Tintin og mig (Tintin et Moi)

Tintins belgiske far Hergé fortæller gennem et ugelangt interview om sin berømte tegneseriefigur og om sit eget liv. Han kommenterer sammenhængen mellem samtidens konflikter, sit eget liv og handlingen i historierne om Tintin. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Dokumentar
Instruktør Anders Østergaard
Medvirkende Hergé , Michael Farr, Numa Sadoul, Harry Thompson
Spilletid 75 min.
Biopremiere 16.01.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders Østergaard

(INSTRUKTØR)
Den originale portrætfilm 'Troldkarlen' (1999) om den svenske jazzmusiker Jan Johansson indbragte Anders Høgbro Østergaard prisen for bedste dokumentarfilm ved Odense Film Festival i 1999. Filmen var med til at overbevise Hergé arvinger om at de roligt kunne give Østergaard adgang til deres unikke arkiv om Tintins skaber. Det resulterede i den...

Anmeldere

Politiken
"Et klangfuldt psykologisk portræt af Hergé og den tid, han skabte Tintin i."

Berlingske
"...en beundringsværdig dokumentar, der ikke mindst gør, at man læser Tintin-albummene i et nyt lys."

Jyllands-Posten
"...kunne lyde som en lille tør dokumentarfilm om 20 år gamle spolebånd, men resultatet er en stor, underholdende og oplysende oplevelse..."

Weekendavisen
"Østergaard er taktfuld, men viger ikke tilbage fra svære steder i biografien. Af samme grund bliver portrættet dybere."

Information
"...først og fremmest er det en film, hvor man bliver klogere på den gådefulde hovedperson..."

Ekstra Bladet
"Østergaard har simpelthen lavet en fremragende og på alle måder original film..."

B.T.
"...besidder et følelsesmæssigt punch som få andre dokumentarfilm."

Filmland
"For vaskeægte Tintin-fans er det bestemt muligt, at mange af paralellerne mellem album og virkelihed er velkendte, men for fans på det mere husmandsagtige stadie, hvor stablen af albums er stor uden at være komplet - er der masser af spændende materiale i Tintin og Mig."

Cinemazone
"...formfuldendt portræt med smækflotte billeder i bredformat..."

Brugere

18/02-05Mest for kendere
En dokumentar, der virkelig går i dybden på Tintins far, Hergé, samt hans tanker og meninger med at lave tegneserierne. Filmen er dog nok mens interessant for folk, der virkelig elsker Tintin.

18/01-05Elegant og stemningsfuldt
Tintin-serien er - måske bortset fra amerikanske Marvels langt mere iscenesatte memorabilia-kult - nok verdens mest celebrerede voksentegneserie-univers. Seriens albums er tegnet over en menneskealder fra slutningen af 1920rne til midten af 1970erne.

Til grund herfor ligger belgiske Georges Rémi ("Hergé") og hans på én gang store kapacitet som såvel historiefortæller som perfektionistisk tegner, samt hans personlige livhistorie, der blev stærkt påvirket af såvel hans opvækst som af Anden Verdenskrigs virkninger og eftervirkninger.

Anders Østergaards dokumenterfilm om Hergé og hans - efter eget udsagn - skiftende fiktive alter egoer Tintin og senere kaptajn Haddock - flyder næsten hele vejen ligeså elegant som en - bevar's - måske lidt tør men meget velfortalt spillefilm.

Rent fo...

11/03-04Fin lille sag
Anonym
Det synes jeg velsagtens, fordi jeg selv rålæste bøgerne om Jan, De 5 - og så Tintin. Denne dokumentarfilm fik trukket det indre forhæng til side, så det gamle Tintin-univers blev lyslevende igen. Har faktisk lige genlæst "Den mystiske stjerne".

Og så giver historien bag historiernen gode vinkler på, hvad det nu var med Tintin og de andre. "Nå, det var sådan..., og det var derfor...!"

03/03-04zzzzzzz......
Anonym
Hva satan var det for noget gylle! AD!!!!! Så hellere "chimpanserne i zoo"!! Det er den dårligste dokumentarfilm jeg længe har set!

ZZZZZZZZZZNORK!

31/01-04hmmm.....tjaaa.... joo!!!
Anonym
tja, den sov man sgu meget godt til...
ej men den var ret'så kedelig, men egentlig kan jeg godt se det er en god dokumentar, men jeg er nok bare ikke personen der skal se sådan noget i en biograf, hvor lyset bliver slukket, og man helst skulle blive fanget, derfor synes jeg nok den er dårligere end den rent faktisk er ;)
(tilgengæld er det RIMELIG morsomt at den slutscene, hvor der bliver filmet oppe fra en vej, er her hvor jeg bor, uhh!!!)

25/01-04Fremragende dokumentarfilm
Anonym
For mig er 'Tintin og mig' først og fremmest en fremragende dokumentarfilm. Flot filmet og svulstigt klippet (anti-dogmestil?)

Stemningen krøb ind under huden på mig med beskrivelserne af Hergés op- og nedture. Baggrunden er det tyvende århundredes store ideologikampe, hvor det virker som om Hergés først finder rigtig forløsning efter sin skilsmisse og verdens forandringer i 60'erne.

Hermed en opfordring til at lave en tilsvarende film om Franquin!

19/01-04Helt enig!
Anonym
Tintin et moi var en smuk og indadvendt oplevelse. At få indblik i Herges liv og dets for os nu åbenlyse paralleller til Tintin, kaptajn Haddock etc var en stor oplevelse. Hvis man forventer at se en film om Tintins bukser, Kaptajn Haddocks skæg eller lignende er det ikke den. Nej istedet får man Herges liv sammenflettet med Tintins gennem et halvt århundrede hvor Europa mildest talt gennemgik radikale ændringer. De mange smukke og klassiske tegninger fra tegneserierne er smukt sat ind passende steder og billedsiden er i det hele taget smuk, enkel og betagende. Lydsiden er ligeledes meget fin i sin stil og suppleren til tale og billede. Se den!

16/01-04Sobert og redeligt!
Anonym
Hvor er det dejligt at se et stykke filmkunst, som ikke lefler for sit publikum, og som andre end de involverede også kan få noget ud af at se på! Flot!

Fakta

Medvirkende
Sig selv Hergé
Sig selv Michael Farr
Sig selv Numa Sadoul
Sig selv Harry Thompson
Bag kameraet
Instruktion Anders Østergaard
Manuskript Anders Østergaard
Fotografi Simon Plum
Klip Anders Villadsen
Musik Joachim Holbek, Halfdan E.
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 16.01.2004
Dvd 17.10.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 75 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 5.269
Selskab Angel Production
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...