Galaxy Quest

Engang var Jason Nesmith, Gwen DeMarco og Alexander Duane ordensbetjente i en intergalaktisk patrulje i tv-serien Galaxy Quest. Tyve år senere vises serien stadig på tv, og den bliver opfanget på en planet i et andet solsystem af en folk oprørere, der er ikke ved, at der blot er tale om fiktion. Rumvæsenerne rejser til jorden, og inden de afdankede tv-stjerner ser sig om, er de hyret til en rigtig redningsmission i rummet. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Komedie, Science Fiction
Instruktør Dean Parisot
Medvirkende Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub
Spilletid 102 min.
Biopremiere 21.07.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alan Rickman

Alan Sydney Patrick Rickman var vidunderligt uforskammet skurk i 'Die Hard' (1988) og en velvalgt sherif af Nottingham i den ellers ligegyldige 'Robin Hood - den fredløse' (1992). Han yder lige så god fyldest i bløde roller og er blevet lidt af et 'intelligent sexsymbol' takket være film som 'Truly, Madly, Deeply' (1991) og 'Fornuft og følelse' (...

Anmeldere

Scope
To boldly go

"Galaxy Quest" gør kærligt grin med Star Trek-universet i en morsom historie om nogle rumvæsner, der søger hjælp hos afdankede B-skuespillere.

Jason Nasmith (Tim Allen) er afdanket, alkoholiseret skuespiller, der sammen med fire andre afdankede skuespillere - heriblandt Gwen De Marco (Sigourney Weaver) og Sir Alexander Dane (Alan Rickman) - har opnået kultstatus blandt science fiction-nørder. For mere end tyve år siden var de nemlig stjerner i tv-serien "Galaxy Quest" om den tapre besætning på rumskibet NSEA Protector, der var udsat for utallige eventyr i deres udforskning af rummet. Her spillede Jason Nasmith kommandør Peter Quincy Taggart med kampråbet "Never give up, never surrender!"

De dage er for længst ovre, og nu tjener skuespillerne til dagen og vejen ved at tage rundt på sci-fi-messer og lade sig hylde af bebrillede, bebumsede nørder iklædt de samme farverige kostumer som de gamle skuespillere. Det er ikke noget, som huer dem - de skændes indbyrdes og er rent ud sagt trætte af det hele.

Imidlertid er der nogle, som har taget den gamle "Galaxy Quest" tv-serie lidt for seriøst. En race af rumvæsner har opfanget serien og fejlagtigt troet, at der er tale om "historiske dokumenter". De har opbygget hele deres samfund som en kopi af tv-serien. Problemet er bare, at en ond tyran truer med at udslette dem, og derfor er en delegation af rumvæsnerne taget til Jorden for at hente hjælp hos den berømte besætning på NSEA Protector, dvs. kommandør Peter Quincy Taggart og hans besætning. Og før de ved af det, befinder Jason og hans kolleger sig mange lysår fra Jorden indblandet i en intergalaktisk krig, som de regnes for at kunne løse - lidt af en opgave at stille til en gruppe B-skuespillere.

Gør grin med Star Trek
Det er forhåbentlig gået op for læseren, at "Galaxy Quest" er en slags spoof-film, dvs. en komedie, der gør grin med andre film og tv-serier. I dette tilfælde er det selvfølgelig "Star Trek", som står for skud, hvilket mere end antydes alene i de pastelfarvede trikoter, besætningen på NSEA Protector har på. Præmissen for filmen - at lade nogle rumvæsner tro, at en gammel tv-serie er den skinbarlige virkelighed - er virkelig god. Det giver mulighed for masser af forviklinger og absurde optrin. Samtidig bliver der gjort kærligt grin med Star Trek-folket, de såkaldte trekkies.

Tim Allen og Alan Rickman er fine i deres roller, og Sigourney Weaver er herligt anti-castet som storbarmet bimbo - med en smule hjerne, dog. Særlig lykke gør dog rumvæsnerne, der taler og går meget sjovt og konstant er påført et irriterende "happy face".

