Evil Dead II - Udrydderen (Evil Dead II)

Det skulle have været en hyggeweekend i en skovhytte. I stedet kommer Ash og Linda til at afspille et bånd, der vækker ondskaben i skoven. Inden længe er Linda blivet besat, og Ash må ty til både haglgevær og motorsav for at komme zombier og skeletter til livs. © Scope

Produktionsår 1987
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks, Kassie DePaiva
Spilletid 85 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sam Raimi

(INSTRUKTØR)
Samuel M. Raimi er mest kendt for den legesyge, over-the-top fortællestil, han lagde for dagen i sin rundtossede splattertrilogi 'Evil Dead' (1982, 1987, 1992). Med 'Darkman' (1990) trådte han ind i de større budgetters land uden at miste sit dynamiske fingeraftryk. I 1995 instruerede han Russell Crowe og Sharon Stone i westernfilmen 'De hurt...

Brugere

14/05-06Nostalgisk opfindsom galskab
Evil dead II har sin fortjente plads både i dvd-samlingen og i filmhistorien. Den er noget af det mest opfindsomme inden for genren med skøre påfund, skæve kameravinkler og one-liners i massevis. Dertil et forrygende tempo; allerede inden for 15 min har Ash hugget hovedet af sin kæreste med en skovl, for derefter at save det midtover med en kædesav.
Tempoet holdes oppe hele filmen igennem, men alligevel er der et par småting der gør, at filmen ikke kommer helt op og ringe for mig personligt.
For det første er der nærmest ingen narrativ fremdrift. Vi er i det samme hus gennem hele filmen og de mange skøre påfund kører nærmest i ring. For det andet er effekterne ikke overvældende sammenlignet med så mange andre film og for det tredje, så kunne jeg noget bedre lide etterens lidt mere dy...

06/02-06Den onde død!
Den er uhyggeligt morsom og underholdende! Men "Evil dead" er bedre, synes jeg!

01/02-06Hail to the KING, baby
Jeg købte denne film uden at vide hva der ventede mig!!
jeg havde nogle år før set den første som jeg blev en del skuffet over!!
ikke at evil dead er spor dårlig i forhold til denne havde bar sådan glædet mig til hovedløse mennesker og virkelig syg splat!!
og hvad 1eren ikke bragte, bringer 2eren på et sølvfad!!

må starte med at indrømme at denne film er blevet genset mindst 80-100 gange siden jeg købte den for 7 år siden.
og jeg elsker den som min gamle sutteklud!!

Denne film er en af de allerstørste klasikker og bør nydes af alle med hang til blod, sprøjt og afhugget lemer.
for i denne film er der både blod i gule, grønne og røde farver.
OG JEG ELSKER DET!!!

filmen indholder så mange onelines at bad boys filmene ligner en muggen katofel i forhold til denne!!
Denne filme...

25/01-06Jamen de døde lever!!!
Hold da helt kæft!!

vis nogen derude kan vise mig en splatter film jeg ikke har set som bar er nær så fed som den så sig li til!!

for satan der er smuk!!!

sku sgu li vær braindead!!
men sys måske dens kvalitet ikk er li så stor men da os en lækker lækker film!!

men nej fuck den er sort blodig og pisse grineren!!!

ska bar ses og er li min all-time favorit nr. 3!!!

26/11-05Kultklassiker uden bid
Lad det være sagt med det samme: jeg er ikke den store fan af splatterfilm! Derfor er det altid et uretfærdigt udgangspunkt, jeg starter ved, selvom jeg selvfølgelig forsøger at være objektiv. Evil Dead 2 er dog en af de mest elskede splatterfilm, som jeg har givet hårdest kritik.

Jeg er faktisk rigtig glad for både etteren og især den stilistisk anderledes Army of Darkness, men Evil Dead 2 behagede mig slet ikke. Måske var det det faktum, at den blot er et remake af etteren, der i første omgang skuffede mig. Jeg havde forventet, at der ville forekomme en form for udvikling i historie, men blot at genindspille etteren under et sequel-navn var simpelthen for lavt. Da jeg var kommet over denne ærgerlige start, var det første der ramte mig, at den var blevet en hel del flottere end etter...

20/04-05Army of Darkness 2 2
Sam Raimi har fornyligt meldt ud, at der skal laves en genindspilning af hans horrorklassiker Evil Dead fra 1981.

Nu kan instruktøren fortælle, at selvom genindspilningen er under fuld udvikling, vil han personligt tage sig af den lovede Evil Dead IV, som han allerede er gået i gang med at skrive med sin bror Ted Raimi.

Sam Raimi skal instruere og producere Evil Dead IV der igen vil have kultskuespilleren Bruce Campbell i hovedrollen som Ash.

Det forlyder også, at filmen muligvis bliver nødsaget til at blive kaldt Army of Darkness II, eftersom Universal, som lavede den seneste fortsættelse til Evil Dead-serien (Army of Darkness) kun er fokuseret på denne titel og ikke de foregående film.

23/01-05all
Ligger blandt min all-time yndlings...

15/01-05Hahahahaha 1
Noget af det sjoveste der endnu er set af mig. Splattende morsomt lavet, med noget af det sorteste humor man kan forestille sig... Jeg købte den på DVD for 220 kr. Og den er sandelig også så menge penge hver! God film!

22/12-04Mere morsomt end...?
Anonym
Så uhyrlig ulækker, uhyggelig, og MORSOM! måske den sjoveste film jeg NOGENSINDE har set! også ulækker, men den kan ikke måle sig med 1eren, når man snakker om splat! Måske bedre end 1eren i selve handlingen, men hvis man vil se non-stop splat skal man hellere se 1eren! 2eren er klart meget hurtigere om at komme i gang! bare efter 3 minutter er den uhyrlig morsom, og ulækker! en flot kultfilm med Ustyrlig latter der bare ikke kan stoppes! God fornøjelse! ;)

31/10-03Morsomt Kultgys
Anonym
To unge mennesker tager op til en ensomt beliggende skovhytte for at hygge sig med hinanden, men noget ondt lurer på stedet.

Fantasifuldt fotograferet splatter gyser, der bevæger sig langt ind i den kulsorte komedie.

Filmens handling er stort set magen til historien i den første film, her med langt mere tryk på og bedre effekter, men knap så uhyggeligt.

Flere af situationerne er så groteske og langt ude at mange ikke vil kunne leve sig ind i dette gale filmværk, men at kede sig må være umuligt, for der er fart på fra start og til den åbne slutning.

Men er man til den meget sorte humor, så er der massere at grine af i denne vanvittige gyserkomedie der har “lånt” inspiration fra mange kendte og ukendte film i genren. Mangler måske lidt indføling i starten og har man ikke se...

Fakta

Medvirkende
Ashley 'Ash' J. Williams Bruce Campbell
Annie Knowby Sarah Berry
Jake Dan Hicks
Bobbie Joe Kassie DePaiva
Henrietta Ted Raimi
Linda Denise Bixler
Ed Getley Richard Domeier
Raymond Knowby John Peaks
Henrietta Knowby Lou Hancock
Dancer Snowy Winters
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion Robert G. Tapert
Manuskript Sam Raimi, Scott Spiegel
Fotografi Peter Deming
Klip Kaye Davis
Musik Joseph LoDuca
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Undergenre Splatterfilm
Nøgleord Dæmon, Motorsav, Skov, Trilogi
Relaterede film Evil Dead, Army of Darkness
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Evil Dead 2: Dead by Dawn
Land USA
Produktionsår 1987
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Selskab De Laurentiis, Renaissance Films

Se også...