Forbandelsen (The Grudge)

Den amerikanske sygeplejerske Karen arbejder i Japan, og tager ud for at se til en gammel dame. Det skulle hun aldrig have gjort for damens hus er hjemsøgt af en kraftfuld forbandelse, og alle der kommer i kontakt med dør på ubehagelig vis. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Gyser
Instruktør Takashi Shimizu
Medvirkende Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall, William Mapother
Spilletid 91 min.
Biopremiere 04.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Clea DuVall

Clea Helen D'etienne Duvall fik for alvor opmærksomhed med teenage-gyseren 'The Faculty' (1998). Forinden havde hun medvirket i en række independent-film og tv-serier, blandt andet 'Buffy The Vampire Slayer' (1997-2003). I 1999 kunne hun opleves i selskab med Winona Ryder og Angela Jolie i James Mangolds 'Girl Interrupted' (1999). Duvall er ud...

Anmeldere

Berlingske
"En oplevelser, der svinger fra bøh til buuuuh!"

Jyllands-Posten
"Genindspilninger er sjældent en entydig god ide, men med "Forbandelsen" er det for en gangs skyld lykkedes at skabe en kopi, der er bedre end originalen."

Weekendavisen
"Makabert gys med kort holdbarhed."

Information
"Den er ikke rigtig uhyggelig."

Ekstra Bladet
"Filmen er til at grine ad, og det gør man."

B.T.
"...kløtig kombination af japansk æstetik og amerikanske specialeffekter fik denne gyserfanatiker til at tilbringe en rum tid oppe under loftet."

Filmland
"...genindspilningen gør enhver fordom om elendige og klodsede amerikanske remakes til skamme."

Cinemazone
"...et stilsikkert håndværk som fundament kan der sagtens garanteres et par gevaldige spjæt i sædet..."

Brugere

04/05-08Remake Vs. Original.... 1
Enhver fordom omkring holdbarheden af et remake er lige blevet aflivet! The Grudge er af Blockbuster kvalitet, og er både i stand til at skræmme og forundrer på samme tid. Chokeffekterne er af umådelig høj klasse, historien er nervepirrende og sindsoprivende, og overraskelserne kommer fra højre og venstre. Helt klar den mest uhyggelige overnaturlige gyser jeg har set i MEGET lang tid!

26/06-07Fine chok
Sarah Michelle Gellar har hovedrollen i denne japanske/amerikanske horrorfilm. Filmen giver nogle fine chok men så heller mere. Filmen bliver lidt for langtrukket og de mange scener med Sarah Gellar kunne godt undværes og putte noget mere gys ind. Synes historien i filmen er lidt underlig, men man holder alligevel tæppet over hovedet når man ser den. Så lidt scary er den der alligevel.

03/01-07Ikk rigtig uhyggelig
Da en veninde og mig lejede filmen havde jeg regnet med en Virkelig uhyggelig en af slagsen, men jeg blev skuffet. Det var sjældent man bliv sådan virkelig skræmt. Det var egentlig kun i starten at jeg skrev og i slutningen af filmen at der kom noget rigtig uhygge over den. Kunne egentlig godt lide filmens, den historie og sådan, men blev ret skufftet over uhyggesnivauet.. Følte heller ikke at "damen" og den lille dreng var særlig uhyggelige. Og kom flere gange til at grine af drenge. Vil bare sige at det kunne godt være gjordt bedre..

08/11-06Chock-drevet gyserfilm
Normalt siger man at film enten er drevet af sit plot eller karakterne. Med den amerikanske genindspildning af Ju-on vil jeg gøre en undtagelse: Den er ingen af delene. Den er chock-drevet.

Og på dét punkt gør den sit arbejde til en guldmedalje. Historien er noget der ligger og flagrer tilfældigt i baggrunden. Karaktererne skal blot gå rundt med opspilede øjne og se overraskede ud. Alligevel leverer The Grudge en omgang gys i særklasse.

Vi kender efterhånden det hele fra den Japanske gyser-genre. Den dystre urbanisme, teknologi-angst, og langt sort klæbrigt hår. Den japanske gyser er ved at konceptualisere sig selv, og det hele er med i The Grudge, før det blev kedeligt.

Hele målet med The Grudge er at skabe en lang række af ubehagelige scener, der serveres som et uendeligt gods...

31/01-06det er en god gyser
det er nok den anden bedste gyser jeg har set, lige efter exorcisten

28/01-06god

30/12-05Forbandelsen
Jeg synes ikke der er så meget ved den, den er heller ikke særlig uhyggelig .. Men selve opsætningen af filmen er fed nok.

27/12-05En række makabre billeder
Anonym
The grudge - forbandelsen.

En række makabre billeder i tilfældig rækkefølge. Sådan virkede den mest på mig. Den prikkede til alle fobier, men uden andre pointer end at skræmme.
Effektmæssigt er den ikke primitivt, men handlingen mangler meget.
Der er 1000 tider, 1000 personer og 1000 mord - uden hoved og hale.
Ikke en film jeg gad se to gange.

23/12-05The grudge
Anonym
uhaaa!!! den er godt nok uhyggeli! jeg var bange første gang jeg så den,, men hvis jeg så den igen ville jeg sikkert vær li så bange! men dog savner jeg lidt mere handling man ku godt bli lidt forvirret undervejs og da den var færdig!

29/08-05Ringere makværk ikke set!
Forbandelsen er en kedelig ungdoms MTV-agtig film uden hoved eller hale i historien. Skuespillet er elendigt og alt andet bare noget lort!

Jeg synes den er kanon dårlig! -100/6...Fakta

Medvirkende
Karen Sarah Michelle Gellar
Doug Jason Behr
Jennifer Williams Clea DuVall
Matthew Williams William Mapother
Susan Williams Kadee Strickland
Peter Bill Pullman
Maria Rosa Blasi
Emma Grace Zabriskie
Syg pige Courtney Webb
Kayako Takako Fuji
Bag kameraet
Instruktion Takashi Shimizu
Produktion Doug Davison, Roy Lee, Robert G. Tapert
Manuskript Stephen Susco
Forlæg Takashi Shimizu
Fotografi Hideo Yamamoto
Klip Jeff Betancourt
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Forbandelse, Spøgelseshus
Relaterede film The Grudge 3
Premieredatoer
Biograf 04.02.2005
Dvd 06.06.2005
Øvrige oplysninger
Land USA, Japan
Produktionsår 2004
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 15.648
Selskab Renaissance Films, Senator International, Ghost House Pictures, Vertigo Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...