House of Flying Daggers (Shi mian mai fu)

Tang-dynastiet vakler i det 8. århundredes Kina. Politimændene Leo og Jin har fået til opgave at finde og arrestere lederne af oprørsbevægelsen kendt som "De flyvende knive". De håber at den blinde danserinde Mei vil lede dem på sporet, men desværre bliver Jin stadig mere betagende af den sarte Mei, og hans følelser begynder at stå i vejen for missionen. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Drama
Instruktør Yimou Zhang
Medvirkende Takeshi Kaneshiro, Andy Lau, Ziyi Zhang, Dandan Song
Spilletid 119 min.
Biopremiere 29.10.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ziyi Zhang

Kinesiske Ziyi Zhang er vokset op i en arbejderklassefamilie i Beijing og filmdebuterede i det romantiske drama "Vejen hjem” (2000). Samme år fik hun en iøjnefaldende hovedrolle i ”Tiger på spring, drage i skjul”, Ang Lees eksotiske periodedrama og martial arts-eventyr. Hendes første amerikanske film er ”Rush Hour 2...

Anmeldere

Politiken
"...uden tvivl nyt stilistisk højdepunkt for genren. Men ligesom bølgekammen ligner den også kurvens knæk - hvor den virtuelle tekniks nyskabelser bliver virtuose rutiner, og det udsøgte begynder at blive søgt."

Berlingske
"...en enestående teknisk tour de force og et fabelagtigt bravournummer, der som både udsøgt æstetisk nydelse og ultradynamisk actionfilm fuldstændig tager pusten fra sin måbende tilskuer."

Jyllands-Posten
"...sanseløst smukt koreograferede dueller..."

Weekendavisen
"I sine bedste og mest stiliserede afsnit tangerer House of Flying Daggers en regulær skønhedsåbenbaring."

Information
"...en bjergtagende og på alle måder tilfredsstillende oplevelse."

Ekstra Bladet
"...en helt usædvanlig billedstærk oplevelse..."

B.T.
"Filmen vil vælte dig bagover med sine betagende billeder..."

Filmland
"Hvert skud i 'House of Flying Daggers' er gennemarbejdet til mindste detalje. Den er et fantastisk syn."

Cinemazone
"Der findes ingen ordinære scener, kun forskellige grader af visuelt prangende, lige fra åbningsscenens spraglede, rødlige glædeshus til de uskyldsrene, hvide blomsterenge."

Brugere

20/03-06- Ren filmmagi - 7
En af Kinas største instruktører Yimou Zhang er her tilbage med ”House Of Flying Daggers”, som går i fodsporene på ”Hero”, Zhangs sidste film, ved at blande de forstørrede kampscener med den smukke kærlighedshistorie.

Og netop kærlighedshistorien er vigtig her. For selvom vi er ovre i den gamle fortælling om umulig kærlighed, så er det lang tid siden, den er fortalt så godt som her. Zhang viser nok engang sin fantastiske evne til at forvandle filmmediet til ren poesi og lader sin film svæve smukt af sted til vidunderlige toner, alt imens han selv kontrollerer historien nøje med et mesterligt overblik, som lader brikkerne falde på plads i det helt rette tempo.

Når denne fortælleteknik så samtidig kombineres med en helt igennem bjergtagende visuel side, som det er tilfældet her, så o...

09/03-06House of Flying Daggers, en energisk og malerisk filmoplevelse.
Der er ingen grund til at ligge skjul på at filmen er en visuel nydelse, domineret af sprudlende og farverige billedcollager. Jeg synes også at det er en fremragende kærlighedshistorie, akompagneret af nogle godt drejede plots i handlingen.

De smukke billeder, den gode historie og de flotte følelsesladede skuespillerpræstationer, er med til samlet set at give en betagende filmoplevelse.

Poetisk og berigende, men alligevel ikke helt perfekt.

* Derfor bliver det til 5 af 7 mulige stjerner. *

18/07-05Kedelige knive
En overvældende smuk billedside lades desværre helt i stikken af filmens fokus på en mislykket kærlighedshistorie, som end ikke er tæt på at fungere. Resultatet heraf er at hovedparten af spilletiden er decideret kedelig. Man gives ingen grund til at føle for nogen af personerne, og så virker de flotte kampscener pludselig meget korte og sjældne.

06/05-05med stor pil op
Filmskaberen Zhang Yimou imponerede for cirka halvanden år siden hele filmindustrien med den ret så unikke Hero, en billedskøn og visuelt psykedelisk film, der tog alle med storm. For mit vedkommende haltede Hero desværre gevaldigt på historiesiden, der var både tung og en smule problematisk, men en fremragende film var den desto mindre. Yimou følger fornemt på succesen med House of Flying Daggers, der ligeså er en fantastisk flot oplevelse, som efterlader publikum åndeløs og benovet over den absolut smukke og poetiske æstetik.

