The Rules of Attraction

USA, New England i midten af 1980'erne. Sean Bateman går på universitet og bruger det meste af tiden på at feste og have sex. Både med den bi-sexuelle Paul og med Pauls tidligere kæreste Lauren. Da Sean har oparbejdet en stor gæld på grund af sit konkainforbrug, begynder han selv at sælge stoffer, blandt andet til Paul. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Komedie, Thriller
Instruktør Roger Avary
Medvirkende James Van Der Beek, Shannyn Sossamon, Jessica Biel, Ian Somerhalder
Spilletid 110 min.
Biopremiere 28.02.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"I sin intensitet og i kraft af den vellykkede legen yo-yo med handlingen, er 'The Rules Of Attraction' en mere vellykket film end 'American Psycho'..."

Berlingske
"...en film, der synes både smart og cool, men som ved nærmere eftersyn efterlader en følelsesmæssigt tom og kold."

Jyllands-Posten
"...en stedvis ligegyldig, stedvis absurd grotesk og hele tiden irriterende mislykket film."

Weekendavisen
"...demonstrativt kedsommelig i lange passager, som ligner teenagefarcer, der vil tages alvorligt. Egentlig kedelig bliver den dog aldrig."

Information
"Det er ikke de nøgne bryster, og det er hverken stofferne eller festerne, der gør %u2019Rules of Attraction%u2019 til en mesterlig film: Det er scenen og normen."

Ekstra Bladet
"Ikke den første amerikanske collegefilm, der er smattet ind i sæd, bræk, sprut, narko..., men hidtil ondeste og mest nedslående."

B.T.
"Hvor er bredden i et generationsportræt, der postulerer, at alle unge er kolde, kyniske og ansvarsløse?"

Filmland
"I strømmen af amerikanske teenage-komedier om at score hinanden er der noget dejligt anderledes ved The Rules of Attraction."

Cinemazone
"...en ret vellykket filmatisering af bogen, men aldrig en følelsesmæssigt medrivende oplevelse..."

Brugere

12/04-05- De smukke unge mennesker -
“Rules Of Attraction” hedder en af de nok mest originale ungdomsfilm i nyere tid.

Instruktøren er da også selv lidt af en original, og det er ment positivt, da han har samarbejdet med Tarantino om manuskripter til så originale og interessante film som ”Reservoir Dogs”, ”True Romance” og ”Pulp Fiction”. ”Rules Of Attraction” er så instruktør Roger Avarys helt eget projekt, og er det er der kommet en lidt mere letsindig film ud af, men, i forhold til sin genre, en mindst lige så original og talentfuld film som hver af de ovennævnte.

Avary har valgt at revolutionere ungdomsfilmen, som vi kender den, og har lavet en pulserende, højenergisk og meget intens udlevering af ”den vilde ungdom”. Fingrene lægges ikke imellem, safterne flyder, og selvom man af og til føler, at der smøres lige ...

15/12-04Fortsættelse?!?
Anonym
Rules of Attraction udkom i 1987, American Psycho udkom i 1991.

Filmatiseringerne er sket uafhængigt af hinanden og med forskellige instruktører, henholdsvis Roger Avary (2002) og Mary Harron (2000), dog ikke i kronologisk rækkefølge...

Derfor har jeg svært ved at se, hvordan Rules skulle være en efterfølger til American Psycho. Henvisningen til Patrick betyder ingenting, ligesom Seans besøg på Manhatten i American Psycho heller ikke betyder noget. Ellis har et fast hold af karaktere som han anvender i stort set alle sine romaner, og udover at understrege den familiære tilknytning mellem Patrick og Sean, har telefonopkaldet i Rules ikke stor signifigans.

31/03-04give me one more chance
Anonym
Jeg kan se, at et af mine første indlæg på Scope var til denne film. Jeg havde ikke sans for at skrive indlæg dengang, og efter at have genset Rules Of Attraction på dvd, så synes jeg også, at filmen fortjener en højere karakter. Så jeg prøver lige igen :-)

Denne film er baseret på en bog af Bret Easton Ellis under titlen Uskrevne Regler i Danmark. Filmen er en yderst vellykket adaption, som følger bogen og dens stil meget nøje. Ellis har også skrevet den kontroversielle American Psycho, som for nogle år siden fik en udmærket, men også lidt fortænkt filmatisering. Ellis beskriver popkulturen med stor skepsis og nærmest ubehag, og hans bøger må have været yderst svære at overføre til film. Instruktøren Roger Avary gør et imponerende stykke arbejde. Han bibeholder ikke kun den kyniske o...

23/01-04Genial film
Anonym
Da jeg så denne film til ende havde jeg en underlig følelse af dyb respekt til instruktøren og overraskelse af man kan lave sådan en god film.

Denne film er bare god, grunden til at andmelderne ikke kan lide er fordi de kan ikke sætte sig ind i den, den taler jo ikke til deres generation men tværdimod min, følelsen af tomhed og ligyldig er en præet hverdag for mange, hvilket denne film beskriver utroligt godt.

men hvad fanden, det kun mit synspunkt, der er sikkert andre der har deres egen mening.

