2046 (2046 - Are you Still in the Mood for Love)

Chow Mo Wan skriver en science fiction-historie om et tog, der rejser mod år 2046. Her kan man genkalde sine tabte minder. Historien formes ikke mindst af Tonys eget forhold til en række kvinder i slutningen af 1960'erne. Men som hovedpersonen i historien sidder Chow fast i sit liv og har svært ved at komme videre. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Science Fiction
Instruktør Kar-wai Wong
Medvirkende Tony Leung Chiu Wai, Li Gong, Takuya Kimura, Faye Wong
Spilletid 123 min.
Biopremiere 29.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som melankolsk, følelsesflosset og emmende dekadent portræt af den umulige kærlighed er '2046' at betragte som et visuelt værk i sin helt egen vægtklasse."

Berlingske
"...den visuelle virtuos Wong Kar-wai i...har skabt sanselige og gådefulde billeder, som i usædvanlig grad er betagende, besnærende og besættende."

Jyllands-Posten

Weekendavisen
"...den visuelle ekvilibrisme [truer] med at udarte til pyntesyge. Øjet næres og udfordres uafbrudt, men ingen af de halvhjertet overlappende historier føres frem til en ordentlig slutning."

Information
"...en fascinerende smuk, men i længden trættende filmoplevelse. Mere stil end substans."

Ekstra Bladet
"Musikken...spiller suverænt sammen med slow motion-stemninger og hyper-dramatiske visualiseringer i den usædvanlige og stærkt forførende filmrapsodi..."

Filmland
"Som billedskaber eller filmpoet er Wong Kar-Wai helt i sin egen verden, og '2046' er en så rig sanseoplevelse, at enhver med interesse i film bør se den."

Cinemazone
"Der er stil, stemning og musikalitet hele vejen gennem filmen, og det er primært for disse kvaliteter, den skal ses."

Brugere

08/02-10Tugt og utugt i mellemtiden 3
... Som Svend Åge Madsen engang skrev.

I år 2046 mister Hong Kong retten til at være en administrativ region og vil blive underlagt republikken Kina. Landets kapitalistiske markedsøkonomi bliver således indoptaget i den kvasi-kommunistiske massemaskine, hvis mere eller mindre ufrivillige distrikter må underkaste sig intern fodnotepolitik. Det var fremtidshistorietimen, fra den virkelige verden.

”In the year 2046 a vast rail network spans the globe.
A mysterious train leaves for 2046 once in a while.
Every passanger going to 2046 has the same intention.
They want to recapture lost memories.
Because nothing ever changes in 2046...”

Wong Kar Wai's '2046' foregår dog hovedsageligt i 1966, i kulturevolutionens og rødgardisternes spæde dage – det kunne man så tænke over - og er ...

10/07-07Smuk, smuk film
Årh ... de pæne billeder. De der kinesere kan altså komponere film. "2046" foregår primært i en slags hyperrealistisk noir-udgave af 60'ernes Hong Kong, hvor hovedpersonen turer rundt blandt ludere og drukkenbolte i latinerkvarteret. Det er sindssygt flot lavet rent visuelt, hvor farver, vinkler, portrætter og kulisser går op i en højere stemningsmættet enhed.

Stemning er netop kodeordet i "2046", som kommunikerer meget mere via stemning end handling. Den er over-the-top romantisk, ekstremt erotisk og dybt melankolsk. Poetisk i sin skildring af noget nær den ultimative forfatterkliché.

Filmens hovedperson er en journalist, der lever af at skrive pornografi, men arbejder på et par science-fiction-romaner med titlerne "2046" og "2047". Romanerne er i virkeligheden en genskrivning af ...

12/12-062046 - Are you Still in the Mood for Love.
2046 er den første Wong Kar Wai film jeg har set, endnu. Det er en rigtig god film med store og virkelig fremragende skuespils præstationer, især Zhang Ziyi er meget ægte og emotionelt troværdig med sin karakter. Tony Leung og mange andre er også rigtig gode. En super historie, men meget svær at forklare, den skal nok ses et par gange for at blive forstået fuldt ud.

Jeg er også meget imponeret over den meget originale og betagende stiltone han ligger for dagen - Mr. Wong Kar Wai.

Den anbefales hermed på det varmeste.

Så nu mangler jeg bare at se hans andre film... Hmm, men de er nok ikke så lette at få fingrene i alle sammen vil jeg gætte på, men mon ikke det i det mindste må være muligt at leje In the Mood for Love hos den lokale blockbuster? I think so - I hope so.

