Ju-on: Forbandelsen (Ju-on)

Der er noget usædvanligt skummelt ved det gamle hus. En forbandelse og unævnelig ondskab hviler over rummene, hvor en apatisk gammel dame og en dreng med en sort kat i et skab hører til de mest normale beboere. Fortid og nutid blandes, mens den rædselsvækkende sandhed afdækkes. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Gyser
Instruktør Takashi Shimizu
Medvirkende Megumi Okina, Masaki Ito, Misa Uehara, Yui Ichikawa
Spilletid 92 min.
Biopremiere 14.11.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...ikke det mest uhyggelige japanske gys, men uhyggelig nok endda."

Berlingske
"...ganske fascinerende er det overnaturlige hokuspokus alligevel..."

Jyllands-Posten
"...holder man af genren, er Takashi Shimizus iskolde gys hermed anbefalet på det varmeste."

B.T.
"Hvorfor overhovedet importere en gyserfilm, der ikke skræmmer, og som oven i købet er kedelig?"

Filmland
"...så tæt på 'Ring', at det er svært at acceptere."

Cinemazone
"... snup en tur i mørket til Ju-On Forbandelsen, hvis du er til gys i kortfilmsformat og med en umiskendelig smag af den japanske åndeverden, men hold dig langt væk, hvis en sammenhængende historie og langsom stemningsopbygning foretrækkes."

Brugere

27/11-06Gyserfilmen er død 2
Ju On: The Grugde er middelmådig gyser, der aldrig rigtigt hæver sig over middelmådigt, men heller aldrig rigtig bliver sløv og kedelig.

Absurd er nok ordet der passer bedst til Ju On: The Grudge. Den er simpelthen så pisse langt ude, at man bliver efterladt med en humoristisk tone i kroppen. At den var den samme instruktør der lavede The Ring (den japanske altså) er simpelthen ikke helt til at forstå. I The Ring var den er kilometer tyk stemning, der hele tiden formåede at presse os, men i denne her er der simpelthen så mange overdrevene gys, der simpelthen alle sammen er samlet op i en stor klump. I starten fungerer det udmærket, men langsomt som filmen skrider frem, bliver det åndssvagt og klodset.

Det spolerer dog ikke at Ju On: The Grudge er sindsoprivende og hamrende uhygge...

19/03-06Forbandet mystik!
Jeg må give folk ret i at den er uhyggelig, men til en hvis grad! Nogle gange er den så langt ude, at jeg faktisk sad og ginte af den...

27/08-05Anmeldelse 1
Anonym
Tja hvor skal jeg begynde jo min og min forlåvede skulle ind og se denne her mega uhygelige film vi havde hørt så meget om, den skulle tilsyndeladne være frygtelig men, og nu kommer det der er nok den mest røv syge og uuhyggelige film jeg har set den er rigtig dårlig lavet og den er ikke lavet så man føler men er en del af den. jeg blev forskrækket en gang og det var fordi jeg var ved at falde i soven jeg har fortrut så meget jeg brugte så mange penge på at tage i bio for at se den da vi gik ud var vi så skuffet jeg ville hellere ha set peter plys jeg tror jeg ville have blevet mere bange ved at se den

29/04-05True HORROR
Ju-on: The Grudge is a VERY creepy movie - the story isn't that good but it doesn't matter, because the movie itself is so DAMN scary. Ju-on delivers horror constantly and gives you no time to catch your breath. While some horror films rely on cheap shock tactics or gore to get their chills, "Ju-On" relies almost entirely on the unbearable sense of dread that it creates and sustains right up until the very end.

After watching this movie I had my first nightmare in years - nothing compares to Ju-on: The Grudge.

24/04-05Rimelig uhyggelig
Anonym
Det er nok ikke verdens mest uhyggelige film, men den er uhyggelig nok endda. Den har samme skumle og underspillede uhyggelige stemning som the ring, men er ikke helt så sammenhængende i historien og bygger også på mange af de samme filmiske elementer så har man set the ring kan filmen synes lidt tam.

Den er dog bestemt værd at se specielt for den særlige stemning af ensomhed, angst og menneskelig tomhed, som filmens univers viser.

