Sidste udkald (Total Recall)

Igen og igen har Douglas Quaid den samme drøm om Mars. For at udleve drømmen opsøger han firmaet Total Recall, der kan sælger virtuelle drømmeferier. Under besøget bliver Quaid angrebet, og herefter tager tingene for alvor fart. Quaid beslutter at søge svar på sine mange spørgsmål i kolonien på Mars. Men er det hele drøm eller virkelighed? © Scope

Produktionsår 1990
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Paul Verhoeven
Medvirkende Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone, Ronny Cox
Spilletid 113 min.
Biopremiere 02.11.1990
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kom til USA i forbindelse med sin karriere som bodybuilder. Allerede som 22-årig var han millionær efter at have investeret i ejendomme og postordresalg af fitnessudstyr. Han debuterede som Arnold Strong i low budget-komedien "Hercules in New York" (1970). Da hans accent var tykkere end hans overarme, blev hans replikker eft...

Anmeldere

Politiken
"Sidste Udkald er vældigt spændende, enormt flot, en action-basker af stor slagkraft."

Berlingske
"...er jordnær trods lokaliteterne. Hvis den bliver siddende i erindringen er det som tidstypisk produkt af sin egen vision."

Ekstra Bladet
"Der er ikke sparet på dyre udenomsværker og komplicerede actionscener i Arnold Schwarzeneggers nyeste bulder-brag-drama, Sidste Udkald. Og det er både godt og skidt. Godt fordi man føler sig rimnelig underholdt. Og skidt, fordi slagsmål og menneskejagter rummer sin egen monotoni."

Brugere

02/12-06Fed film med action
Generelt en meget spændende film, med fint skuespil og fed action. Desværrer har den en latterlig slutning.

27/04-05Paranoia
Herlig hårdkogt som kun Verhoeven kan lave dem, mikset sammen med en ganske intelligent Phillip K. Dick novelle "We Can remember It For You Wholesale"

Douglas Quaid (Schwarzenegger) hare mareridt om en (muligvis) tidligere tilstedeværelse på Mars, og da dette er hans store passion går han til firmaet Rekall, hvor han får implantet nogle ferieminder om Mars, men noget går galt og pludselig vil alle mulige dræbe ham inklusive direktøren for Mars' iltproduktion! Hvad skete der hos Rekall?

En rigtig brutal blodig og rå film, jeg betegner som værende Arnolds bedste film sammen med Terminator 1 og 2. Paul Verhoeven er god til at opbygge en K. Dick pranoia stemning, men den når aldrig at komme på grænsen til det kedelige, for oven i smides der mange, dødgode actionscener ind, så man får a...

02/04-05Total Rugbrød !
Anonym
Fantastisk film med utrolige effekter og ufattelige dygtige skuespillere. Måske man kunne overveje en dansk remake, med Jens Okking i hovedrollen. Anyway min mening er at filmen er et super kanon rum eventyr, dog ikke på højde med Star Wars, men alligevel vanker der 6 stjerner til filmen.

02/04-05Svært ved at huske? 2
Jeg har en svaghed for Arnold Schwarzenegger-film, det kan jeg lige så godt indrømme først som sidst.
Det stammer helt tilbage fra midt-80'erne, hvor jeg som ung uprøvet knægt så de fleste af filmene fra hans storhedstid.
Derfor har stort set alt fra den første Terminator og frem til Total Recall store stjerner i min bog.

Men selv som (til dels) inkarneret Arnie-fan kan jeg godt se manglerne (og det til tider direkte debile) i op til flere af hans film, jeg har bare en så stor forkærlig for hans Østrigske accent, at jeg er i stand til at se gennem fingre med det meste.

Selv mere eller mindre elendige film som Raw Deal/Sagen er Bøf kan give mig grineflip den dag i dag.
Men nok om mit personlige forhold til Arnie-film...

Jeg har for nyligt fået fingre i den nye 3-disc speci...

