Confidence

Svindleren Jake Vig letter en rig bogholder for nogle tusinde dollars. Desværre for Jake arbejder bogholderen for storgangsteren King, og så må Jake betale gælden tilbage ved at orkestrere et endnu større og farligere svindelnummer. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Thriller
Instruktør James Foley
Medvirkende Edward Burns, Rachel Weisz, Andy Garcia, Dustin Hoffman
Spilletid 98 min.
Biopremiere 27.06.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rachel Weisz

Engelske Rachel Weisz fik sine første filmroser som skulptørens forkælede datter i Bertoluccis 'Forførende skønhed' (1996). Samme år havnede hun i sin første store Hollywoodrolle overfor Keanu Reeves i actionbraget 'Kæde reaktion', der endte som det, amerikanerne kalder for en "turkey", altså et stort flop. Siden har den storøjede brite gjort...

Anmeldere

Politiken
"Til en forblæst sommeraften, fri for påklistrede dybsindigheder, demonstrerer den nok en gang - og frydefuldt - Hollywoods inderlige, ja, indbyggede sans for kreativ kriminel tankegang."

Berlingske
"Den er såmænd underholdende nok, men særlig forbavset bliver den rutinerede biografgænger ikke, når overraskelserne i plottet dukker op præcis dér, hvor man regner med at møde dem."

Weekendavisen
"'Confidence' står på kæmpernes skuldre og pudser sine lånte fjer. Lyspunktet er Dustin Hoffman."

B.T.
"Der er i øvrigt ikke indlagt mange action-åndehuller i en film der snakkes halvt ihjel."

Filmland
"Der er for lidt kød på både hovedpersonerne og de små biroller, der skal skabe liv omkring hovedrollerne."

Cinemazone
"'Confidence' har nogle småfejl og %u2013mangler undervejs, enkelte af plottest mange uventede drejninger er til at forudse, men i langt størstedelen af tiden er man morderisk godt underholdt."

Brugere

01/03-04Klichéfyldt Underholdning
Anonym
CONFIDENCE er den rendyrkede amerikanske "who screws who" thriller i en nøddeskal. De mange twists og turnovers falder lige hvor man regner med det, hvilket er ret irreterende.
Desuden føler man en hvis tomhed i maven efter forestillingen. Det er som om at vi har set lighedstegn i adskillige andre film. Herunder kan der nævnes den fremragende thriller-klassiker THE USUAL SUSPECTS, RONIN med mr. DE NIRO, en mindre film som BANDITS og super-kult-action-komedien af GUY RITCHIE, SNATCH.
Der er dog positive ting i CONFIDENCE,- der er indflettet en masse fede citater, Hoffmans skuespil er som altid i topklasse og filmen er godt flettet sammen.
Historien er der egentlig ikke så meget kød på, og det eneste man sidder og venter på, er hvordan de nu vil bære sig ad med at tage røven på alt og...

30/01-04Hvem Snører Hvem
Anonym
En lille gruppe venner lever af at franarre penge fra de rige, men en dag har de, uden at vide det, taget røven på en gangsterboss (Hoffman). De får nu valget at aflevere pengene tilbage, eller hjælpe ham med at franarre store penge fra en rig forretningsmand.

Fornøjelig og konstant underholdende svindlerdrama, holdt i et delikat snit og med en graciøs og godt spillende Burns, der i filmen snakker til kameraet og publikum, og en veloplagt Hoffman i en større birolle, som herlig gangsterboss med glimt i øjet.

Filmen er på ingen måde realistisk, og bevæger sig også kraftigt op af komediegenren, og den er ofte lidt forudsigelig i sine mange, men også vittigt fængende plottwist. Men den er så levende i både billeder, fortælling og skuespil, at det mere end opvejer alle de fejl og man...

21/12-03Hvert minut værd !
Anonym
Denne film giver virkelig valuta for pengene.

Handlinger er godt skruet sammen, skuespillerne forfriskende og jeg gad godt se den person, der havde gættet slutningen !

Man kan ikke lade være med at sympatisere med denne gruppe svindlere. De lever af, at den kloge narrer den mindre kloge, og hvem kan stå for det ? Som katten, lander de altid på benene, og end turen ned, ikke altid er nem.

Edward Burns er charmerende, sexet og " a pain in the but" på én og samme tid.

Dustin Hoffman er så irriterede at man har lyst til at slå ham, men hvor spiller han godt. Forfriskende at se ham som skurk, det vil vi gerne se noget mere af !

Alt i alt en film, der varmt kan anbefales til alle der kan lide, at se hvordan andre hustlere kommer frem i verden ;)

26/11-03Bare dårlig 1
Anonym
Så simpelt kan det siges. Blev lokket med i biografen af en veninde, havde aldrig hørt om den. Mange amerikanske film når ikke danske biografer, men kun video. Det her er en af dem der aldrig burde have nået lærredet. En god portion af æren har skuespilleren, hvis irriterende og ucharmerende stemme bræger løs over hele filmen. Vil du se en film, der holder dig fanget hele vejen igennem , så find gode gamle THE USUAL SUSPECTS i din videobutik.
Det her er en tv-film, intet andet. Dustins rolle er komplet ligegyldig.

