The Deer Hunter

Nick, Steven og Michael arbejder som stålarbejdere i Pensylvania. Livet går med hårdt arbejde, jagt og druk. De tre venner bliver indkaldt og tager til Vietnam, hvor de ender som krigfanger, der tvinges til at spille russisk roulette. Selv om de undslipper krigens rædsler, har det psykiske og fysiske pres store følger for resten af deres liv. © Scope

Produktionsår 1978
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Michael Cimino
Medvirkende Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken
Spilletid 183 min.
Biopremiere 30.03.1979
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #23
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert De Niro

Robert De Niro voksede op i New Yorks Little Italy og debuterede i en alder af 10 år som løven i en opsætning af "Troldmanden fra Oz". Efter at have kæmpet med småroller siden midten af tresserne fik han et mindre gennembrud i Martin Scorseses "Gaden uden nåde" (1973). Året efter fulgte "The Godfather II", og resten er historie, som man siger. ...

Anmeldere

Politiken
"...en storfilm i enhver betydning: fra den ambitiøse kunstneriske og menneskelige indsigt og det overlegent Oscarbelønnede klippearbejde, over filmens generøse production value til de brændende intense skuespilpræstationer..."

Berlingske
"...gør voldsomt indtryk med sin eksplosive blanding af det joviale og det brutale, og at der er øjeblikke i filmen, som man aldrig glemmer."

Jyllands-Posten
"...i dag ikke meget andet at byde på end sine overlæssede, kaotiske billeder. Dengang for snart 30 år siden havde jeg givet den seks stjerner. Nu må den nøjes med halvdelen."

Weekendavisen
"The Deer Hunter er sublimt struktureret."

Information
"[Ciminos]...hovedværk fra 1978 gør et uudsletteligt indtryk. På godt og ondt."

Ekstra Bladet
"Filmkunst bliver ikke meget større og stærkere."

Cinemazone
"...et fantastisk levendegjort og fantastisk levedygtigt stykke nations-, kultur- og mentalitetshistorie."

Brugere

14/07-16RIP 5
RIP Michael Cimino. Og tak for dette mesterværk af en film. En af dem, der kunne lave episke film med intimitet og integritet.

" This is this! This ain't something else .This is this".

10/10

26/09-11Simply the best!
Deer hunter er en genistreg, med det hele. Super velspillende skuespillere af alle, specielt Robert De Niro og Walken. The deer hunter er i hver fald på min top 5 over yndlings film, det kan ikke blive bedre!

23/10-08- Sympathy for the Masters of War - 7
”The Deer Hunter” har om man kan lide det eller ej, fået status som en krigshistorisk film af bedste kaliber. Uanset hvad kan en film som denne bare ikke gå i glemmebogen, da den har Meryl Streep, Christopher Walken, John Cazale og Robert DeNiro med ombord, skuespillere da de var i deres bedste alder af karrieren. De russisk-roulette sekvenser får ligeledes stadig filmen til at sidde fast på nethinden til den dag i dag.

Samtidig skriver den sig i historiebøgerne som én af de første film til give et portræt af Vietnam-krigen. Kun tre års mellemrum var der imellem Vietnam-krigen og ”The Deer Hunter”.

I filmens forsøg på at lære os personerne at kende, bliver vi ført igennem en times lang introduktion til Stevens bryllup. Desværre rammer instruktøren Cimino, ved siden af. Vi får ikk...

26/08-07One Shot
Mike, Nick og Steven arbejder på en stålfabrik i sovebyen Clairton tæt ved Pennsylvania. Steven skal giftes med den katolske pige Angela, og bagefter bliver vennerne kaldt til Vietnam.

-Spoilers-
Der bliver holdt et stort bryllup og i samme lejlighed også afskeds fest. inden vennerne tager til Vietnam skal de en sidste gang op i bjergene gor at gå på jagt.
angsten sniger sig frem...og det går nu først op for dem hvad det er de skal. da de ankommer til Vietnam bliver vennerne fanget af Vietnamesere som tvinger dem til at spille Russisk-roulette for underholdningens skyld. det lykkedes dem at slippe væk derfra. Steven ender på Hospitalet, og Mike og Nick ender i hver sin ende af Saigon. da Michael absenteres hjem fra Vietnam til Clairton, er han en forandret mand. han siger ikke ...

