Drengen der ville gøre det umulige

En isbjørnemor føder en unge i sin hule, der dør kort tid efter. Ikke langt derfra føder en kvinde en dreng, der til gengæld sund og stærk. Da isbjørnemoren er så ulykkelig over sit tab, at hun lægger sig ud på isen for at dø, beslutter isbjørnefaren at stjæle drengen. Således går det til, at drengen opdrages som isbjørn. Hans biologiske mor er imidlertid dybt ulykkelig over at have mistet sit barn, og derfor lover hendes mand, at bringe drengen hjem igen… © Scope

Produktionsår 2003
Instruktør Jannik Hastrup
Medvirkende Otto Brandenburg, Paprika Steen, Tommy Kenter, Sidse Babett Knudsen
Spilletid 75 min.
Biopremiere 07.02.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jannik Hastrup

(INSTRUKTØR)
Jannik Hastrup er noget af en grand old man indenfor dansk animation. Blandt tidlige film kan nævnes hans samarbejder med Flemming Quist Møller i kortfilmen 'Slambert' (1966) og syreklassikeren 'Bennys Badekar' (1971). Op igennem halvfjerdserne lavede Hastrup en lang række produktioner for DR, blandt andet 19 afsnit om Cirkeline. Den lille pi...

Anmeldere

Politiken
"Handlingen tager overraskende og dramatiske drejninger og viser os livsviljen som den store forvandlingskraft, vi levende væsener selv råder over - måske med lidt hjælp fra Ånden i Fjeldet."

Berlingske
"Dermed er 'Drengen der ville gøre det umulige' på alle ledder en topprofessionel film, selv om den i stil og tempo lægger næsten demonstrativ afstand til den form for professionalisme, hvis eneste mål er at underholde så effektivt og eskapistisk som muligt."

Jyllands-Posten
"Jeg vil sige som min søn på seks år sagde efter filmen: 'Mor, hvis der kommer en to' er så vil jeg godt med ind og se den.'"

Information
"De mange flader med hvidt og få, klare pastelfarver, hvor en enlig skikkelse kan ses bevæge sig mod den uendelige horisont, er bjergtagende og giver filmen en velgørende renhed og et strejf af det episke og tidløse."

Ekstra Bladet
"Undskyld, men voksne gør sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at dele oplevelsen med børnene."

B.T.
"Isbjørnene lever inden for rammerne af en tyk sort streg, og Jannik Hastrups lidt naivistiske - nogle vil mene statiske - animationsarv kommer fint til sin ret i de store åbne vidder."

Cinemazone
"'Drengen der ville gøre det umulige' lykkes med sit projekt - både personen i filmen, som ændrer sin skæbne, og selve filmen, som underholder og skaber grobund for mange gode debatter med familiens yngste i timerne efter biografbesøget."

Brugere

16/08-04Okay
Anonym
Jeg synes at der er en stor tidsforskel. I starten troede jeg, at den foregik for ca. 300 år siden. På grund at de i en lille skoddet hytte. Men så kommer de en til byen og der køre folk rundt på snescootere! Animation er meget enkel men udtrykker alligevel meget.

04/03-03Godt gået, Jannik!
Anonym
En storslået film om de helt store følelser og de helt store valg i livet. Men alle kan se med - store som små.
Godt gået, Jannik!

28/02-03tankevækkende
Anonym
Jeg havde 3 børn 3,4,7 år med inde og se filmen. Den overraskede ved at henvende sig til alle aldersgrupper (også den voksne). Skøøøøømt at man ikke blev bombarderet med turbo-action som med Disney generelt og skøøønt at handlingen var i så mange lag at man også som voksen blev pirret og inspireret til at tænke bare lidt over livet og de valg man kan og skal foretage.

15/12-02Flot og anderledes
Anonym
Jeg er i den heldige situation at have en storesøster som "Inkede" på filmen og har derfor været inde og se den som en af de absolut første.

Det er en nyskabende tegnefilm, tegnet med pensel så det ligner kinesiske tegn, baggrundene er flotte isbjerge i akvarel og flotte og velfungerende computereffekter under vandet.

Selve historien minder lidt om en blanding mellem Mowgli og Tarzan, uden dog at have noget at gøre med disse.

Den er til tider sørgelig og barsk, men rummer også øjeblikke hvor man sidder og kniber en tåre og smiler, alt i alt en perfekt børnefilm (5-50 år) som de helt små måske er lidt for sarte til (Spoiler der ER nogen som ikke klare den) men de lidt større sagtens vil kunne klare.

Den foregår i Grønland og der er en del historiske ting som børn kan have stor...

26/11-02DK
Anonym
Hvis den titel ikke lyder som noget typisk dansk?

Fakta

Medvirkende
Bjørnefar Otto Brandenburg
Bjørnemor Paprika Steen
Ravnen Tommy Kenter
Kvinde Sidse Babett Knudsen
Mand Thomas Bo Larsen
Den lille bjørnedreng Marlon Vilstrup
En ældre bjørnedreng Joachim Boie Helvang
Den lille bjørnepige Lærke
Den ældre bjørnepige Anne Clausen
Bag kameraet
Instruktion Jannik Hastrup
Produktion Marie Bro, Didier Brunner
Manuskript Bent Haller
Musik Bruno Coulais
Genrer og relationer
Undergenre Animation
Premieredatoer
Biograf 07.02.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 75 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 65.700
Selskab Dansk Tegnefilm 2, Les Armateurs and AnimaticNet
Biodistributør Angel Films

Se også...