Se til venstre, der er en svensker

Alt tegner lyst for Katrine. Hun skal giftes med sin drømmefyr og de har en dejlig, stor lejlighed. Men så dukker hendes gamle ven Thomsen op. Den lettere maniske Thomsen lover nu at skaffe 'noget brugt, noget blåt, noget nyt og noget lånt' og så går den vilde jagt ellers rundt i byen dagen før Katrines bryllupsdag. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Komedie
Instruktør Natasha Arthy
Medvirkende Sidse Babett Knudsen, Björn Kjellman, Søren Byder, Lotte Andersen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 31.01.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Björn Kjellman

John Björn Sture Kjellman er vokset op i Skåne og uddannet ved Teaterhögskolan i Malmö, men han er snart et velkendt ansigt for det danske biografpublikum. Han er især kendt for sin rolle som den vattede helt i den romantiske komedie 'Adam & Eva' (1997). I August/Bergman-projektet 'Den Gode Vilje' (1992) spillede han Pernilla Augusts bror. ...

Anmeldere

Politiken
"Og man i hovedrollen har en skuespiller, der synes at være klar til at slippe det billige grins indbyggede sikkerhedssele."

Berlingske
"Man vil bestemt gerne se flere film af den talentfulde Natasha Arthy, men helst med historier, der hænger bedre sammen og ikke flakser så forvildet omkring som her."

Jyllands-Posten
"Så er der bare tilbage at sige: skynd jer ind og se, om det bliver til et bryllup eller ej. I kommer ikke til at kede jer."

Weekendavisen
"'Se til venstre, der er en svensker' kan hverken kaldes dyb eller original, men man morer og hygger sig vennesælt nok, hvis ellers man er med på ideen."

Information
"'Se til venstre, der er en svensker' er lavet på et overskud, og den er smittende i al sin friske fornøjelighed, der etablerer Natasha Arthy som endnu en af sin generations dygtige filmskabere."

Ekstra Bladet
"Sidse Babett vil sikkert trække mange unge i biograferne, men hun burde ikke spilde sit lysende talent på så tynde kassefilm."

B.T.
"Man må således være indstillet på at springe ud i frit fald med flere grineflip til følge, hvis man sluger Arthys humørpille."

Cinemazone
"Mest effektivt har dogme-maskinen været i forhold til de traditionelle Fupz-replikker, der her helt bliver rystet fri af tegnebordspræget og glider rent ind i skuespillernes sammenhæng, hvor sproget i det hele taget bliver imponerende realistisk og nærværende."

Brugere

18/04-05Tam
Anonym
Havde forventet mig lidt mere. Det var Ok underholdning og også plottet i sig selv, men der manglede bare et eller andet ...

02/04-05Komplet Ligegyldig!
Kedelig handling, samt kedelige skuespillere. Stemningen er trist, og den har en komplet latterlig typisk dårlig slutning! Det eneste der kan redde den en smule er musikken.

01/02-05tynd historie
jeg så denne film, da jeg var i praktik ude på nimbus-film. jarrr må indrømme, at jeg har set bedre film. jeg er nok enige med de andre på denne side, den er tynd og fungerer ikke.
natasa arthy fik en god begyndelse med ''mirakel'', som også er én af mine favorit film - men hvorfor så denne tynde og ligegyldige historie?

05/01-05Se Ned, Der er en ged
(Kunne ikke dy mig) *G*

Igen en Dansk film som ikke når at hive sig selv op til middelmådigheden.
Jeg er ved at brække mig af dansk social realisme. Det er lige før jeg hellere vil se en gammel Morten Korch film igen, før jeg ser mere af den her slags. (Sagde jeg det??).

Jeg må bare indse, at jeg skal holde mig væk fra Danske film, indtil de finder på noget andet end social realistiske kærlighedsdrama/komedier, børne/familie film og Tarantino efterligninger.

23/05-04livsglad og dejlig upretentiøs
Anonym
Ikke den store fan af danske film, men denne her var både ukompliceret og umiddelbar samt morsom og rørende. Rollerne udfyldes med stor naturlighed, hvilket sikkert også skyldes en fin instruktion.
Det er et halvt år siden, jeg så filmen, så jeg vil ikke komme nærmere ind på handlingen, men det er en charmerende, boblende film, der ligger milevidt over middelmådigheder som Italiensk for begyndere..