Subjektivt mener jeg, at House of Flying Daggers er en bedre film end Hero (dog ej knap så kulturkritisk og tvetydig), da Yimou tydeligvis har fat i en bedre historie i denne omgang, der fortælles med en personlig oprigtighed, samtidig med at han er langt mere...

22/01-05Puha!
Anonym
Ej, den film her er virkelig overhovedet ikke vaerd at bruge penge paa! Godt nok er der nogle vaeldig paene naturbilleder i den, (men det er der ogsaa i fx Tiger paa spring, drage i skjul), men skuespillet og plottet er saa latterlig daarligt, at det er til at graede over! Da jeg saa den her film i biffen, endte det med at hele salen sad og grinede, paa trods af, at afslutningen jo skulle vaere soergelig.Det var simpelthen ikke til at tage alvorligt! Saa doer heltinden, saa genoplives hun, saa doer hun og saa genoplives hun.. osv. - det er en farce!

12/01-05...
"House of Flying daggers" er en yderst flot og visuelt film. Hele filmen er smukt sat op fyldt med flotte visuelle effekter....en fryd for øjet.

Rent indholdsmæssigt halter den en smule, hvor lange og langsomme dialoger og effektscener præger største delen af filmen og dermed bliver utrolig langtrukkende.

Trods det er skuespillet helt op top, hvor alle tre hovedpersoner lever op til deres navne.

Var man begejstret for stilen i Hero er House of flying daggers bestemt også en fryd for fans.

08/01-05Kinesisk Film HURRA
Anonym
Det er en sindsyg flot film med en flot natur, Man kan diskutere om denne kampkunst læner sig lidt for meget til magi, men alligevel er det smukt at se dem kæmpe og halvflyve (isår i bambus skoven) men måske mangler der et lidt bedre plot, Som fx hero, Men ok film som er en oplevelse for den er anderledes ind vi er vand til at se i de endeløse hollywood film...

06/01-05Smukt, MEN!!
Meget flot og alt det der, men historien hænger jo ikke sammen. Næsten alle de involverede var ikke, hvem de udgav sig for, så hvad skulle det hele til for? I glædeshuset i begyndelsen vidst Andy Lau godt hvem Ziyi Zhang var, så hvorfor den maskerade? Hvem blev snydt? Hvad var formålet? Hvad kom der ud af det? Hvem opnåede hvad? Plotmæssigt er filmen det rene vrøvl, og da jeg forsøgte at se den anden gang, kunne jeg ikke abstrahere fra det. Den er blevet helt usélig.

Men masser af flotte billeder har den.

Jeg havde oprindelig givet den en højere karakter (7 ud af 10 på IMDB), men jeg har justeret min bedømmelse nedad flere gang, for det er sgu det mest forvrøvlede plot jeg længe har set.

04/01-05Flot kinesisk drama
Anonym
House of flying daggers er først og fremmest et flot og dramatisk trekantsdrama. Smuk kærlighedshistorie sat i en historisk ramme, forrygende musik, glimrende computer-animation (havde ikke noget at udsætte) og fejede flotte billeder og scener.

Nogle her på siden har nævnt, at man må og skal besidde en vis mængde fantasi for at få noget ud af filmen - og det synes jeg er rigtigt.

Det er klart, at man skal købe eventyr-/myte-elementet i film som denne, der gør at personerne pludselig kan 'flyve' og andre overnaturlige ting, for at få god oplevelse med filmen. Samtidig må man indrømme at noget af skuespillet er 'teaterskuespil' - altså en kende overdrevet eller overspillet - og det skal man også kunne lide.

Er man åben og modtagelig, så er der en helt usædvanlig biograf-/filmople...

26/12-04Endnu en klassiker
Anonym
Endnu en fantastisk film fra Zhang Yimous hånd. Ikke så storslået som forgængeren, men en følelsesladet kærlighedshistorie med en gribende og ganske kompliceret slutning. Handlingen er slet ikke så simpel, som mange simpletons gør den til. Men det er desværre uhyre typisk, at danskere, der ikke forstår kinesisk kultur, alligevel gør sig til filmeksperter.

Eneste minus i filmen er dårlig computergrafik. CGI-blodet ligner lort (ikke bogstaveligt, dog), og ambiencelyset på de flyvende knive og bambusspyd er også uregelmæssigt.
Fakta

Medvirkende
Jin Takeshi Kaneshiro
Leo Andy Lau
Mei Ziyi Zhang
Yee Dandan Song
Bag kameraet
Instruktion Yimou Zhang
Produktion William Kong
Manuskript Feng Li, Bin Wang
Fotografi Xiaoding Zhao
Klip Long Cheng
Scenografi Tingxiao Huo
Musik Shigeru Umebayashi
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Premieredatoer
Biograf 29.10.2004
Dvd 03.05.2005
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Shi mian mai fu
Land Hongkong, Kina
Produktionsår 2004
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 27.010
Selskab Bejing New Picture Distribution Company
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...