The Punisher

Frank Castles familie blive henrettet af mafiaen. Det vil han ikke finde sig sig i, så han skifter jakkesættet ud med et natsort kostyme og et overvældende had til kriminalitet. Sammen med et imponerende våbenarsenal begynder han under navnet "Strafferen" at uddele brutal retfærdighed til underverdenen. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Adventure
Instruktør Jonathan Hensleigh
Medvirkende Thomas Jane, John Travolta, Will Patton, Laura Elena Harring
Spilletid 124 min.
Biopremiere 16.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Travolta

I rollen som Vinnie Barbarino trådte John Travolta for første gang frem for det store amerikanske publikum i sitcom-serien 'Welcome Back, Kotter' (1975-1979), men det var rollen som Tony Manero i 'Discofeber', bedre kendt som 'Saturday Night Fever' (1977), der gjorde ham til et af senhalvfjerdsernes største ikoner. 'Grease' (1978) blev en endnu s...

Anmeldere

Politiken
"...indimellem ganske underholdende med slagsmålet mellem Fransk Castle og den russiske dræbermaskine som det velkomponerede højdepunkt."

Berlingske
"Men selv med Tom Jane i titelrollen og John Travolta som den forfængelige og paranoide Howard Saint, der begge leverer hårdkogte præstationer med et glimt i øjet, er det ikke nok til at hæve 'The Punisher' op til at blive en mindeværdig superhelt-film."

Jyllands-Posten
"...man kan godt blive bekymret for den kyniske brutalitet og nul-tolerance-moral, der er på vej i flere actionfilm."

Weekendavisen
"En uinteressant film, der kun sættes op i biografen, for at få lidt omtale til videoomslaget."

Ekstra Bladet
"...de eneste, der for alvor bliver straffet i dette makværk, der det uskyldige publikum..."

B.T.
"...et uappetitligt værk, der med et hult drøn sætte sig mellem to stole."

Cinemazone
"...to timers hjerneløs semi-action, der forsøger at være seriøs og alvorlig, men som slet ikke kan leve op til sine egne ambitioner."

Brugere

05/11-05Kanon film!
Filmen giver et punch fra start til slut og det mærkes med de voldelige tilrettelagte scener. Der er ikke sparet på noget og skuespils præstationerne er i top.

Thomas Jane underspiller sin karakter så godt at man næsten kan fornemme hævnens tørst.
Will Patton er som altid god. Han er én af de skuespiller som formår at træde i kraft. Hans skuespil-stil er eminent og han vil altid være en stor skuespiller i mine øjne.

02/10-05Stærk underholdning
Voldelige slagsmål og stærke billeder i god actionundeholdning med overraskende god musik.

29/08-05Uretfærdigt behandlet!
The Punisher er ikke nogen storfilm men alligevel ikke så dårlig som mange gør den til. Thomas Jane spiller jo på højde med Robert De Niro og actionen er fandens fed! Hvis man som jeg har læst tegneserien er den ret godt filmatiseret og faktisk ret mange gode karekterer er kommet med som Russeren, Harvey Heck og mange mange flere...

Jeg synes at The Punisher er verdens fedeste superhelt sammen med Spider-Man og selvfølgelig også lidt Batman.

18/04-05- Renset for tegneserievold -
Endnu en tegnet helt er blevet filmatiseret, og igen er det tegneseriegiganten Marvel, der lægger forlæg til.

”The Punisher” er fortællingen om en mands forvandling fra familiefar til forbryderbekæmper ovenpå mordet på hans familie. En tegneseriekarakter der før er blevet filmatiseret, men denne gang må udfaldet siges at være væsentligt mere vellykket.

Det er nemlig lykkedes at lave en tegneseriefilmatisering, der for en gangs skyld ikke er tegneserieagtig, og det er befriende i en filmtid, hvor filmatiseringerne af de kulørte hæfter bare vælter ind. Og så er denne her mere dyster end de fleste af slagsen, hvor det er rart at se et mere alvorligt og råt udtryk til en afveksling.

Man er godt underholdt, hvor actionscenerne er lækkert filmet og gammeldags underholdende, og det er ...

08/03-05Gamle version bedre
Anonym
Da jeg i sin tid så "The Punisher" fra 1989 med det svenske muskelbundt Dolph Lundgren i hovedrollen var jeg ikke synderlig imponeret!
Filmen var ikke ligefrem noget at råbe hurra for, så jeg så frem til denne nye udgave med Thomas Jane i hovedrollen, og John Travolta som skurk. MEN!!!
Hvad der kunne og burde have været en fed actionfilm, er istedet en lang og kedelig forestilling. Actionsekvenserne, der ligner noget fra starten af 80'erne, er sløve, kedelige og så er der ikke nok af dem. Dertil var der mere gang i den i den gamle version.
Skuespillet er nu heller ikke bedre. John Travolta har fået en del hug fra folk for ikke at være god nok, mens Thomas Jane har fået en del ros. Men jeg var nu ikke særlig imponeret over ham, i mine øjne var de begge to lige slemme. Kun Will Patton l...

22/02-05Skod, skod, skod
Anonym
Lad os ride på tegneseriebølgen - det er jo altid et hit - NOT! Det er slet ikke godt nok, at den stakkels mand rammes på kernefamilien - nej, hele storfamilien skal udslettes ud i fjerde led. Ikke ofte jeg ikke gider at se en film færdig. Dette var en!

09/02-05Ufarlig Punisher
Det er så tydeligt at denne film er lavet på et lille budget og med et vist tidspres. Det gør ikke nødvendigt en dårlig film, men med et dårligt manuskript og dårlig instruktion går det galt.
Jeg vil ikke skrive om historien, da den er så banal at det ikke er værd at nævne. Jeg vil dog rose Thomas Jane som spiller overbevisende - Travolta er endnu en gang en skuffelse (hans rolle ligner betænkeligt den i Sword Fish) ud af mange siden hans revival i Pulp Fiction.

09/02-05Rørende Marvel-action...
Anonym
En helt igennem gennemført film. Utrolig rørende, fuld af action sekvenser og humoristiske replikker. Se den alene eller sammen med dine venner eller familie fordi denne film er sataneme go´!!!

31/01-05Føj for den..
Anonym
Der spildte jeg lige 1 ½ time af mit liv...det ligner ikke John T. at spille med i sådan en gang møg.

28/01-05Stor skuffelse...
Når man ser en film som The Punisher, så kommer jeg til at tænke over, at den nok kunne have været god... eller ringere!

Men værken garvede skuespillere som John Travolta kan løfte filmen her op, af kedsomhedens sump...Fakta

Medvirkende
Frank Castle Thomas Jane
Howard Saint John Travolta
Leonard Glass Will Patton
Livia Saint Laura Elena Harring
Joan Rebecca Romijn-Stamos
Russeren Kevin Nash
Amanda Castle Samantha Mathis
Franks far Roy Scheider
Lincoln Tom Nowicki
Mr. Bumpo John Pinette
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Hensleigh
Produktion Avi Arad, Gale Anne Hurd
Manuskript Jonathan Hensleigh, Michael France, Michael Tolkin
Forlæg Gerry Conway, Garth Ennis, Johnny Romita
Fotografi Conrad W. Hall
Klip Steven Kemper
Scenografi Michael Z. Hanan, Rick Heinrichs
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Premieredatoer
Biograf 16.07.2004
Dvd 29.12.2004
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2004
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Artisan Entertainment, Marvel Entertainment, Punisher Productions, Partnership Films, VIP 2+3 Medienfonds
Biodistributør Nordisk Film

Se også...