25/07-07bedste krigsfilm nogensinde 8
fantastisk film om den personlige tragik ved krig - både for de direkte involverede og dem på sidelinien

deer hunter er barsk som bare helvede og serverer ingen forløsning - fuldstændig realistisk billede af hvad krig er - og tak for det!

21/06-07Kult Film
Der findes næsten ikke ord for hvor god og velspillet dette mesterværk er! En af Robert de Niros bedst film.

22/05-07This Is This!
The Deer Hunter var den første Vietnam film der ikke havde en patriotisk tilgang til emnet og delte (dengang i hvert fald) sit publikum i to lejre.

Det var med stor forbløffelse, da jeg så at Biocity Aalborg havde et Deer Hunter arrangement med foredrag, og da jeg aldrig har set denne skamroste film, løste jeg billet uden tøven.

Vores foredragsholder var krigskorrespondent for Danmarks Radio under Vietnam og havde et kort, men absolut fyldestgørende, foredrag før filmen, det der virkelig slog mig var hans sidste sætning inden filmen begyndte, jeg citerer:

"Jeg interviewede engang en vietnam-veteran ved navn Bruce Hardy, de sagde som en sidste bemærkning: "Du må prøve at forstå, det er altså sjovere at køre kampvogn end mælkebil". Et godt eksempel på hvordan nogle af disse veter...

12/05-07En af de store Vietnam-film
"The Deer Hunter" handler om tre lettere bøvede venner, som arbejder på stålværket i en lille by i Pennsylvania, inden de bliver sendt til Vietnam. Det var én af de første film, som så krigen fra soldaternes side og fortalte, hvordan de blev smadret af at være derovre. Den fik fem Oscars, bl.a. for bedste film.

Jeg havde kun set den på video, før den fik repremiere tidligere på året, og alene Vilmos Zsigmonds flotte billeder gjorde den værd at se på stort lærred. Derudover er det virkelig en 70'er-film med alt, hvad det indebærer af naturalistisk lyd og ditto billeder.

Det er også en mystisk opbygget historie - "The Deer Hunter" er en helaftensfilm, og første halvdel er enormt langtrukken. Den handler kun om de sidste tre dage, inden soldaterne skal af sted. Man må sige, at man b...

12/04-07Før og efter krigen 6
'The Deer Hunter' er historien om krigen og dens forfærdelige følger. Om dens påvirkning på mennesket. Dens ødelæggende effekt på soldaterne. Og om deres effekt på andre.
Hvorfor den af mange også kategoriseres som en krigsfilm.
Men hvordan kan en film, der kun indeholder (et skud fra hoften) ca. 30 minutters krig figurere under krigs-genren?
'The Deer Hunter' handler mere end nogen anden film (jeg har set) om netop krigen. Der ligger ikke nogen Hollywood-snask gemt i Ciminos film, og det er befriende. Befriende, at der er nogle (i dette tilfælde Cimino), der tør at komme med en kløgtig kritik af USA's 'krigs-politik'.
Desværre for Michael Cimino (og os) var der ikke et øje, der gad at se hans ligeledes USA-kritiske 'Heavens Gate', hvorfor han gik bankarot.

At man i en film...

03/04-07Næsten ligeså god som Apocolypse Now
Man synes måske bryllups scenen i starten er lidt for langtrukken, men efter den bliver filmen bare bedre og bedre. "Deer Hunter" er måske den nærmeste udfordrer til "Apocolypse Now", som den bedste krigsfilm nogensinde.Fakta

Medvirkende
Michael Robert De Niro
Stan John Cazale
Steven John Savage
Nick Christopher Walken
Linda Meryl Streep
John George Dzundza
Axel Chuck Aspegren
Stevens mor Shirley Stoler
Angela Rutanya Alda
Julien Pierre Segui
Bag kameraet
Instruktion Michael Cimino
Produktion Michael Cimino, Michael Deeley, John Peverall, Barry Spikings
Manuskript Michael Cimino, Louis Garfinkle, Quinn K. Redeker, Deric Washburn
Fotografi Vilmos Zsigmond
Klip Peter Zinner
Musik Stanley Myers
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Premieredatoer
Biograf 30.03.1979
Repremiere 02.02.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1978
Spilletid 183 min.
Solgte billetter 380.220 (#185)
Selskab Universal Pictures, EMI Films LTD.
Biodistributør Miracle Film
Priser Oscar 1979, Bedste film
Oscar 1979, Bedste instruktør
Oscar 1979, Bedste mandlige birolle
Golden Globes 1979, Bedste instruktør

Se også...