Igby Goes Down

Den triste teenager Igby vokser op i en velstående men følelseskold familie. Han sendes til sin rige gudfar i New York for at få andet syn på livet. Her finder han ud af, at livet byder på mange muligheder, men kan han sætte sig ud over sin opvækst og komme videre med livet. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Komedie
Instruktør Burr Steers
Medvirkende Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum, Jared Harris
Spilletid 97 min.
Biopremiere 18.07.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"....ædende vittigt beskrevet..."

Berlingske
"Med sin debut har Burr Steers vist sit talent, både på papiret og på lærredet, for nok rammer 'Igby goes down' en tidstypisk tone, der gør den hip, men den er fremfor alt beviset på, at en virkelig god film altid begynder med et intelligent manuskript."

Jyllands-Posten
"...en sympatisk og underholdende lille film, der oser af New York-stemning og -affektation, og med en slagfærdig dialog, der ligger lækkert på tungen af en stribe fremragende skuespillere..."

Weekendavisen
"Der er intet nyt i historien. Burr Steers varierer blot fundamentet og kronologien."

Ekstra Bladet
"...forrygende replikker, maleriske miljøer og...blændende stjernespil..."

B.T.
"...en bittersød, skarp og sarkastisk sommerfilm."

Cinemazone
"...er en vellykket sædesatire, der både morer og rører, og den er fuld af vittige replikker, som man med næsten dårlig samvittighed griner af."

Brugere

29/07-08Habil Komedie
Igby goes down, er en glimrende komedie.
Den er spækket med store skuespillere som Claire Danes, Ryan Phillippe, Susan Sarandon og med Kieran Culkin i Hovedrollen som Igby. Og når man får så talentfulde skuespillere, er det umugligt en fiasko

05/01-05- Unlike my thumps -
Her har vi så en af disse hersens tidstypiske popularitetsfilm om ungdommen og den komplicerede hverdag, der obligatorisk hører sig til. Den slags film der er alt for mange af for tiden, og som jeg personligt ikke har så meget tilovers for (længere). Heldigvis bliver man taget på sengen med ”Igby Goes Down”.

Dette er nemlig et frisk pust til genren, selvom ordet ”genre” måske nok er et lidt mangelfuldt ord at bruge i tilfældet her – dette er nemlig en film, der ikke sådan lige kan (eller vil) sættes i bås. Noget så sjældent som en moden film om umodenhed. En voksen film om ungdommen, så at sige. ”Igby Goes Down” er en skæv lille fortælling om en teenagers modvind i livet, og på besynderlig vis er det lykkedes at fange den helt rigtige ånd bag tematikken.

Et vidunderligt skrevet man...

18/10-04ætsende familieportrætter
Anonym
formidlet med stor varme og fortalt på en charmerende skæv facon - men efter mange fine lignende film - donni darko bl.a. - kunne jeg nu godt tænke mig at møde en af disse utilpassede unge, der taler så cool, citerende, kringlet og ironisk. Jeg har nu ikke mødt nogen, men de er ganske underholdende på film!

hov - ville have givet den 5 stjerner....

07/04-04Sort humor og rappe replikker!
Anonym
Denne film er en slags "The Graduate" møder "The Catcher in the Rye" i det 21 århundrede - den kunne let have været en "adaptation" af J.D. Salingers klassiker, men den debuterende instruktør afværger heldigvis et totalt tyveri af plottet i "TCinTR" (dansk: "Forbandede Ungdom") Men men men, når dette så er sagt, er "Igby goes down" faktisk en rigtig spændende og meget underholdende film: specielt de to brødres kulsorte kommentarer til hinanden er vanvittigt sjove (hvis man er til sådan noget) og Igby's rappe replikker og mangel på respekt for autoriteter (som man dog også lærer man ikke har grund til at respektere undervejs) er, for det meste, utrolig morsomme.
Filmen formår dog ikke helt at undslippe "overklasse klichéerne" som f.eks. den rige gudfar der har en affære med den unge dans...

31/01-04anderledes end forventet
Anonym
Jeg havde store forventninger til denne film, men mine forventninger lå de helt forkerte steder. Der er ikke meget gang i den simple historie, og det tog mig næsten en time, for at finde ud af, hvad den egentlig handlede om. I stedet for at fundere over de skarpe og sarkastiske dialoger, som til tider er meget morsomme, nød jeg de utrolig velspillende skuespillere. Ukrukket og ondskabsfuldt, og Kieran Culkin står i spidsen med en utrolig god rolle. Ham kommer vi til at se mere til.

