Changing Lanes

New York. På langfredag har den succesfulde advokat Gavin Baneks bil et mindre sammenstød med den tørlagte alkoholiker Doyle Gibson. De har begge travlt og kommer for sent til aftaler i retten. Doyle mister forældremyndigheden over sit barn og Baneks mister en vigtig kunde, fordi han mangler en fuldmagt fra en senil millionær. Fuldmagten er i hænderne på den nu bitre Gipson. Begge mænd vender nu deres frustrationer mod hinanden. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Thriller
Instruktør Roger Michell
Medvirkende Ben Affleck, Samuel L. Jackson, Kim Staunton, Toni Collette
Spilletid 98 min.
Biopremiere 08.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"Der står en hamrende banal film lige bag ved 'Changing Lanes' og tripper for at komme til, men det får den altså heldigvis ikke lov til."

Berlingske
"Manuskriptforfatterne Chap Taylor og Michael Tolkin har virkelig gjort sig kolossal umage, men desværre har de ikke tænkt særlig originalt eller formuleret sig synderlig inspirerende, så man overværer resultatet med høflig respekt og en vis ulmende irritation."

Jyllands-Posten
"Den moralske ambivalens præger Roger Michells fermt iscenesatte spændingsfilm om to mænds udmarvende nabokrig, langfredag i New York."

Weekendavisen
"'Changing Lanes' er halvanden times mainstream Hollywood-tidsfordriv, som ikke ulejliger publikum på nogen måde, efter at rulleteksterne er færdige."

Information
"Changing Lanes handler om mennesker, og hvordan deres valg gør dem til de mennesker de er. Loven er blot en ramme, som mennesket opererer inden for."

Ekstra Bladet
"Changing Lanes stikker dybere end mange amerikanske thrillers, og den engelske instruktør Roger Michell beviser, at han er til noget mere end Notting Hill."

B.T.
"Det er næsten altid et godt tegn, når man får lyst til at råbe og skrige ad skuespillerne i en film. Og dén virkning har »Changing Lanes« lige fra starten."

Dagen
"Det er længe siden, at eksistens og samfundskritik har fundet en så potent form."

Kino
"Manuskriptet kunne på den måde godt være skrevet bedre."

Bogart
"Det er i høj grad en spændingsfilm, men altså af den udspekulerede, nuancerede art."

Cinemazone
"Men flottest er næsten Roger Michells mange rigtige valg i realiseringen af Chap Taylors manuskript, hvor klassiske fælder undgås, og der leveres solid underholdning i både afdæmpet og intens form."

Brugere

30/03-10

14/11-05Arhh. den holder ikke rigtig!
Ja.. jeg så den også på tv2 igår. Det er en ok film og som lidt underholdning er den fin... Men det er ret langtrukken og en smule.... hmm svært at forklare. Den er for ond?? Det er ikke en af mine favoritter, men kan sagtens gå som tidsfordriv!

14/11-05HeHe
jeg kan se at der er andre der har set tv2 i aften.

det er sgu da' en udemærket film, dog lidt langtrukken.

13/11-05En god oplevelse!
Anonym
For en gang skyld en historie der ikke er fortalt før (har selvf. ikke set alt ...). Og oven i købet spændende.

Den sentimentale afslutning kunne jeg nu godt have undværet, men den var jo at vente. Typisk amerikansk!

Samuel L. Jackson er som altid god. Ben Affleck som altid ..., kedelig.

13/11-05Gør noget dumt
Anonym
...og se den film. Personerne i filmen gør 20 dumme ting hver og ender i unoder!!! Hvor spændende. Ingen tanke eller idé bag filmen og heller ikke spænding. Derudover urealistisk. Spildt 1½ time

28/08-05TV2 Norge søn. 28/08 kl. 22.15
Anonym
Til evt. interesserede [se ovenfor].

Syntes selv den er god. Læs evt. avisanmeldelserne.
-

05/01-05Skuffende...
Jeg havde enormt høje forventniger til denne film, efter at have set traileren hvor den lignede årets film... Simpel handling: Banek (Ben Affleck) er advokat, og er på vej til retten med nogle vigtige papirer... Gipson (Samuel L. Jackson) er "skilsmisse-far", og er på vej til retten for at tale sin sag, så han kan se sine sønner... De brager ind i hinanden på mortorvejen, hvor Gipsons bil bliver delvist smadret og ikke kan køre. Gipson er ansvarsbevidst og vil udveksle tlf. numre og have et lift. Banek er kold og kynisk, og skrider... Da Banek møder op i retten og finder ud af at de vigtige papirer er væk, og Gipson højst sandsynligt har dem, bliver han irreteret og arrig, ikke bare over at papirerne er væk, men også over sin egen opførsel i den daværende situation. Da Gipson kommer for ...

12/03-04skifter stil
Anonym
Den første halvdel af Changing Lanes byder på et anderledes og spændende plot, men filmen ødelægges fuldstændig i den anden halvdel, hvor vi skal trækkes igennem tommetyk morale, kedelige historievendinger og urealistisk og uinteressant personkarakteristik. Som sagt har instruktøren Roger Michell (den sjove Notting Hill) fat i den gode ende i første halvdel, og vi får ikke overraskende en god præstation af den lidt rutineprægede Samuel L. Jackson og en overraskende velspillende og afdæmpet Ben Affleck. Som Thomas Nielsen siger, så ødelægger den meget Hollywoodprægede slutning mere end den gavner, og vores tiltro til andre mennesker (og amerikansk mainstream) er genoprettet. Meget surt, for filmen kunne have været en del bedre og mere seværdig. Jeg vil ellers godt holde af denne film, for...

13/10-03Utroværdig Slutning!!!!!!!!!!!
Anonym
Efter et mindre færdselsuheld, begynder de to involverede, en succesfuld advokat og en mand på vej til retten for at prøve at redde sit ægteskab, at gøre hvad de kan for at ødelægge hinandens liv.

Fint lavet thriller med elementer af hverdagsdrama, som starter godt og byder på en tilsyneladende okay handling om hvor meget et kort sekund kan risikere af ændre ens liv med mere.

Desværre bliver historien undervejs mere og mere moraliserende på den ufede måde, og den ender så totalt utroværdigt lykkeligt at man må hidse sig op over at folkene bag ikke har haft mandsmod til at ville fortælle sådan en historie som den burde fortælles, men i stedet er faldet til patten og fulgt det typiske Hollywood mønster for at lave film og tilfredsstille publikum.

Dermed er en egentlig god ide b...

15/07-03Gaaab!
Anonym
En meget kedelig og skuffende filim.....Fakta

Medvirkende
Gavin Banek Ben Affleck
Doyle Gipson Samuel L. Jackson
Valerie Gipson Kim Staunton
Michelle Toni Collette
Stephen Delano Sydney Pollack
Mrs. Delano Tina Sloan
Walter Arnell Richard Jenkins
Stephen Gipson Akil Walker
Danny Gipson Cole Hawkins
Ellen Ileen Getz
Bag kameraet
Instruktion Roger Michell
Produktion Scott Rudin
Manuskript Michael Tolkin, Chap Taylor
Fotografi Salvatore Totino
Klip Christopher Tellefsen
Scenografi Kristi Zea
Musik David Arnold
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 08.11.2002
Dvd 04.06.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 27.308
Selskab Paramount Pictures, Scott Rudin Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...