Freaky Friday

Forholdet mellem mellem Annabel og hendes mor Tess er præget af vrede og frustrationer. Det lægger en kinesisk tjener og troldmand mærke til og lader de to vågne op i hinandens kroppe. Det kan man kalde at sætte sig i hinandens sted på den hårde måde - for det er hverken nemt at være teenager eller moderne mor. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Mark S. Waters
Medvirkende Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Harold Gould
Spilletid 96 min.
Biopremiere 25.12.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mark S. Waters

(INSTRUKTØR)
Amerikanske Mark fik sin spillefilmsdebut med den sorte indie-komedie 'The House of Yes' (1997), der indbragte hovedrolleindehaveren Parker Posey en pris ved årets Sundance Festival. Fire år senere gav han os den skæve romantikse komedie 'Head over Heels' med Freddie Prinze, Jr. og Monica Potter i hoverollerne. Efter tv-filmen 'Warning: P...

Anmeldere

Politiken
"Mon ikke Disney-koncernens harmløst stuerene krydsning af 'American Pie' med 'Anja og Victor' bygger på en ungdomsroman, der har været gemt et par årtier over udløbsdatoen - og derpå kun nødtørftigt ajourført."

Berlingske
"Der skal bare et par mirakler til, men sådan er livet jo."

Jyllands-Posten
"Ikke årets bedste; ikke årets værste, men en afslappende hyggesag, når mor og datter skal ud og bytte - ikke krop, ej heller modermærker, men julegaver."

B.T.
"Som datteren, skolepigen og rockguitaristen Anna, løfter Lindsay Lohan underholdningen endnu et skridt op ad kvalitetsstigen."

Filmland
"Samspillet mellem Lindsay Lohan og Jamie Lee Curtis fungerer så fremragende, at alle klichéerne og de gamle tricks hurtigt er glemt."

Cinemazone
"Freaky Friday anno 2003 kunne være endt som en yderst vellykket komedie, hvis den ikke var blevet oversvømmet med pinlig og krampagtig ringe slapstick-humor i "bedste" drengerøvsstil."

Brugere

30/07-18ASTRAL MOR-SKAB
Forholdet mellem en mor (Lee Curtis) og hendes teenagedatter (Lohan) knirker op til morens bryllup. Det hele vendes på hovedet, da de en morgen vågner op i hinandens kroppe. Det vil sige, datteren Anna nu skal forberede bryllup med sin forestående stedfar (Harmon), mens moren Tess må se sig sendt tilbage på skolebænken, hvor hun skal kæmpe med urimelige lærere, venindefnidder og lækre fyre.

Det er nok åbenlyst for de fleste, at der ikke er tale om nogen nemme roller, som enhver skuespiller kunne påtage sig. Heldigvis er to af Hollywoods sværvægtere mødt op på denne fredag i skikkelse af Jamie Lee Curtis kendt fra klassikere som "Fisken de kaldte Wanda" og "Livsfarlig Løgn", mens den unge, charmerende Lindsay Lohan påtager sig sin mest krævende rolle hidtil. Begge håndterer de udfordri...

11/09-05It Rozk!
Meget middel film og ret forudsigelig.
Men O.K. underholdning med noget virkelig fedt musik! De spiller godt, specielt Jamie som teenager forklædt for mor, hun her både talen og kropssproget med sig! Lindsay gør det også godt som mor i teen-krop men det er jo ikke nær så svært! Ikke en skuffelse, men benene blæste ikke væk under mig.

19/07-05Typisk succes!
Typisk samlebåndskomedie fra Hollywood, som har til formål at tjene penge, da den henvender sig til alle målgrupper. Historien er bare en dum undskyldning for Curtis og Lohan kan fyre den af, og kan man gå med til, at man kan bytte rundt på identiteter, ja så er der måske lagt op til en sjov film. Jeg fik desværre aldrig smilet frem, da filmen ganske enkelt er for pæn til min smag, og der går for meget teen i filmen, som ødelægger oplevelsen.

