Open Range

Kvæget græsser fredeligt i det vilde vesten. Alligevel kommer de to cowboys Boss og Charley på kant med byens skurk og hans slæng. Boss vil helst snakke om tingene, mens Charley vil løse problemerne på den rigtig hårde måde. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Western
Instruktør Kevin Costner
Medvirkende Robert Duvall, Kevin Costner, Annette Bening, Michael Gambon
Spilletid 145 min.
Biopremiere 14.05.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Costner

(INSTRUKTØR)
Kevin Costner var i begyndelsen af halvfemserne et af Hollywoods sikre kort, men har siden da haft svært ved at trække folk til billetlugerne. Med sin afdæmpede spillestil og klassiske good looks fik sit gennembrud med film som Kasdans 'Silverado' (1985), thrilleren 'Ingen vej tilbage' (1987) og gangsterdramaet 'De uovervindelige' (1987). Eft...

Anmeldere

Politiken
"En enkel og køn kernehistorie, langsomt, men sikkert fremadskridende som den ægte tragedie, og spillet genuint af Duvall og Bening..."

Berlingske
"...Kevin Costner egentlig er en bedre instruktør end skuespiller, og man tager sig i at ønske, at han ville koncentrere sig om at stå bag kameraet."

Jyllands-Posten
"Fortælleglæden og filmfortryllelsen lyser betagende fra de grønne vidders græsgange med de blånende bjerge i baggrunden og fra de blufærdigt fortrolige scener mellem dette landskabs prøvede og garvede mennesker."

Weekendavisen
"...en højstemt western, som hylder freden, glæden, landet og venskabet."

Information
"...en værdig arvtager til John Ford, når denne var allerbedst."

Ekstra Bladet
"...alt er, som det plejer i dette godmodige, men også meget gammeldags genrestykke."

B.T.
"...Duvall, Cosrner og Benning er alle bare så gode, at de skal ses."

Filmland
"...er ikke elendig, den er bare enormt kedelig og langtrukken..."

Cinemazone
"...en solid western af høj klasse med en veloplagt Kevin Costner, som ikke alene har fundet sin niche - han har faktisk aldrig været bedre."

Brugere

24/11-07Enormt underholdende
"Det er fantastisk skuespil hele vejen igennem, og enormt underholdende! Det er en film der bare skal ses! Det skal den altså!"

14/08-05Danser Med Westerns
En lille gruppe cowboys, der lever på prærien hvor de driver deres kvæg fra sted til sted, kommer i konflikt med en lokal kvægrancher (Gambon) og dennes folk, der overfalder dem og dræber en af deres unge medhjælpere.

Når man ser Costner’s tredje job (medmindre man regner ”Waterworld” med, hvor han ukrediteret har medvirket til instruktionen, for så er det fjerde job) som instruktør, så kunne man godt ønske sig, at han ville instruere nogle flere film, for den her er en lille poetisk perle af en western, hvor Costner viser at han har godt styr på genren og dens historie og mange store klassikere.

Historien byder på den klassiske konflikt mellem det romantiserede cowboy-liv og den mere profitdrevet og industriorienteret levevis, hvor der ikke er plads til det frie liv, men hvor vi...

18/04-05" Heat " anno 1800 tallet
Temmelig overset western hvor især Robert Duvall skinner igennem med sit flotte skuespil.
Costner er tilbage hvor han er bedst - i westerngenren og hurra for det. Filmen er til tider en anelse langtrukken men det store showdown til sidst i filmen er det hele værd. Det er længe siden jeg har set en så realistisk gunfigt, man sidder nærmest og dukker sig i sofaen når kuglerne flyver. Fantastiske lydeffekter, våben der faktisk skal lades før man skyder, ingen slowmotion eller mellem en håndfuld mænd der virkelig hader hinanden - det er sq fedt ! Man kan sammenlige kampen med " Heat " bare uden automat-våben.

Så smid Open Range i DVDén og skru godt op for lyden til den sidste halve time - sit back and enjoy.

PS: Skulle måske lige gøre opmærksom på at dette var den sidste film den fant...

05/01-05- Øst, vest.... vest bedst! -
Kevin Costner får her genopfrisket sine ride- såvel som instruktørevner, og det gør han med en lun forkærlighed for genren.