Mendel.

26/11-03Kynisk Ungdomsfilm
Anonym
Yuppiedrengen Sean Bateman (Beek) bruger al sin tid på college til at feste, tage stoffer og nærmest følelsesløst have sex med diverse piger (og drenge?). Alt imens han i virkeligheden søger kærligheden hos en pige (Sossamon) med en række følelsesmæssige problemstillinger som ham.

Følelsesforladt og ofte kynisk, men også indimellem satirisk morsomt portræt af en generation af unge, som ifølge filmen (og bogen den bygger på af Bret Easton Ellis, som også har forfattet “American Psycho”) ingen sande værdier har (havde) at forholde sig til.

Som ungdomsdrama er den ingenlunde bedre end så mange andre film før den, og rigtigt kontroversielt er det absolut ikke, men den prøver i det mindste at skille sig lidt ud fra mængden, blandt andet ved at bruge en del forskellige fortælletekniker...

30/06-03Underfundig sort humor...
Anonym
Anderledes og forfriskende ungdomskomik, der ved hjælp af små æsteriske finurligheder udgør en ganske interessant cocktail.

Produktionen er baseret på en roman af Bret Easton Ellis ( American Psycho, Glamorama ), og der er flere karakteristiske tegn, der understøtter dette.

Filmen kredser sig om tre egentlig hovedpersoner. Først og fremmest naturligvis Patrick Bateman ( første Ellis-tegn, da Patrick Bateman var hovedpersonen i bogen og filmen "American Psycho" )'s lillebror, Sean Bateman ( James Van Der Beek ), der har en bitjans i studiemiløjet som narkopusher. Endvidere har vi den drømmende og relativ romantiske, Lauren Hynde ( Shannyn Sossamon ), der til stadighed er jomfru pga. hendes småromantiske tendenser, og desuden neddæmper hendes trang ved at kigge i en stor billedbefæn...

30/06-03Åndssvag film
Anonym
Selve starten er dybt mærkelig og slutningen er ikke bedre. Det eneste, som gør, at den får tre stjerner, er de sjove scener, der engang imellem er.

Jeg vil ikke albefale filmen overhovedet, pengene kan bruges på noget meget bedre!!

22/05-03ps
Anonym
Damn, hvad blev der af karikaturlæsning. Der var lidt for mange stavefejls.

P.S.
Rules er nok den bedst castede film jeg har set i nyere tid. Jeg vil aldrig ku' se Dawson's Creek uden at tænke på J. van der Beek som onanerer (kom det forkert ud?)
Eller 7th Heaven uden at tænke football-team gang-bang.
Anyways, alle i filmen spiller perfekt til stemingen, og selvom han er klædt ud, kan man godt genkende Ron Jerremy til dressed to get laid party'en.

hilsen R

22/05-03these are the rules...
Anonym
Genialt...
Avery har forstået at lave en ligeså energifyldt absurd og smuk film som Bret Easton Ellis' roman.
Europa-sekvensen er noget af det vildeste jeg har set nogensinde.
Filmen er intet mindre end genialt visualiset og redigeret, men ved hver eneste fede sekvens følger det manuscripted og karekterer så tenikken underbygger handlingen og ikke bare virker som tomme effekter.
At afskrive Rules som endnu er ungdomsfilm ville for mig set være naivt, og det er en film som jeg tror jeg vil komme til at se mange gange igen.

mvh. R

07/05-03skumlet
Anonym
hvis denne film ikke havde den mest overumplende billedside set i en film (under lotr-prisklassen) set i lang tid, ville den ikke være meget værd. Måske lidt overdrevet (vejen til perdition havde også en lækker billedside) men scenen hvor man ser James van der Beek og Shannon Sossamon stå op om morgenen til de mødes tog helt vejret fra mig. Historien er en smule triviel, men det opvejes af skuespillernes præstationer og instruktørens intentioner. En lækker film, der dog mangler lidt substansFakta

Medvirkende
Sean Bateman James Van Der Beek
Lauren Hynde Shannyn Sossamon
Lara Holleran Jessica Biel
Paul Denton Ian Somerhalder
Kelly Kate Bosworth
Marc Fred Savage
Filmstuderende Eric Szmanda
Victor Johnson Kip Pardue
Mitchell Allen Thomas Ian Nicholas
Mrs. Eve Denton Faye Dunaway
Bag kameraet
Instruktion Roger Avary
Produktion Greg Shapiro
Manuskript Roger Avary
Forlæg Bret Easton Ellis
Fotografi Robert Brinkmann
Klip Sharon Rutter
Scenografi Sharon Seymour
Musik Tom Hajdu, Andy Milburn
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Thriller
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 28.02.2003
Dvd 16.06.2003
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2002
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Kingsgate Films, Roger Avary Filmproduktion
Biodistributør Angel Films

Se også...