Curtis, som har haft en meget svingende karriere, men startede ellers lovende i Carpenters film og senere i den gode thriller Blue Steel, samt en morsom præstation i Camerons Livsfarlig Løgn. Ellers er det ofte blevet til nemme roller, som ikke altid klæder hende. Hun er ellers dygtig.

Der er ikke meget mere at sige om denne film. Den er hva...

17/02-05endnu en fed lindsay film
ka ses 100 gange... virkelig god film. musikken er også fed

14/02-05jeg kan rigtig godt lide den
Anonym
både sjov og go!

12/01-05- Titlen dummere end filmen -
Lille uskyldig sag fra Disney der sagtens kunne være mere skægt udført men bestemt også mindre.

Filmens grundidé giver jo mange morsomme muligheder, så man kan godt ærgre sig en smule over, at man ikke har gået planken helt ud her og været bare en smule mere grov i filten, frem for at holde sig indenfor ”det tilladte” kun med henblik på, at etiketten som familieunderholdning holder stik.

Det skal dog siges, at filmen slet ikke er så sødladen, som man frygter det af denne type film, og hele mor/teenagedatter-konflikten er overraskende godt ramt og morsom at følge. Selvom filmen er en smule mere harmløs end nødvendigt, så griner man i det mindste med, om ikke andet fordi den aldrig virker sødet eller kunstig.

I den ombyttede rollefordeling er både Curtis og den dejlige Lohan gode,...

05/12-04not bad at all
Anonym
Når Disney begynder at genindspille deres egne film (filmen af samme navn fra 1976 med en ung Jodie Foster, igen genindspillet som tv-film i 1995 ), må man stille et seriøst spørgsmålstegn ved producenternes pengegriske foretagende. Meget overraskende er Mark Waters’ film dog ikke blevet den uoriginale og tyvstjælende film, som man kunne have frygtet. Freaky Friday er faktisk en ganske underfundig sag, der lidt for ofte forfalder til teenage-filmenes banale klicheer, men hovedsagligt faktisk fungerer godt og underholder bravt.

Lindsay Lohan har overtaget Fosters rolle, og hun er virkelig velvalgt. Nuancerne i hendes spil er måske begrænsede, men efter personlighedsombytningen, hvor hun derved besidder moderens personlighed, føler man faktisk den autoritære forældrerolle i hende, og fo...

18/04-04Set før... 1
Anonym
(WARNING: Overfladisk spoiler)

Hvor mange gange er det ikke set før. 2 personer bytter krop (eller andet) og gennem en film lærer hinanden bedre at kende for til sidst at indse at de tog fejl om hinanden og bliver bedste venner. :(

(Spoiler slut)

04/03-04Hey
Anonym
Jeg har set Begge film the hot chick og freaky friday og de har intet med hinanden at gøre..Eneste ting de er tilfældes er at 2mennesker bytter krop og da det er mor og datter har det heller ikk noget med hinanden at gøre da i the hot chick bytter hun med en hun ikk kender og blir til en dreng.. The Hot Chick er nærmere en ungdomskomedie og freaky friday er en romantisk komedie for alle aldre..

16/02-04Freaky
Anonym
Kanon sjov film... Den skal ses........Fakta

Medvirkende
Tess Coleman Jamie Lee Curtis
Anna Coleman Lindsay Lohan
Ryan Mark Harmon
Bedstefar Harold Gould
Dr. Mary Ann Smyth Janet Choi
Jake Dr. Mary Ann Smyth
Hr. Bates Stephen Tobolowsky
Maddie Christina Vidal
Harry Coleman Ryan Malgarini
Pei-Pei Rosalind Chao
Bag kameraet
Instruktion Mark S. Waters
Produktion Andrew Gunn
Manuskript Leslie Dixon, Heather Hach
Forlæg Mary Rodgers
Fotografi Oliver Wood
Klip Bruce Green
Scenografi Cary White
Musik Rolfe Kent
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Premieredatoer
Biograf 25.12.2003
Dvd 02.06.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 12.204
Selskab Walt Disney Pictures, Gunn Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...