21/11-03man mister fokus..........
Anonym
på grund af for mange unødvendige detaljer, mister man fokus undervejs. Desværre.....for "Confidence" er faktisk en god "guess-who" film.

05/11-03tiltro til herlighed
Anonym
Glat og ustyrlig sexet ”krimi”, med godt humør og ligner meget Ocean’s Eleven, uden at nå op på dens niveau. Instruktøren James Foley har før bl.a. lavet den seværdige stjerne-film Sælger Til Salg og den elendige Fear, og hans film svinger en del i kvalitet. Denne film er uden tvivl en af hans bedste og han har tilmed fået samlet et cast, der alene gør filmen seværdig.

Den sympatiske Edward Burns (instruere selv film) vælger sine roller med omhu, og han gør det også rigtig godt her, hans drengede charme er uimodståelig. Rachel Weizs er dejlig, Paul Gaimitti er som altid seværdig og en herlig skuespiller, men alle (inklusive Donal Logue, Luiz Guzman, Leland Orser, og endda den garvede Andy Garcia) overstråles af Dustin Hoffman, der er en ren nydelse at se i en skurker...

27/07-03Tvivlsom troværdighed...
Anonym
I forsøget på at fange stemningen fra film som Ocean's Eleven bevæger Confidence sig lidt usikkert ind på miljøet mellem det halv-kriminelle og de snydere der lever i det.

Det lykkes i nogen grad, og det er godt at gense Dustin Hoffman, sjovt nok fungerer Confidence bedre hvis den sammenlignes med film som Jackie Brown.

Skuespillet er okay, men ikke i en grad man bliver betaget af. Håndværket kan de, og det vises her, men så heller ikke mere.

Denne film kunne let have scoret flere stjerner hos mig hvis havde noget at byde på vi ikke havde set før, eller hvis skuespillerne og instruktionen var mere veloplagt. Men det er hvad det grundliggende er, og ikke ret meget mere. Lidt trist, men det er underholdende nok så længe det varer. Det største problem er at man ikke kommer tæt nok ...

12/07-03Kedelig
Anonym
Det er ikke en film, der griber en bare et sekund.

Hovedpersonen spilles af en skuespiller komplet uden dybde, og hans monotone stemme giver hans lange forklaringer et mat og ligegyldigt skær.

Sådanne film her står og falder på den sjæl de skal formidle videre til publikum. Vi sad bare og kedede os igennem filmen, og undrede os over at Dustin Hoffman gad være med i det hø.

12/07-03Nøøj jeg kedede mig!
Anonym
Dustin Hoffman giver filmen et par minutter hvor den er pengene værd, men hans irriterende rolle der gnasker tyggegummi med åben mund er ikke ligefrem tiltalende... og så er hele filmen en lang imitation af tidligere fupnummerfilm, og Dustin er en karikatur af de skurke man har set i gode film.

Resten af skuespillerne er så ilde valgt som muligt, egentlig er det ret interessant at denne film overhovedet kom i biografren, for den minder meget om de tynde film der kun ender på video.

Handlingen handler om FUP... og publikum skal fuppes så de ikke gætter noget før til sidst, og derfor bliver det hele så fjollet som overhovedet tænkeligt. Det er ikke en afslutning a'la THE USUAL SUSPECTS det her, men bare en hovedrysten.

Jeg så den på en dag hvor jeg virkelig ikke trængte til andet ...

10/07-03En slappe af film!
Anonym
Hvis man bare vil glemme alt fra sin hverdag og ikké gider at se en film hvor man skal tænke, er denne film lige sagen!
Den er sød, sjov, og meget underholdene.
Et vaskeægte fupnummer, hvor man dog godt kan blive lidt overrasket sidst i filmen.
Dustin Hoffman er som altid skøn i sin rolle, som "the king" de andre er okay.

Alt i alt: En underholdene slappe af film, der har fine skuespilpræstationer!

Fakta

Medvirkende
Jake Vig Edward Burns
Lily Rachel Weisz
Gunther Butan Andy Garcia
King Dustin Hoffman
Gordo Paul Giamatti
Whitworth Donal Logue
Manzano Luis Guzmán
Miles Brian Van Holt
Lupus Franky G.
Travis Morris Chestnut
Morgan Price Robert Forster
Bag kameraet
Instruktion James Foley
Produktion Michael Burns, Marc Butan, Michael Ohoven, Michael Paseornek
Manuskript Doug Jung
Fotografi Juan Ruiz Anchía
Klip Stuart Levy
Scenografi William Arnold
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 27.06.2003
Dvd 03.11.2003
Øvrige oplysninger
Land Canada, Tyskland, USA
Produktionsår 2003
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 10.702
Selskab Lions Gate Films, Ignite Entertainment, Cinerenta Medienbeteiligungs
Biodistributør Angel Films

Se også...