11/06-05Casanova Tony
Anonym
God film.
MEN, efter Wong Kar-wai-standard er det ikke helt så godt, som det har været før, her tænker jeg på hans film: Days of Being Wild, Chungking Express, Fallen Angels, Happy Together og In the Mood For Love.

I forhold til hans foregående film In the Mood For Love, er 2046 noget mere stilistisk betonet.
Der er smukke billeder med smukke mennesker og smuk scenografi etc..., men - dersom handllingen ikke rigtig er en placeret i virkeligheden; men derimod i Tony Leungs hoved, så forekommer den mig ret overfladisk.
Men, som jeg kan forstå er det også Wong Kar- Wais mening, at filmen skal fremtræde lettere overfladisk og stilistisk, dersom vi har at gøre med en såret - tæt på kynisk - elsker (Tony Leung) at gøre.
Så, flot, velspillet, tæt på at lykkedes.

Kan anbefales med ...

11/03-05Påfugl
Anonym
Denne film lever på sin forgænger In The Mood For Love. På alle måder, både i forhold til publikums forventning, men også i fortællings labyrintiske forløb. Det føles som en formel der forsøges genfundet. Filmen er fantastisk flot, emn drukner i sin artiness. Karaktererne er for hurtigt skitserede og lidt karikerede. Der er en følelse af selvbevidsthed hos instruktøren, som en dårlig skuespiller der "står udenfor" sig selv og ser på sin egen præstation... og censurerer sig selv.

Filmen strutter rundt som en opblæst påfugl, for nu at bruge et fortærsket billede -- men det er virkelig det eneste man efterlades med. Der er ingen inderlighed som i In The Mood For Love. Der er ingen humor som i Chungking Express. Ingen visuel dynamic som i Fallen Angels. Ingen følelsesmæssig klarhed i kar...

08/01-05Smuk, smuk filmpoesi
Filmen levede i den grad op til mine forventninger. Jeg anskaffede mig den på DVD, før den ankom i biograferne i Danmark, men jeg vil nu alligevel se den på det store lærred, når den udgives.
Filmen har ikke, hvad man kan kalde en traditionel historie. Hovedpersonen, spillet af Tony Leung ("Hero"), er en skribent og forfatter, der flytter ind i et hotelværelsei '60erne. Filmen handler dernæst om de mennesker, som han møder på hotellet. Hotelejerens datter, spillet af Faye Wong ("Chungking Express"), er ulykkeligt forelsket i en ung japansk mand, spillet af Kimura Takuya kendt fra SMAP, og hovedpersonen bruger deres historie til en bog. Bogen handler blandt andet om et fremtidstog, der kører i det næsten uendelige, hvor en ung japansk mand forelsker sig ulykkeligt i en androidetjenerinde...

26/11-04Savlesavle
Anonym
Denne film har næsten alle de største asiatiske stjerner, samt en af de største nulevende visuelle filmkunstnere til at styre gildet. Filmen skulle være rodet og kaotisk. Pointen er, at det er billedsproget, der skal fortælle "historien". Wong Kar-Wai ("In the mood for Love", "Chungking Express") vil i underskønne billeder af Maggie Cheung ("Hero", "In the Mood for love"), Zhang Ziyi ("Hero", "House of Flying Daggers"), Gong Li ("Shanghai Triad", "Farewell my Concubine") og andre store asiatiske stjerner formidle en Noir/Scifi historie via stemning og billeder i stedet for en traditionel historie. Meget postmodernistisk, men hvis man er til asiatisk film eller filmkunst er der noget at se frem til.

Fakta

Medvirkende
Chow Mo Wan Tony Leung Chiu Wai
Su Li Zhen Li Gong
Tak Takuya Kimura
wjw1967 Faye Wong
Bai Ling Ziyi Zhang
Lulu Carina Lau
cc1966 Chen Chang
Wang Wang Sum
Ah Ping Ping Lam Siu
slz1960 Maggie Cheung
Bag kameraet
Instruktion Kar-wai Wong
Produktion Kar-wai Wong
Manuskript Kar-wai Wong
Fotografi Christopher Doyle, Pung-Leung Kwan, Yiu-Fai Lai
Klip William Chang
Scenografi William Chang
Musik Peer Raben, Shigeru Umebayashi
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 29.04.2005
Dvd 31.10.2006
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Italien, Hongkong, Kina
Produktionsår 2004
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 3.356
Selskab Columbia Pictures, France 3 Cinéma, Arte, Arte France Cinéma, Block 2 Pictures, Jet Tone Production Co., Orly Films, Paradis Films, Zweites Deutsches Fernsehen
Biodistributør Camera Film

Se også...