Final Call (Cellular)

En dag ringer den unge Ryans mobiltelefon. I den anden ene er biologilæreren Jessica der hviskende fortæller, at hun er i livsfare og at han er hendes eneste håb om redning. Ryan og Jessica kender ikke hinanden, men hun får ham alligevel overbevist. Problemet er bare at Jessica ikke ved hvor hun er henne, og Ryans telefon er ved at løbe tør... © Scope

Produktionsår 2004
Genre Thriller
Instruktør David R. Ellis
Medvirkende Kim Basinger, Chris Evans, Eric Christian Olsen, William H. Macy
Spilletid 92 min.
Biopremiere 05.11.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en fart & tempo-film, der er så skematisk udtænkt, at man kommer til at småkede sig, selv om plottet da afvikles flinkt og effektivt."

Berlingske
"...en stram, intens og velfungerende thriller med hilsener til Hitchcock..."

Jyllands-Posten
"...som batteriet løber tør for originale mobilideer, rinder slutningen ud i en ren b-film."

Weekendavisen
"Der er ingen overraskelser, men af og til en udmærket humor..."

Information
"...kræver at man sluger alle de tilfældigheder og usandsynlige sammentræf, det er nødvendigt at benytte sig af for at få plottet til at fungere."

Ekstra Bladet
"Tomme kalorier, jovist, men man skal jo heller ikke spise Nutella-madder hver dag."

B.T.
"...en uprætentiøs actionjuvel."

Filmland
"...en ubehjælpelig, ekstremt forudsigelig og dårligt spillet parentes af en film."

Cinemazone
"...god gedigen underholdning fra den lette skuffe, hvor ingen nødløsning er for vild til at blive prøvet..."

Brugere

08/09-10Middelmådig actionthriller
Plottet er ikke gennemtænkt, og ud over Basinger er skuspillet i nogle scener fuldstændig ulogisk og upassende i forhold til scenen før og den overordnede handling. Filmen formår dog alligevel at forblive nervepirrende og tempofyldt hele vejen i gennem og får derfor 3 store stjerner.

*SPOILERS*
Hvorfor gav manden (ham der optog båndet) ikke båndet til politiet i første omgang? Forsøgte han at afpresse dem? Hvorfor hører vi intet om dette?

22/01-06Ganske udemærket...
Filmen er Helt ok, men der mangler lidt. :-(
Det er en film man godt kan se mere end en gang :-)...

Den er også ret spændende!

06/10-05...
Sad med hjertet oppe i halsen et par gange.. Og synes helt klart Kim Basinger og Chris Evans spiller suverænt, men HVAD sker der for musikken? Musikken ødelægger ligefrem nogle af de scener som ellers kunne have været super fede...

18/07-05Hollywood Metervare
Kvinden Jessica (Basinger) kidnappes og holdes fanget på et loft. Med ved hjælp af en gammel telefon, lykkes det hende at foretage et tilfældigt opkald og her får hun fat i en ung fyr (Evans), som hun beder hjælpe sig. Han tror først ikke på hende, men langsomt går det op for ham, at det her er alvorligt og kun han kan gøre noget.

Konstrueret actionthriller, der starter ganske spændende men løber ud i sandet efterhånden som den søgte og spinkle historie bliver mere og mere utroværdig og ligegyldig, også indenfor filmens egent univers.

Det er i hvert fald mere end svært ved at tro på vore unge hovedpersons forvandling fra ansvarsløs pjathovedet til hårdkogt actionhelt.

Teknisk er det hæderligt lavet, i en typisk solid Hollywood-stil og filmen indeholder da sine momenter af vel...

19/02-05Kanon Film.
Rigtig fed og tempofyldt thriller fra start til slut. Simpelthen perfekt skruet sammen, hvilket som sædvanlig får anmelderne til at vende tommelfingeren nedad. De er nok bange for at sætte deres kunstneriske integritet på spil. Fuck dem! det er en film for folket. Ærgeligt nok lytter biograferne mere på anmelderne end på deres kunder (Filmen blev taget af plakaten på rekord-tid - WHY?).

18/02-05techno-fiksering?
Uprætentiøs og uforfalsket b-film uden innovative idéer, som højst sandsynlig kun fik biografpremierer i Danmark på grund af dens nogenlunde velbesatte rolleliste. Manuskriptforfatteren Larry Cohen er med Cellular gået den diametrale modsatte vej fra hans sidste projekt, Schumachers fremragende Phone Booth med begrænset locations og lavt budget. Ligeså er der heller ingen underliggende frelsertoner i Cellular, et element der klart trak op i bedømmelsen med Schumachers film. Men Cellular er nu alligevel en fermt sammensat og velskrevet film, der malker dens søgte og urealistiske præmis for alle spændingsdråber.

Instruktørstolen er besat af David R. Ellis, der sidst begik den uoriginale og lettere tåbelige Final Destination 2, men heldigvis har han fået mere styr over sine virkemidler,...

16/02-05Hallo!
Middelmådigt instrueret og poppet thriller der mest appellerer til MTV publikum. Ikke uden spændende momenter undervejs, men handlingen er alligevel pænt søgt til at for alvor fænge en. Det er noget nær umuligt at sluge hele balladen. Evans gør det dog fint. Se hellere den langt mere vellykkede Phone Booth.

08/12-04Overraskende god!
Anonym
Final Call er faktisk helt ok! Den har slet ikke fortjent så dårlige anmeldelser!

30/11-04Fed
Anonym
Rigtig fed og tempofyldt thriller fra start til slut. Simpelthen perfekt skruet sammen, hvilket som sædvanlig får anmelderne til at vende tommelfingeren nedad. De er nok bange for at sætte deres kunstneriske integritet på spil. Fuck dem! det er en film for folket. Ærgeligt nok lytter biograferne mere på anmelderne end på deres kunder (Filmen blev taget af plakaten på rekord-tid - WHY?).

15/11-04Ok
Anonym
Ok slap lidt doh med alle de dårlige anmeldelser...
Filmen er alså heller ikke så dårlig... Der er nogen der overdrige virkelig meget fx. Filmland...

Jeg tror Kirstine Krefeld har ikke fået sine piller da han så filmen....
Fakta

Medvirkende
Jessica Martin Kim Basinger
Ryan Chris Evans
Chad Eric Christian Olsen
Mooney William H. Macy
Greer Jason Statham
Chloe Jessica Biel
Craig Martin Richard Burgi
Ronnie Eddie Driscoll
Dimitri Eric Etebari
Ricky Adam Taylor Gordon
Bag kameraet
Instruktion David R. Ellis
Produktion Dean Devlin, Lauren Lloyd
Manuskript Larry Cohen, Chris Morgan
Fotografi Gary Capo
Klip Eric A. Sears
Scenografi Jaymes Hinkle
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 05.11.2004
Dvd 15.02.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 10.239
Selskab Electric Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...