Debutantinstruktøren Budd Sterr brillere med nogle intelligente og seværdige enkelte scener, men jeg kunne ikke have andet end en tom fornemmelse, da filmen var slut. Jeg kender ikke meget til overklassemiljøet, og da slet ikke det amerikanske. Jeg fik ikke så meget ud af filmen (andet end en lidt større tr...

07/09-03Be cool... flee from school
Anonym
Kieran Culkin, Susan Sarandon, Jeff Goldblum, Claire Danes og Bill Pullman... Det kan jo næsten ikke gå galt. Også selv om Amanda Peet (*gys*!) er med på rollelisten. Men Miss Peet får endelig noget imponerende at skrive på CV'et, for Igby Goes Down er alt hvad en god sort-satirisk, ungdomskomedie bør være.
Skuespillerne er fantastiske. Peet er overraskende god, og Susan Sarandon og Jeff Goldblum er intet mindre end fænomenale.
Filmen har en über-cool tone og masser af gode replikker og komiske personskildringer.
Helt klart en af årets bedste film indtil nu.

01/09-03Stort Øv
Anonym

19/08-03Enig...
Anonym
Jeg er fuldstændig enig med alle andre, 5 ud af 6.
Denne film er genialt skrevet og spillet. Dialogen og karektererne er fuldstændig gennemført.
Igby er en moderne ungdomsklassiker.

31/07-03igby - rules
Anonym
Fra manuskript forfatteren til "How to lose a guy in 10 days" kommer nu en helt anden film. Burr Steers har nemlig skrevet og instrueret den fabelagtige film "Igby goes down".

17-årige Igby - kommer fra en temmelig fucked up familie. Faderen (Bill Pullman) er efter et nervøst sammenbrud indlagt på et psykiatrisk hjem, moderen (Susan Sarandon) er kold og ude af stand til at vise følelser, storebroder (Ryan Phillippe) er også en kold skid samt nyrepublikaner, og så har familien også en gudfader - D.H. (Jeff Goldbloom), der uden skrupler tager sin elskerinde med til samme fest som sin kone. Med andre ord, et bundt neurotiske dobbeltmoralister, der ville give enhver nervøse trækninger i selvværet. På den måde minder karaktererne, om de personer man finder i Wes Andersons "The Royal Tene...

25/07-03den virkelige superhelt
Anonym
I en tid hvor stort set alle studier er hoppet med på superheltebølgen, er det befriende at der er nogen der laver en film om noget så uamerikansk som en anti-helt. Igby er desillusioneret, vred, smidt ud af alle skoler og dyrker sex med mere eller mindre tilfældige ældre kvinder - med andre ord en Harry Potter med modsat fortegn - og alligevel er han den mest velfungerende i en familie fra helvede, der bl.a. inkluderer Bill Pulmann som skizofren far, Ryan Phillippe som storebror der "studerer neofascisme" (økonomi) og Susan Sarandon i en glansrolle som en af filmhistoriens mest bitchy mødre. Filmen er klassisk i sin coming-of-age tematik, men forfriskende i sin humor, der hele tiden bunder i vrede og smerte, og derfor minder en om, at det her er meget mere end en komedie.
For at slutt...Fakta

Medvirkende
Jason %u201CIgby%u201D Slocumb Kieran Culkin
Sookie Sapperstein Claire Danes
D.H. Banes Jeff Goldblum
Russel Jared Harris
Rachel Amanda Peet
Oliver %u201COllie%u201D Slocumb Ryan Phillippe
Jason Slocumb Bill Pullman
Mimi Slocumb Susan Sarandon
Igby som 10-årig Rory Culkin
Bag kameraet
Instruktion Burr Steers
Produktion Lisa Tornell, Marco Weber
Manuskript Burr Steers
Fotografi Wedigo von Schultzendorff
Klip William M. Anderson, Padraic McKinley
Scenografi Kevin Thompson
Musik Uwe Fahrenkrog Petersen
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 18.07.2003
Dvd 19.01.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 7.200
Selskab Atlantic Streamline, Crossroads Films, Igby Productions Inc.
Biodistributør Angel Films

Se også...