Star Trek: Nemesis

Rumskibet 'Enterprise' under ledelse af Jean-Luc Picard er på en diplomatisk mission til planeten Romulus. Her støder besætningen på en trussel, der kan true jordens eksistens. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Drama, Science Fiction
Instruktør Stuart Baird
Medvirkende Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton
Spilletid 116 min.
Biopremiere 04.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Tiden, eller rettere dyrere produktioner som for eksempel Star Wars-filmene, har forlængst overhalet rumskibet Enterprise i teknologisk pral..."

Jyllands-Posten
"Der spilles gennemgående stift i filmen. Måske fordi handlingen er så forudsigelig og ikke rummer egentlig udfordringer til de medvirkendes eventuelle talent."

Ekstra Bladet
"Alt er med andre ord, som det skal være, men jeg tvivler stærkt på, at det efterhånden er nok."

B.T.
"Man kan mærke, at manus-forfatter John Logan og instruktør Stuart Baird begge har bragt frisk blod til projektet."

Filmland
"Star Trek virkede engang spændende og futuristisk, men nu er det mest bare trættende..."

Brugere

27/03-05Selvcentreret.
Den suverænt dårligste, af dem alle. En selvcentreret skildring af Patrick Stewart selv.

22/10-03The Final Frontier?
Anonym
Rumskibet Enterprise er på vej til planeten Romulan for at forhandle fred, men finder hurtigt ud af at Romulanerne i virkeligheden planlægger et angreb på jorden.

Der findes gode og dårlige film og så alt der imellem, og så findes der film der er okay mens man ser dem, men hvor man har glemt alt om hvad den handler om bagefter, og præcis sådan en film er det tiende sci-fic biografeventyr om det stolte rumskib Enterprise. Måske skyldes lidt af dette, at man efterhånden føler man har set det hele før og efterhånden for mange gange.

Star Trek startede jo tilbage i tresserne som en Tv-serie, senere begyndte der at komme biograffilm, så begyndte der at komme spin-off serier og så igen biograffilm, så det er et på mange måder gammelkendt koncept det er bygget på.

Derfor vil jeg hel...

31/08-03Primært for fans...
Anonym
10. ombæring af eventyret omhandlende det stolte flagskib, "USS Enterprise", og dens modige besætning har krydset vores filmiske stjernesystem, men uheldigvis skinner det pragtfulde rumfartøj knap så meget som tidligere.

"Star Trek"-serien har altid høstet enormt popularitet og er kendt verden rundt for at være i besiddelse af et herorisk, stort antal loyale fans. Jeg anser ikke mig selv som livsbekæftende "trekkie", men må dog indrømme at jeg har fundet flere filmatiseringer ganske underholdende, så det var med optimismen boblende, at jeg satte mig til rette for at fastfryse mit blik på den nyeste i række, nemlig "Star Trek: Nemesis".

Filmen indledes, ganske habilt, med en problemstilling. Den romulanske verden er i oprør, og parterne splittet. Da rådet bliver offer for et attenta...

26/05-03Ærgelig slutning...
Anonym
Star Trek Nemesis er en trist måde at slutte TNG eventyret af på. John Logan, som har skrevet den, siger selv at han er Trek fan men det er svært at se.

Filmen er dum, kedelig og til tider ufrivillig morsom. Minder mest af alt om et meget uheldigt forsøg på at gøre Trek mere 'high profile' - det virker overhodedet ikke

Undgå den - lej en tidligere Trek film i stedet.

26/05-03Holder niveauet
Anonym
En glimrende ST-NG film uden nyskabelser - First Contact stadig dne bedste.

10/04-03Disgrace for Star Trek Saga
Anonym
A totally disappointing conclusion of TNG's part of Star Trek. A black & white story that promises much but holds little. If you like SciFi action movies without depth, you might appreciate this one. But if you appreciate Star Trek for its philosophical undertones, for its creativity, or simply for its humor (in other words, if you liked part 6, part 7, or part 9), you won't like this one.

06/04-03Star Trek 10 holder vand
Anonym
Hvis du tror dette er endnu en synkronslagtning af Star Trek - Nemesis tager du fejl. Jeg synes rent faktisk at filmen var glimrende underholdning. Skurken var spændende, handlingen interessant. Jeg synes filmen formåede at holde mig fanget fra start til slut. Modsat den forrige Insurrection holder Nemesis 100 % vand.

Fed underholdning!

04/04-03Fin afslutning på en epoke
Anonym
Indrømmet - Dette er absolut en film man vil få mest ud af, hvis man i forvejen kender lidt til TNG (The Next Generation) universet. Men gør man det, er der tilgengæld fuld valuta for pengene. Enterprise har aldrig været været vildere, Picard mere skaldet osv.
Nemesis følger den narrative tradition fra TNG, dvs. kaptajn Jean-Luc Picards person er afgørende for handlingen, men der introduceres også en række fornyede elementer; en kampscene på en planet er filmet i en stil der nærmest for en til at tænke på tv-serien Kammerater i krig (Band of Brothers), det afsluttende rumslag giver, imodsætning til mange andre rumslag på film, indtryk af hvor meget navigationen i 3 dimensioner betyder. Det minder lidt om et gammeldags søslag - Fedt.

Nemesis er på mange måder en afslutning på en epoke...

31/03-03Hvor går StarTrek
Anonym
Den går med sikkerhed i Cinemaxx-biograferne fra fredag den 4. april.
Forsalget starter mandag 31. marts.

Hvorfor er der ingen Trekkie's der har skrevet anmeldelse, de var til en større særpremiere den 20. marts.
HAAALOOOOOOO ??????

28/03-03Premiere
Anonym
Den har angiveligt premiere d. 4/4 i Aalborg...

Se www.biograferne.dk

Så mon ikke den går andre steder også?Fakta

Medvirkende
Jean-Luc Picard Patrick Stewart
William Riker Jonathan Frakes
Data/B-4 Brent Spiner
Geordi La Forge LeVar Burton
Worf Michael Dorn
Beverly Crusher Gates McFadden
Deanna Troi Marina Sirtis
Viceroy Ron Perlman
Shinzon Tom Hardy
Senator Tal'aura Shannon Cochran
Bag kameraet
Instruktion Stuart Baird
Produktion Rick Berman
Manuskript John Logan, Brent Spiner, Rick Berman
Fotografi Jeffrey L. Kimball
Klip Dallas Puett
Scenografi Herman F. Zimmerman
Musik Jerry Goldsmith
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Science Fiction
Relaterede film Star Trek V - The Final Frontier, Star Trek VI - The Undiscovered Country
Premieredatoer
Biograf 04.04.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 8.313
Selskab Paramount Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...