The Hitcher - på stop med en dræber (The Hitcher)

Jim samler en blaffer op. Det skulle han ikke have gjort. John Ryder er nemlig ikke bare bevæbnet, men også en bindegal voldspsykopat. Jim undslipper, men John forfølger ham gennem hele USA, mens han myrder løs til højre og venstre. Og politiet tror selvfølgelig der er Jim, der står bag. © Scope

Produktionsår 1986
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Robert Harmon
Medvirkende Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey DeMunn
Spilletid 98 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Jason Leigh

Den talentfulde frk. Leigh har aldrig været bange for at kaste sig over skæve roller og er virkelig i stand til virkelig at hæve niveauet i middelmådige film. Som 14-årig deltog hun i en sommerworkshop hos Lee Strasberg. Efter et par tv-roller fik hun en af hovedrollerne i gyserfilmen 'Tag telefonen og dø' (1981). Herefter fulgte college-filmen '...

Brugere

17/07-13Et usandsynligt mareridt.
Robert Harmon iscenesatte i 1986 en mareridtsagtig thriller med flere mindeværdige scener, men lider dog under en lidt hul historie, for ikke at nævne at være gennemsyret af usandsynligheder.

Det er egentlig ikke fordi jeg er imod film med 'fantastiske optrin´, som, hvis man skal være 100% kynisk nøjeregnende, vil betegne som urealistiske, tværtimod. I så fald ville mange film, hvis ikke alle, falde sammen. Nej, det, der mere generer mig er når man er vidne til ikke bare en hel række hændelser, men tilmed en historie i sig selv, der forløber utroværdigt.

Filmen sætter fint stemningen ud med filmens hovedperson, Jim Halsey, en ung mand, der kører alene på landevejen i et af USAs øde ørkenlandskaber i de søvnige morgentimer. Jim begår sit livs fejl ved at samle det psykopatiske og næ...

07/10-07Stop ikke for nogen!
Det er lidt utroligt, at man både kan underholde og skræmme sit publikum med så enkle midler som her. Handlingen har aldrig været mere lige ud ad landevejen (høhø) men alligevel så medrivende fortalt, at man sidder på kanten af stolen. Filmen var kontroversiel i sin tid og blev vist også forbudt nogle steder. Den er grum, men meget antydes også, men det er stadig en ret foruroligende thriller, der ikke er for de sarte mennesker. Der spilles glimrende, og filmen er i syvende og sidst en good vs bad fortælling, men alligevel en snert af noget mere, som man ikke lige kan sætte ord på. Godt filmet og glimrende underholdning selv idag.

22/06-07God Stemning
Uden de helt store kneb sniger filmen sig ind på en ved hjælp af stemningen og følelsen af, at man ikke ved hvad psykopaten Rutger Hauer kan finde på som det næste.

14/12-06Never pick up a stranger 1
Bob Harmon's thriller The Hitcher fra 1986 - måske bedre kendt som På stop med en dræber af danske seere - er en af de absolutte klassikere indenfor sin genre og den er så sandelig fyldt med masser af nervepirrende spænding og uhygge.
Det er overordentligt vellykket.

Hele den overordnede historielinje har en lidt "urban legend"-type fortælling over sig.
Omdrejningspunktet er den unge fyr, Jim Halsey (C.Thomas Howell), der under en køretur tværs over USA samler en blaffer op.
Denne blaffer viser sig dog at være lidt mere end først antaget.
John Ryder er nemlig den ultimative onde blaffer hvis der nogensinde var en sådan.
Spillet med en så blændende intensitet af Rutger Hauer, at hans modspiller i filmen, Howell, angiveligt følte sig skræmt af ham, både foran kameraet men også o...

22/01-05Rutger når han er bedst
En af de bedste spændingstrillererer jeg har set. Husker stadig da jeg så den første gang, og sad og gloede tomt ud i luften 10 min. efter den var færdig.

Det bedste ER ganske rigtigt at tingene ikke behøver at blive forklaret, og at man aldrig ser ham slå ihjel... -Det gør den sjovt nok mere uhyggelig.

.....Hold da kæft hvor jeg egentlig savner Rutger Hauer??!!!.... Han har været med i for mange dårlige videoudgivelser de sidste 10 år, og holdt ikke rigtig stilen som actionhelt efter at ha´ taget lige lovlig for mange kilo på...

05/01-05Suveræn spænding
Dette er en af de bedste thrillere, som jeg var vidne til i 80érne.

Tempoet er behageligt i denne "katten leger med musen" thriller.

Uden de helt store kneb sniger filmen sig ind på en ved hjælp af stemningen og følelsen af, at man ikke ved hvad psykopaten Rutger Hauer kan finde på som det næste.

Hauer giver en god præstation og ungdomsidolet fra 80érne, C.Thomas Howell giver også en udmærket præstation. Han virker meget menneskelig og det får en til at føle med ham i denne film.

Desuden medvirker Jennifer Jason Leigh i en mindre rolle.

Der er for nyligt kommet en efterfølger til denne film på DVD herhjemme. Den behøver man IKKE at se, da den næsten er en hån imod den gamle.

Er sammen med Spielberg´s "Duellen" med Dennis Weaver og Jonathan Mostow´s "Breakdown" med Kurt ...

30/11-03biljagt er der nok af!!
Anonym
En af 80'ernes måske bedste spændingsfilm! Der bliver ikke sparet på hverken action eller uhygge og er uhyre spændende næsten hele tiden! skuespillet er for det meste i orden og filmen underholder konstant! Det er ingen happyending og det gør den fkatisk kun bedre og ikke mindre ond...

29/11-03Spændende Som Ind I...........
Anonym
Ung mand (Howell) samler blaffer (Hauer) op, det skulle han ikke have gjort.

Actionthriller hvis handling er så simpel og som bruger så lidt tid, for ikke at sige ingen, på at forklare sig eller påduttede irriterende moraler, at man næsten tror den er genial.

Det er den måske ikke ligefrem, men den byder på så solid og medrivende spænding i en vellavet film, at man føler sig konstant underholdt og lettere skræmt.

Konceptet er fint fundet på, og hvor er det skønt at man ikke skal bruge tid på at høre dødssyge udredninger om hvorfor dit og hvorfor dat.

Efterfølges af den til video/DVD produceret “The Hitcher II: I’ve Been Waiting”.

Fakta

Medvirkende
John Ryder Rutger Hauer
Jim Halsey C. Thomas Howell
Nash Jennifer Jason Leigh
Esteridge Jeffrey DeMunn
Trooper Prestone Jack Thibeau
Ejer Tom Spratley
Starr John Jackson
Forhørsleder Armin Shimerman
Soldat Jon Van Ness
Sheriff Jophery Brown
Bag kameraet
Instruktion Robert Harmon
Produktion David Bombyk, Charles R. Meeker, Kip Ohman
Manuskript Eric Red
Fotografi John Seale
Klip Frank J. Urioste
Scenografi Dennis Gassner
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Slasher
Nøgleord Blaffer
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1986
Spilletid 98 min.
Selskab TriStar Pictures

Se også...