Det bli'r ikke bedre (As Good As It Gets)

Melvin (Jack Nicholson) lever et tvangsneurotisk liv, hvis eneste indhold er at skrive pladderromantiske kærlighedsromaner og genere sine medmennesker. En dag ændrer hans tilværelse sig, da hans nabo Simon (Greg Kinnear) brutalt overfaldes og Melvin er den eneste der kan passe Simons hund. En rest af medmenneskelighed ser dagens lys og pludselig er Melvin igang med at hjælpe både servetricen Carol (Helen Hunt) fra hans stamcafé og den nødlidende Simon. Men det er ikke let at give slip på års neurotiske ritualer og Melvin får store problemer da han indser at han er blevet forelsket. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Drama
Instruktør James L. Brooks
Medvirkende Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.
Spilletid 138 min.
Biopremiere 20.02.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Helen Hunt

Helen Elizabeth Hunt debuterede allerede som 9-årig i tv-filmen 'Pioneer Woman' og har efterfølgende optrådt i et hav af teateropsætninger, tv-film og efterhånden også en del spillefilm. I 1992 fik hun som Jamie Buchman i sitcom'en 'Vild med dig' en rolle, der gjorde hende til et kendt ansigt hos et stort publikum. I 'Det bli'r ikke bedre' (1997)...

Anmeldere

Scope
Han bliver ikke bedre

Det er Jack Nicholsons film, ingen tvivl om det. Også selvom Helen Hunt og Greg Kinnear leverer godt komediespil i "Det bliver ikke bedre".

Tonen er fra starten hård og direkte og Melvin (Jack Nicholson) lægger ikke fingrene imellem, når det gælder hans mening om både homoseksuelle, sorte, jøder eller "hispanics". Han er en mavesur ældre stodder, som tjener sine penge ved at skrive pladder-romantisk litteratur om den store kærlighed. Den kærlighed han aldrig selv oplever, fordi han hader alle andre end sig selv, og i øjeblikke også sig selv, og er blevet fanget i et tvangsneurotisk net af ritualer. Ikke træde på stregerne, vaske hænder i det uendelige og låse døren op og i fem gange for en sikkerheds skyld. Melvin er netop færdig med kærlighedsroman nummer 62, da hele hans verden ændres. Hans nabo Simon (Greg Sinnear), som både er kunstner og til mænd, to onder ifølge Melvin, bliver slået brutalt ned. Og Simons ven og agent, Frank (Cuba Gooding Jr.), skal finde en babysitter for Simons hund, det eneste alternativ viser sig at blive - ja gæt en gang - Melvin.
Det lille væsen bliver nøglen til den menneskelighed, som trods alt er at finde dybt, dybt inde i Melvins misantropiske sjæl. Da han først har udvist følelser overfor hunden, udvider han pludselig kredsen til at omfatte de få mennsker han har daglig negativ kontakt med, Simon og servetricen Carol på hans lokale stamcafé.

Den satans Nicholson

De tre bliver for alvor rystet sammen på en biltur til Maryland, hvor Simon skal opsøge sine forældre i et sidste forsøg på at redde sin skrantende økonomi ovenpå den store hospitalsregning efter overfaldet. Turen bliver særdeles udviklende for alle parter og især Carol og Simons sympati for hinanden, hvilket Melvin mindst af alt havde ventet, afstedkommer et komisk trekantsdrama af format. Vi er ikke i tvivl om hvem der egentlig har bukserne på og Melvin, som man har irriterende ondt af, krakelerer så småt for vores øjne, mens hans perfide bemærkninger preller af på både Simon og Carol.
Jack Nicholson er perfekt som althadende huleboer, med det lynende blik og den ondskabsfulde tunge og hans forvandling til et bedre menneske, sker fint og logisk. Han er en troværdig satan med et fortrængt hjerte. Det er afgjort Nicholsons film, også uden at spillet fra Greg Sinnear og Helen Hunt fejler noget. "Det bliver ikke bedre" indeholder den vittigeste, skarpe dialog man længe har set og selvom filmen måske er lige lang nok, er den særdeles underholdende. Aldrig plat eller sødsuppet, men en god uforskammet komedie.

