udenfor. Den er spændende og holder én fanget til slutningen. Det er sjovt at se Morgan Freeman i en anden rolle end han plejer. Jeg vil nu ikke kalde det hans bedste præstation han yder i denne film. Måske skulle han holde sig til de mere " bløde " roller. Men Slater er som altid god. Kan kun anbefales!

03/10-03en dansker
Anonym
Hard Rain er instrueret af den danske Director-of-photography, Mikael Salamon. Han er yderst respekteret i hollywoods kredse, med film som Flammehav, den smukke Far and Away og ikke mindst James Camerons Dybet bag sig. Dette er hans anden film som instruktør.

Han gør det udemærket, skuespillet er tilfredsstillende over hele linien, besat af stjerner som den begavede Christian Slater, altid seværdige Morgan Freeman, den alsidige Randy Quaid og den alimindelig smukke Minnie Driver. Men det, der trækker mest ved denne film er fotograferingen. Vi får nogle rigtig bedårende og fascinerende scener, både over vand og under. MS kan heldigvis styre sig med effekterne, og det hele går ikke over gevind. Filmen minder lidt om Speed (begge er skrevet af Graham Yost), men er lidt mere intelligent o...

28/09-02Overraskende flot.....
Anonym
Utroligt spændende affære med en masse underholdning og action. Flotte actionscener og fremragende lydefekter. Det er en film man vil huske i en stykke tid, en film der helt klart er over middel karaktere.

Filmen har en fint handling og filmen skrider rimelig hurtigt frem, hvor man faktisk ikke keder sig på nogen tidspunkt. Christian Slater gør det fint, og rollerne passer meget godt i filmen. Godt lavet af Mikael Salomon.....

30/05-02Bedre End Sit Rygte!
Anonym
Denne actionfilm er blevet rakket meget ned af diverse kritikere, men det er der nu ikke nogen grund til at gøre, for den er slet ikke så dårlig endda. Filmen er flot fotograferet (hvilket måske ikke er så mærkeligt, instruktør Salomon er uddannet kameramand og regnes for en af de bedste på det område), den har gode actionscener, er overraskende og hænger godt sammen. Persongalleriet er måske lidt hult, men det er jo ikke usædvanligt i denne type film (mange instruktører har svært ved at lave store flotte actionscener og samtidig på ultrakort tid, give personerne en dybde). Filmen går aldrig i stå, men er måske en lille smule uvedkommende i starten (men kun en smule) og et par af overraskelserne virker måske heller ikke helt troværdige (men de holder). Men god underholdning, for alle der...

Fakta

Medvirkende
Jim Morgan Freeman
Tom Christian Slater
Sherif Randy Quaid
Karen Minnie Driver
Onkel Charlie Edward Asner
Kenny Michael A. Goorjian
Mr. Mehlor Dann Florek
Ray Ricky Harris
Wayne Bryce Mark Rolston
Phil Peter Murnik
Bag kameraet
Instruktion Mikael Salomon
Produktion Ian Bryce, Mark Gordon, Gary Levinsohn, Art Levinson
Manuskript Graham Yost
Fotografi Peter Menzies Jr.
Klip Paul Hirsch
Scenografi J. Michael Riva
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Adventure
Undergenre Katastrofefilm
Nøgleord Oversvømmelse, Røveri
Premieredatoer
Biograf 29.05.1998
Dvd 15.11.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 25.035
Selskab PolyGram
Biodistributør Nordisk Film

Se også...