Nattens engle (State of Grace)

Terry voksede op i den benhårde kvarter Hell's Kitchen i New York. Som voksen vender han tilbage som hemmelig politiagent for at infiltrerer en irsk bande, der ledes af Terrys barndomsvenner. Ingen længe oplever Terry den klassiske konflikt mellem ære og pligt, men heldigvis er det ikke nogen en god kugleregn ikke kan kurerer. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Drama, Krimi
Instruktør Phil Joanou
Medvirkende Sean Penn, Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright Penn
Spilletid 134 min.
Biopremiere 03.05.1991
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gary Oldman

Leonard Gary Oldman er uddannet på Londons fornemme skuespillerskole Royal Academy of Dramatic Art, hvor han i 1978 opnåede en bachelorgrad. Han turnerede kloden rundt med The Glasgow Citizen's Theater og havde allerede i 1981 sin filmdebut på tv med Mike Leighs "Meantime". Der skulle gå fem år, før han brød igennem med spillefilmen "Sid og N...

Brugere

28/01-07Et gyldent skuespillertrekløver sejrer
Først en tak til jer brugere her på Scope for at gøre mig opmærksom på denne film. For som flere af jer skriver er det en overset perle, som jeg ikke kendte til, førend jeg læste om den her.

State Of Grace er en fremragende gangster/undercoverfilm, hvor et gyldent trekløver bestående af Sean Penn, Ed Harris og Gary Oldman får brillierer med præstationer ud over det sædvanlige.

Filmen dykker ned i det betændte gademiljø i Hells Kitchen, hvor den irske mafia med Ed Harris som familieoverhovedet Frankie styrer tingene med hård hånd. Det betændte køkken koger over, da kedlen iblandes en forretningsforbindelse til den italienske mafiaboss Borelli og en undercoverbetjent i Sean Penns skikkelse.

Det beskidte og særdeles uglamouriøse miljø skildres forbilledeligt og fornemmelsen af et k...

11/01-07Køkken helvedet
Et fremragende koldblodig og hårdkogt gangster-drama, virkelig værd at se for alle med háng til genren... Gary Oldman er fabelagtig, med hans realisme og hårdkogte men samtidig forvirrede sind attitude!

06/01-07Nååj, hvor jeg glæder mig! 5
Anonym
"State of Grace" kommer på tirsdag. Der skal jeg sgu optage den, og dette er også lige ment til alle der tager TV2 Film. Hvis den er så god som både Forceoffive, Das Gott, Corkey Ford, Pinhead og Systemdyr siger, har jeg da ihverfald noget at glæde mig til! Bare traileren er fantastisk, og er faktisk med et af de bedste U2 sange i historien.

:o)

20/11-06Filmens engle! 3
Hårdkogt, veldrejet og velspillet gangster/krimi med nogle fine actionscener. Undercover-historien er fin, men måske lidt fortænkt sine steder, men stadig glimrende underholdning.

12/06-06A World Of Dogshit 4
Rattle & Hum instruktøren Phil Janou disker her op med et mesterstykke af en gangster/krimi med en mesterlig Penn, en overdådig Oldman og en yderst intens Harris.

Vi følger Terry Noonan (Penn) der er vendt tilbage til sit gamle kvarter, Hells Kitchen i New York. Her genfinder han hurtigt sin gamle barndomsven Jackie (Oldman), hvis bror Frankie (Harris) er blevet den nye boss i det irske kvarter, hvad de ikke ved er at Terry nu er undercover strømer og at han er der for at fælde dem, men det bliver lettere sagt end gjort, da han får moralske skrupler, for det er ikke nemt at fælde sine gamle buddies.

State Of Grace er mesterlig på alle måder, for det første er præstationerne en ren lækkerbisken og her burde specielt Oldman fremhæves som den gale Jackie, mens Harris og Penn sjældent ...

06/06-06bestilt
Nu er State Of Grace bestilt på DVD på Laserdisken, og i følge indlæggene fra Corkey, System og Force har jeg noget at glæde mig til

Ser fem til at se om den kan indfri mine forventninger

02/07-05Født i Hell's Kitchen 2
State of Grace er, som det også nævnes i de nedenstående indlæg, en meget overset gangsterfilm, både nu som dengang den udkom i 1990.
Det er egentlig lidt overraskende, da den ellers har et meget imponerende skuespillerensemble bestående af navne som Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly og Robin Wright Penn samt en særdeles medrivende fortælling.

Handlingen udspiller sig i New York bydelen Hell's Kitchen henimod slutningen af 1980erne, hvortil Terry Noonan (Sean Penn) vender tilbage til efter adskillige års fravær.
En af Terry's første handlinger efter hjemkomsten er et mislykket forsøg på en narkohandel, der resulterer i at han dræber to mennesker. Velkommen hjem, Terry!

Derefter møder Terry sin barndomsven Jackie Flannery (eminenete Gary Oldman), hvis bror Frankie...

05/01-05©Gangsta´s paradise©
Terry (blændende spillet af Sean Penn) vender tilbage til sit barndomskvarter Hell´s Kitchen i New York. Her blusser gamle venskaber op og gamle rivaliseringer viser sit ansigt.
Terry har dog sin egen hemmelige dagsorden og han bliver snart en splittet mand. Splittet imellem sit nye og sit gamle liv.

En meget overset film efter min mening.

Ligesom "Mystic River" kunne man kalde dette for en "skuespillernes film".
Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John Turturro og Robin Wright Penn (Penn´s kone) leverer fremragende præstationer og det er sjældent, at en så god cast er samlet.

Slowmotion sekvenserne, især i skydescenerne, er stilet udført og giver filmen et drømmelignende look.

En decideret Gangster film er det ikke, men vi følger det kriminelle miljø i Hell´s Kitchen lige f...

05/01-05Heeeeyy
Endelig en som også har set denne undervurderede film. Velkommen til Corkey/Papa.
Det er også en af mine favoritter, som du kan se.

Hvad der sker? Dit bud er så godt som mit.
"They all lived happily ever after". Griner

05/01-05Griner
Hvem ved. De fik jo hinanden i virkeligheden.
Robin og Sean.Fakta

Medvirkende
Terry Noonan Sean Penn
Frankie Flannery Ed Harris
Jackie Flannery Gary Oldman
Kathleen Flannery Robin Wright Penn
Nick John Turturro
Stevie McGuire John C. Reilly
Nicholson R.D. Call
Borelli Joe Viterelli
Finn Burgess Meredith
Irene Deirdre O'Connell
Bag kameraet
Instruktion Phil Joanou
Produktion Ned Dowd, Randy Ostrow, Ron Rotholz
Manuskript Dennis McIntyre
Fotografi Jordan Cronenweth
Klip Claire Simpson
Scenografi Doug Kraner, Patrizia von Brandenstein
Musik Ennio Morricone
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Nøgleord Gangster, Politi, Undercover, Venskab
Premieredatoer
Biograf 03.05.1991
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 134 min.
Solgte billetter 4.385
Selskab Orion Pictures Corporation

Se også...