Midt i skalaen
I længden lægger "Galaxy Quest" sig dog i ganske veltilrettelagte og lettere forudsigelige folder, for selvfølgelig skal den onde tyren besejres, ligesom de afdankede skuespillere skal finde nyt håb i sig selv, hinanden og livet. Og selvfølgelig skal nogle irriterende teenagere og Galaxy Quest-fans også indblandes i handlingen. Derfor ender vi i sidste ende lige i midten af skalaen, om end det skal understreges, at "Galaxy Quest" leverer god underholdning til alle os, der er født i rumalderen.

Brugere

12/03-04Rigtig sjov....
Anonym
Ja det er synd - for den er fucking sjov. Købte den på DVD i Canada. Ingen kendte den da jeg kom hjem - men den blev lånt rundt og alle var vilde med den.
En genial komedie om science fiction og science fiction fans, især (selvfølgelig) Trekkies. Den tager også mange klicheer fra mere eller mindre succesfulde tv-serier op og laver grin med dem.

Skal bare ses.

12/03-04"I've said it for years..."
Anonym
Der er nok ikke ret mange som kender til denne film..og hvilken skam!

Den er rigtig hyggelig og enorm sjov. Man skal dog se den mindst 2 gange, syntes jeg, for der er ting som man faktisk først opfager efter at have set den anden gang...

Men alt i alt, denne film fortjener, at blive set!

Den laver fis med Star Trek/Star Wars og skuspillerne ved præcist hvordan det skal gøres!

Se den!!!

20/04-03Faktisk rigtig sjov
Anonym
Selvfølgelig er filmen ikke et mesterværk, men jeg sad faktisk og hyggede mig i de cirka 90 minutter filmen varer. Det er en rar, rolig og fantasifuld Star Trek lookalike sci-fi komedie, der er kommet ud af resultatet. Især rumvæsnerne er rigtige sjove fundet på. De er selvfølgelig overdrevet, men ikke platte. Effekterne er gammeldags, men opfindsomme. Men det er også meningen. Desuden spilles der veloplagt fra alle skuespillerne.

Klart et af de bedste sci-fi komedier, jeg har set.

21/11-02Go Star Trekkin'
Anonym
Veldrejet og morsom science fiction parodi på Tv-serier som Star Trek og andre.

Normalt plejer sci-fic komedier at være ret tvivlsomme, blandt andet på grund af ringe budget og dårlige skuespillere. Men her er effekterne virkelig gode, skuespillere velvalgte og filmen indeholder lige det gram af alvor, der gør parodien så meget morsommere. Tillige er der et godt tempo, fornøjelige bemærkninger og referencer til afdankede skuespillere, og ganske fin action.

Fakta

Medvirkende
Jason Nesmith/Peter Quincy Taggart Tim Allen
Gwen DeMarco/Tawny Madison Sigourney Weaver
Alexander Dane/Dr. Lazarus Alan Rickman
Fred Kwan/Chen Tony Shalhoub
Guy Fleegman/Roc Ingersol Sam Rockwell
Tommy Webber/Laredo Daryl Mitchell
Mathesar Enrico Colantoni
Sarris Robin Sachs
Laliari/Jane Doe Missi Pyle
Teb Jed Rees
Brandon Justin Long
Bag kameraet
Instruktion Dean Parisot
Produktion Mark Johnson, Charles Newirth
Manuskript David Howard, Robert Gordon
Fotografi Jerzy Zielinski
Klip Don Zimmerman
Scenografi Linda DeScenna
Musik David Newman
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction
Nøgleord B-skuespiller, Nørd, Rumvæsner
Premieredatoer
Biograf 21.07.2000
Dvd 20.03.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1999
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 19.121
Selskab DreamWorks
Biodistributør United International Pictures

Se også...