Brugere

05/07-12Anmeldelse af As Good as it Gets
Jack Nicholson er en rigtig sur forfatter. Han har tvangstanker og er diskriminerende. Men så skal han passe en hund, og så bliver det hele meget bedre. Han bestemmer sig midlertidigt for at kurere sin bøssenabo, og få styr på dennes gæld ved at tage på en lang køretur sammen med Helen Hunt. Så er der nogle problemer, og så bliver de alle sammen venner alligevel.

Fin nok film...

26/08-07"Carol The Waitrice, Simon The Fag" Jack Nicholson i Det blir ikke bedre
Hysterisk Morsom Drama-Komedie.
Velspillet og Herlig Film.

As Good As It Gets...

Hilsen...

10/04-07En lille perle af en kærlighedskomedie
'As Good As It Gets' er langt de fleste steder kategoriseret som en ren komedie, hvilket på sin vis også er korrekt nok. Men det er sparsomt med de helt store grin. Faktisk vil jeg mene at filmen ikke er særlig sjov.
Kvaliterne i filmen ligger andetsteds; i de flotte fortolkninger af personerne, rejsen ind i et plaget sind og ikke mindst kærlighedens besværlighed, om man så må sige. På disse punkter er 'As Good As It Gets' fremragende og faktisk også ret gribende, hvad overraskede mig, da jeg havde hørt, at det kun skulle være en sjov komedie uden den store tyngde. Men sådan har man jo lov at blive overrasket (ikke at jeg aldrig nyder at se disse 'rene' komedier).

Den perfekt castede Jack Nicholson spiller rollen som forfatteren og den noget asociale Melvin fortræffeligt. Han fortolk...

26/04-05Sjov og herlig film
Skuespillet, humoren og stemningen i denne bliver meget rost fra min side. Det er en meget glad, sød og sjov film med skuespillet helt i toppen.

Jack is back! I topform!

02/06-03Rimelig genial!
Anonym
As Good As It Gets er en sød og sjov film. I starten er den meget god og enkel, men bliver efterhånden lidt for detaljeret!

Men i det hele taget er det en skøn film med gode skuespillere. Jack Nicholson er fantastisk i rollen som verdens særeste mand!

08/08-02Genial, men kun i første del
Anonym
Intelligent komedie (i første halvdel af filmen) med gode gamle Nicholson i topform. Historien er simpel, men har mange detaljer. Filmen er en morsom og rørende kærlighedshistorie, der starter originalt, men ender som en banal og typisk Hollywoodting, uden at være dårlig. Skuespillet er formidabelt af alle medvirkende.

Fakta

Medvirkende
Melvin Udall Jack Nicholson
Carol Connelly Helen Hunt
Simon Bishop Greg Kinnear
Frank Sachs Cuba Gooding Jr.
Vincent Skeet Ulrich
Beverly Shirley Knight
Jackie Yeardley Smith
Nora Lupe Ontiveros
Neighbor Woman Bibi Osterwald
Carl Ross Bleckner
Dr. Martin Bettes Harold Ramis
Bag kameraet
Instruktion James L. Brooks
Produktion James L. Brooks
Manuskript Mark Andrus, James L. Brooks
Fotografi John Baily
Scenografi Bill Brzeski
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Forfatter, Neurotiker
Premieredatoer
Biograf 20.02.1998
Dvd 17.12.1998
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 138 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 189.169
Selskab TriStar Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Priser Oscar 1998, Bedste mandlige hovedrolle
Oscar 1998, Bedste kvindelige hovedrolle
Golden Globes 1998, Bedste komedie
Golden Globes 1998, Bedste mandlige hovedrolle (komedie)
Golden Globes 1998, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...