22/04-05Uhh...
Anonym
jeg syntes det er en gyser/thriller i første klasse ! jeg har ikke set den amrikanske endnu ...
men gør det snart ! jeg syntes den japanske udgave er RIGTIG, RIGTIG gyselig ! i denne film skal man selv finde svarene ...
og det er det gode ved den ..
det dårlige er nok at den ikke er særlig lang de kunne godt sætte 30min. mere på ..
ellers var det eller er en mega god Thriller !

06/04-05Hold kæft noget lort...
Anonym
Jeg har set alt hvad denne genre har at tilbyde og jeg havde tårnhøje forventninger til denne "Verdens uhyggeligste film".
Men kors hvor blev jeg skuffet, hvad handler den film om ? Har nogen fattet hvad der egentligt gik galt i det hus ? Hvad er det onde egentligt ? Hvad skete der med drengen ? Hvad var motivet til dette familiedrama ? Hvilke sekvenser i denne film er rent faktisk uhyggelige ? Og hvad lavede den gamle kælling egentligt på gulvet hele filmen igennem ?
Hvis man skal sammenligne niveauet på denne film med "The Ring" (både den originale version og ikke mindst den amerikanske) eller "Dark Water" for den sags skyld, når Ju-On dem end ikke til hælen. Det er meget langt tid siden jeg har siddet foran en "legendarisk" gyser og direkte kedet mig.
Ikke om 10 vilde heste kan få ...

01/04-05Endelig! 2
Endelig kom den på DVD herhjemme og jeg har fået sikret mig en kopi.

Jeg synes til gengæld, at det er flot, at Universal Danmark har skrevet bag på coveret, at instruktøren bag denne film (Takashi Shimizu), er den samme instruktør, som stod bag den originale "The Ring". Og tænk her gik jeg og troede, at det var Hideo Nakata, som havde instrueret "The Ring".

Det viser bare, hvor lidt de gider sætte sig ind i de produkter de sælger. Eller også regner de bare med, at de vil kunne sælge nogle flere kopier, ved at skrive sådan noget fis på coveret.

28/03-05sov med lys
Anonym
Altså jeg er en voksen ihærdig gyserfilmsfan. Jeg er vild med de japanske gysere, og jeg synes "forbandelsen" er meget uhyggelig på en enkel og ren måde. Jeg så voksne der i biografen både holdt sig for øjnene og ørerne da de "så" filmen. Jeg selv måtte sove med lys i en hel uge og hvis man føler sig draget af gys som jeg gør skal man bare se den film.

14/03-05Vist ikke helt med 1
Jeg afstår fra at uddele stjerner, når jeg ikke ved, om jeg har forstået en film. Det har jeg næppe i tilfældet "Ju-On" - ejheller selv om jeg så den på DVD med de kommenterede ekstrascener!

Både visuelt og stemningsmæssigt betragtet er filmen åbenlyst inspireret af "Ringu"-filmene, som banede vejen til biograferne for den populære del af de nye japanske gysere, som virkelig tilførte gysergenren et tiltrængt kvalitetsløft på genrens essentielt egne præmisser: Altså ved at spille på frygten for det ukendte, ansigtsløse.

Billedmageriet og den gyser-actionmættede handling er ganske vist håndværksmæssigt vellykket. Men når den ene socialarbejder, familiemedlem eller politiefterforsker efter den anden vandrer ind i det samme forbandede hus uden at vende tilbage i live, begynder jeg at l...
Fakta

Medvirkende
Megumi Okina
Masaki Ito
Misa Uehara
Yui Ichikawa
Bag kameraet
Instruktion Takashi Shimizu
Produktion Taka Ichise
Manuskript Takashi Shimizu
Fotografi Tokusho Kikumura
Klip Nobuyuki Takahashi
Scenografi Toshiharu Tokiwa
Musik Shiro Sato
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Forbandelse, Spøgelseshus
Relaterede film The Grudge 3
Premieredatoer
Biograf 14.11.2003
Dvd 30.03.2005
Øvrige oplysninger
Land Japan
Produktionsår 2003
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 2.775
Selskab Oz Productions
Biodistributør Miracle Film

Se også...