23/05-04Se Op, Det Et Flop
Anonym
Dagen før Katrine (Knudsen) skal giftes, dukker en gammel bekendt svensker (Kjellman) op, og sammen turnerer de byen rundt for at gøre Katrine klar, men klar til hvad mon.

Er det bare mig, eller er dansk film efterhånden gået i selvsving. Nå, men her kommer altså endnu en bittersød tragikomisk dogmefilm (som ikke overholder dogmereglerne, der er i hvert fald lagt lyd på bagefter, men det kan jeg uden problemer leve med, det er filmen der er vigtig, ikke reglerne, og hvilken dogmefilm overholder dem egentlig fuldt ud), om kvinden der ikke tør tage et ansvar for sit egent liv og har svært ved at få tingene sagt og derfor bare driver med strømmen.

Hun tør ikke fortælle sin psykisk syge søster at hun skal giftes, og at hun jo ikke kan komme med, hun tør ikke fortælle sin svenske ven,...

20/03-04Sidse og Bjørn på repeat
Anonym
Mand hvor jeg dog kedede mig bravt under denne tåbelige og uinteressante film. Sidse Babett spiller som hun altid gør (det er ikke positivt ment....) og Bjørn Kjellman spiller en mand der har svært ved at blive voksen og tage ansvar - den rolle må han kunne i søvne efter eks. Adam og Eva og Klassefesten. Selv om manuskriptet er af Kim Fupz Aakeson kan det altså godt gå galt - rivende galt!
P.S. Den ene stjerne gives for præsten der får nok af nutidens overfladiske og useriøse holdning til brylluppet og kirken.

25/11-03Hvad er budskabet?
Anonym
Jeg har givet denne film én stjerne; grunden finder man ved at tænke lidt nærmere over filmens morale. Står filmens pointe til troende så er vi en sørgelig flok egoister. Og noget tyder endda på at mange tilmed er aldeles ukritiske i forhold til en films etik, når bare den er dansk og hyggelig og charmerende Sidse Babett er med... Der er i hvert fald ikke mange der kritiserer den massivt, sådan som den fortjener. Oveni hatten er det en metervare film, uinteressant og sine steder irriterende.

03/09-03En sjov romantisk film
Anonym
Sidse Babett Knudsen spiller den feje storesøster Kathrine utroligt meget godt, især de steder hun ikke tør at sige sandheden, fordi hun kan være fej.
Lotte Andersen spiller den sindssyge lillesøster Mette meget godt, især når hun næsten hele tiden siger til sin søster Kathrine: "Op i røven Ingeborg, op i røven Ingeborg".
Björn Kjellman spiller den "smarte" svensker Thomsen meget overbevisende.
Søren Byder spiller den meget usikker Jonas utrolig overbevisende.

Filmen er meget god underholdningsfilm til en aften, hvor man trænger til en morsom og romantik aften.
Denne dogmefilm skal se.

03/09-03pladder romantik.
Anonym
Filmen er meget komisk, men jeg syndes at den er lidt for pladder romantisk. Skuespillerpræstationerne var fantastiske. Jeg lagde specielt mærke til Katrines søster Mette ( Lotte Andersen) som spillede sindsyg i filmen.Fakta

Medvirkende
Katrine Sidse Babett Knudsen
Thomsen Björn Kjellman
Jonas Søren Byder
Mette Lotte Andersen
Katja Lene Maria Christensen
Ulla Louise Mieritz
Miller Mette Horn
Jesper Martin Buch
Carsten Lars Ranthe
Hakan Ibrahim Atilla Aygün
Sygeplejerske Tina Gylling Mortensen
Svigermor Vigga Bro
Musikant Jimmy Jørgensen
Musikant Boi Holm
Musikant Kåre Bjerkø
Patient Kim Fupz Aakeson
Ekspedient Nicolas Bro
Bag kameraet
Instruktion Natasha Arthy
Produktion Birgitte Hald, Birgitte Skov
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Rasmus Videbæk
Klip Kasper Leick
Musik Kaare Bjerkø
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Dogmefilm, Romantisk komedie
Nøgleord Bryllup, Eks-kæreste, Polterabend
Premieredatoer
Biograf 31.01.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Zentropa, Nimbus Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...