”Open Range” er en gammeldags western efter den klassiske model. I dramaturgien er der derfor intet nyt at hente, og der er i det hele taget ikke noget spektakulært over denne afdæmpede western.

Den er derimod, hvad der kan betegnes som, en ægte western. Altså en western i flotte omgivelser, der skaber et stilrent stemningsbillede og som fortæller en god og meningsfuld historie. Og det er nu også dejligt at se en ny western i gammel skikkelse, idet man bliver mindet om genrens oprindelige kvaliteter, og når det er lavet med så stor hengivenhed, som det er her, så fremstår westerngenren som alt andet en passé.

”Open Range” er en smuk og uforfalsket beret...

09/10-04Klassisk håndværk
Anonym
Smukt klassisk håndværk med fint tegnede arketypiske karakterer, gode replikker og et helt fantastisk klimaks; et sumblimt koregraferet shootout. Det faktum at filmen har investeret så stærkt i karaktererne gør det til en utrolig intens og dramatisk scene at overvære.

Duvall er en nydelse, billederne ligeså, og filmen har både hjerte og et, for sådan en genre film, overraskende komplekst syn på konflikten.

En film jeg vil vende tilbage til mange gange.

18/09-04kedelig? I think not!
Anonym
I år havde hele to westernfilm premiere, hvor man havde satset på den mere naturalistiske og persondrevet subgenre af westerns. Den første var Ron Howards udmærkede, men også lidt gumpetung og forudsigelige The Missing, som dog besad en storspillende Tommy Lee Jones i en af karrierens bedste roller. Howard formåede ikke helt at styre udenom de værste klicheer, og filmen var generelt også for unuanceret i dens helte/skurke opdeling. Efter jeg for nylig genså Eastwoods mesterværk, De Nådesløse, har jeg frydet mig over alle de westerns, som jeg kunne få fat på (hvoraf ingen desværre var af Sergio Leone). Derfor glædede jeg mig også rigtig meget til at se Kevin Costners tilbagevenden i instruktørstolen med Open Range, men havde også mine bange anelser.

Jeg fandt Danser med Ulve rimelig go...

16/09-04MEGET Lang
Anonym
Og Meget kedelig....Gab

18/05-04endelig en ordentlig western
Anonym
jeg plejer at ørle ved synet af costner, men her virker han pisse godt! En western der er som westerns skal være og så med lidt nyt i. Duval er som altid en nydelse.
Den kan varmt anbefales...også hvis du ikke er til westerns.

16/05-04pissegod
Anonym
det er den bedste film costner nogensinde har lavet.
gode skud dueller , romantik.
den har bare det hele
også rigtig rigtig godt spil fra duval og god fotografering også.
varmt anbefalt at se den
i biograferne NU (14 maj)

08/03-04Costner på sikker grund.
Anonym
Sikken en overraskelse. Costners bedste film i mange, mange år. Det er sgu en genre han kan finde ud af. Fuld at stemming og atmosfære. Flot fotograferet samt et suverænt DTS lydspor.

Dog virkede romancen mellem Costner & Benning lidt påklistret. Robert Duval er uden sidestykke filmens største nydelse. Der er ingen mand som ham, der kan få pauserne mellem dialogen til at fremstå så stærkt, at man venter med stor spænding på næste replik, der kommer fra hans mund. En fantastisk skuespiller!

Fakta

Medvirkende
Boss Spearman Robert Duvall
Charley Waite Kevin Costner
Sue Barlow Annette Bening
Denton Baxter Michael Gambon
Percy Michael Jeter
Button Diego Luna
Sherif Poole James Russo
Mose Abraham Benrubi
Doc Barlow Dean McDermott
Butler Kim Coates
Bag kameraet
Instruktion Kevin Costner
Produktion Kevin Costner, Jake Eberts, David Valdes
Manuskript Craig Storper
Forlæg Lauran Paine
Fotografi James Muro
Klip Michael J. Duthie, Miklos Wright
Scenografi Gae S. Buckley
Musik Michael Kamen, Julianna Raye
Genrer og relationer
Genre Drama, Western
Premieredatoer
Biograf 14.05.2004
Dvd 15.09.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 145 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.571
Selskab Touchstone Pictures, Tig Productions, Cobalt Media Group, Open Range Productions USA
Biodistributør Nordisk Film

Se også...