24/03-05Per Arnoldi går amok !
Anonym
Arnoldi er på hjemmebane i denne film, som foregår i en fjern og ubegavet fremtid. Det er skønt og dejligt "drengerøvs-derudaf" det hele. Utrolige og fantastiske replikker fra Arnoldi, som F.eks: "Arrrgh you must be destroyed all of your stinking man apes" - meget bevægende, så man må knibe en lile tåre. 6 stjerner til denne scope topscorer. Smukt !

21/03-05Sikken en blødkogt film!
Anonym
Skulle pisse 5 gange under filmen* :'( nåede slet ikke at få et indtryk af filmen da jeg brækkede mig ud over den der sad foran mig :s til alle jer der ikke har set den, dårlig fornøjelse ;)

21/03-05Gab!!! 1
Anonym
Stor skuffelse....... sov 110 mins af filmen og det var kun kl 7 lørdag aften :(

28/02-05eksploding head...
Anonym
Paul Verhoeven er på en underlig måde en rigtig B-films instruktør, som har fået lov til at lege med de store drenge. Total Recall er en vanvittig langt ude film, hvor man må overgive sig til det langt ude Ed Woodske univers. Effekterne er så dårlige, at det bliver en genre for sig selv, og skuespillet kommer og går (mest går) helt ned til de enkelte indstillinger. Det er en vanvittig dårlig film, men en fantastisk fed oplevelse, fordi den er gennemført skide-ligeglad.
6 stjerner for denne kolos af en B-film. Ikke mindst for den vanvittigt dårlige scene hvor Arnies hoved eksploderer, med poppende øjne som pumper ind og ud, fordi der er en cykelpumpe i den anden ende !! - det er da en afslappet holdning til special effects som vil noget. Jøsses hvor er det skod - og hvor er det dog skøøø...

19/02-05Sjove fejl i denne film.
Anonym
Tjek din dvd for følgende sjove fejl i denne film:

Revealing: Doug has the hologram when inside the alien nuclear reactor, and a bunch of bad guys encircle the holographic image and fire at it at point blank with automatic weapons, and not one bad guy gets hit! If they encircled the 3D image, at least a few bad guys would have been hit by their own men.


Continuity: In the scene after Arnold kills the construction hoods he goes home to Sharon Stone and tries to convince her that it was real by showing her his bloody hands with which he was grabbing her shoulders, yet there is no blood on her or the appliances he turned off upon entering the apartment.


Revealing: When Arnie uses the dead body as a human shield, watch the corpse's mouth - he grimaces every time he gets hi...

04/02-05Klassisk scifi-action
Alt er sagt, især fra Thomas der nævner forlægget, novellen med den fantastiske titel (typisk Hr. Dick) "We Can Remember It For You Wholesale". Spændende, actionmættet, begavet og med en ambivalent slutning er dette en af Arnies bedste.
Jerry Goldsmith musik, Verhoevens samfundskritik under overfladen og en ekstremt flot billedside gør Total Recal til en 90'ernes bedste scfi-action film - vel egentlig kun overgået af T2. Tænker man på hvor galt det gik med Paycheck (og til dels Imposter, som dog er bedre), lægger filmen sig i toppen med Blade Runner og Minoriy Report.
Kan ses mange gange.

Bliver aldrig træt af den film...Fakta

Medvirkende
Douglas Quaid Arnold Schwarzenegger
Melina Rachel Ticotin
Lori Sharon Stone
Vilos Cohaagen Ronny Cox
Richter Michael Ironside
Kuato Marshall Bell
Benny Mel Johnson Jr.
Helm Michael Champion
Dr. Edgemar Roy Brocksmith
Bob McClane Ray Baker
Bag kameraet
Instruktion Paul Verhoeven
Produktion Buzz Feitshans, Ronald Shusett
Manuskript Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Jon Povill, Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Gary Goldman
Forlæg Philip K. Dick
Fotografi Jost Vacano
Klip Frank J. Urioste
Scenografi William Sandell
Musik Jerry Goldsmith, Bruno Louchouarn
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Relaterede film Total Recall
Premieredatoer
Biograf 02.11.1990
Dvd 25.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 113 min.
Solgte billetter 127.939
Selskab TriStar Pictures, Carolco Pictures

Se også...